top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Zakynthos, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Rhodos Stad
Samos
Santorini
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Zakynthos

... meer handige websites

 

Het eiland Zakynthos is één van de Ionische eilanden. Deze eilandengroep ligt ten westen van het vasteland van Griekenland. Zakynthos, dat ook bekend staat onder de Italiaanse naam Zante, is bekend als het schildpaddeneiland. De kenmerkende Caretta-caretta schildpadden kun je vooral vinden op het bij Zakynthos gelegen eilandje Marathonissi. Zakynthos is in de zomermaanden een populaire vakantiebestemming onder zonzoekende toeristen. Wie bijvoorbeeld een vakantie naar Zakynthos wil boeken, die ziet dat de meeste accommodaties aan de zuidoostelijke kant van het eiland te vinden zijn. Het aangename mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het in de zomermaanden vrijwel altijd zonnig en aangenaam warm is. Wie echt voor de bezienswaardigheden naar Zakynthos reist die kan beter in het voorjaar reizen. De thermometer loopt dan nog niet zover op als in de zomer en de echte drukte wat betreft toeristen ben je dan nog voor.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Zakynthos

bezienswaardigheid nummer 1

Navagio Bay

Navagio Bay staat vooral bekend om zijn scheepswrak. Deze schilderachtige baai is omringd door kalkstenen rotsen en kliffen wat het geheel een mysterieuze uitstraling geeft. Het strand in combinatie met de azuur blauwe zee maken het tot een droomlocatie. Het is niet voor niets de meest gefotografeerde baai van Zakynthos. Het scheepswrak ligt er waarschijnlijk vanaf 1980. Het verhaal vertelt dat het een sigaretten smokkelboot was die op weg was van Turkije naar Italië.

Er zijn twee manieren om Shipwreck Beach, zoals het strand ook genoemd wordt, te bekijken. De meest geliefde is vanaf het water, waarbij je eventueel op het strand afgezet wordt. De tweede manier is vanaf een uitzichtpunt op de kliffen.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Caretta-Caretta schildpadden

Zakynthos is zeer bekend om zijn bijzondere Caretta-Caretta schildpadden. Om de afmeting van zijn hoofd, worden deze schildpadden ook wel ‘dikkopschildpadden’ genoemd. Hij komt op meerdere plaatsen voor in en rondom het Middellandse zeegebied, maar vooral bij Zakynthos. Vooral aan de zuidelijke kant van het eiland komen deze schildpadden voor op meerdere, vooral beschutte stranden. De stranden van Kalamaki en Gerakas worden vaak streng bewaakt omdat de schildpadden hier graag hun eieren begraven in het zand. Soms wordt het gebied zelfs verboden om te betreden. Vaak wordt dit uitgevoerd door personeel van het ‘National Marine Park van Zakynthos’.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Blauwe grotten

Zakynthos heeft op veel plaatsen een rotsachtige kustlijn. In de loop van de jaren zijn er genoeg grotten ontstaan die je kunt bezichtigen. Heel bijzondere grotten van Zakynthos zijn de ‘Blauwe Grotten’. De weerkaatsing van het licht op het water geeft een bijzonder mooie blauwe gloed in de verschillende rotspartijen. Vooral vroeg in de ochtend zijn de kleuren spectaculair. Je vindt deze grotten bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape. Bij de badplaats Xigia zijn ook bijzondere grotten te vinden. Ze bevatten namelijk collageen en zwavel, wat een geneeskrachtige werking heeft op onder andere reuma en gewrichtsklachten. Er is een spa in de buurt waar je heerlijk verwend kunt worden.

   
bezienswaardigheid nummer 4

De bergdorpen

De aardbeving van 1953 en het toerisme heeft ervoor gezorgd dat niet alle dorpen op Zakynthos nog even idyllisch en authentiek zijn als ze voorheen waren. Gelukkig zijn er een aantal bergdorpen in het hart van Zakynthos die nog onbedorven zijn: Gyri, Loucha en Agia Marina. Deze drie dorpen liggen vlak bij elkaar en liggen buiten de gewoonlijke routes van de toeristenbussen. Daarom kun je hier nog volop genieten van het echte Zakynthos. Houd er wel rekening mee dat de wegen er naar toe soms steil en smal kunnen zijn.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Olijfbomen

De circa één miljoen olijfbomen domineren het landschap van Zakynthos. Alleen al om daar doorheen te rijden is een feestje. Vooral zo'n uur tot anderhalf uur na zonsopkomst zijn de wegen door de olijfbomen mooi om te berijden door het goudgele licht dat door de bomen schijnt. Zo zijn met name de wegen tussen Laganas en Keri mooi. Daar vind je ook een olijfpersmuseum waar je oude olijfpersen kunt zien, maar ook de hedendaagse persen waar olijfolie mee gemaakt wordt. De entree is gratis en proeven ook. Geld wordt verdiend met de verkoop van olijfolie.

   


Boek jouw vakantie naar Zakynthos

Zakynthos is een geweldige vakantiebestemming. Wil je een vakantie naar Zakynthos boeken? Reisorganisatie TUI biedt zorgeloze Zakynthos vakanties aan. Dankzij de relaxte pakketreizen met SGR-garantie kun je heerlijk genieten van een welverdiende vakantie op Zakynthos.

Je Zakynthos vakantie boeken bij TUI betekent:
geld-terug-garantie als TUI de reis annuleert, dus geen gedoe met vouchers
✅ flexibele omruilgarantie, tot 7 dagen voor vertrek
✅ niet geheel onbelangrijk is de repatriëringgarantie: bij een plotselinge uitbraak van het coronavirus of het wijzigen van het reisadvies, brengt TUI je veilig thuis.

BEKIJK ALLE ZAKYNTHOS-VAKANTIES op tui.nl
 

   
bezienswaardigheid nummer 6

Zakynthos stad

Zakynthos is de hoofdstad van het Griekse eiland Zakynthos. Hoewel deze stad in 1953 bijna volledig werd verwoest door een aardbeving, heeft het nog altijd een prachtige en gezellige uitstraling. Op het grote Solomosplein vind je het museum met Post-Byzantijnse kunst. Veel van deze kunst is gered uit kerken op verschillende plaatsen van het eiland Zakynthos. Een ander plein het het ‘San Marco’ plein waar het museum van Solomos en Kalvos is te vinden. Daar vlakbij ligt de grote en belangrijkste winkelstraat van Alexander Roma. In de stad is een mooie kerk aan de waterkant te vinden. Dit is de Agios Dionysos kerk. De promenade die hier langs ligt, loopt van noord naar zuid en biedt een heerlijke wandeling van ongeveer 15 minuten. Wat meer omhoog ligt het Lofos Strani park waar onder andere een amfitheater is te vinden. Een van de oudste gebouwen van de stad is de Sint Nicolaas kerk wat bovenaan de top van de stad is te vinden. Hier vandaan heb je een mooi uitzicht over de stad.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Tsilivi

Tsilivi is een badplaats wat ligt in het noord oosten van Zakynthos. Eigenlijk is deze plaats zeer divers. Er is een twee kilometer lang strand met verschillende eet- en drinkgelegenheden. Met de heldere zee en het mooie strand met ligbedden is het heerlijk relaxen. Je vindt er voldoende winkelgelegenheden, clubs, disco’s, restaurants en veel oude vissersboten die je brengen daar waar je heen wilt.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Kloosters

Zakynthos heeft vele kloosters en kerken. Aan het dorp Lagopodo ligt het prachtige klooster Panagia i Eleftherótria, vlakbij de kerk van Saint Mavra in Macherádo. Het klooster van Strofadia lijkt op een kasteel. De geschiedenis van dit klooster brengt je terug naar de eerste helft van de 13e eeuw. Meer van dit soort kloosters zijn bijvoorbeeld het klooster van Spiliotissa, St. Georgios - Krimon, Van Skopiotissa, St. Andreas, Anafonitria, Yperagathos - Sina en St. Ioannis Prodromos - Baptist.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Kampi en Keri

Voor een beetje romantiek ga je richting het zuidwesten naar de plaatsen Kampi en Keri. Beide plaatsen staan bekend om hun fenomenale zonsondergang. Bij het bergdorpje Kampi in het westen bij Porto Schiza is het mogelijk om tegen een berghelling tijdens een diner te genieten van de prachtig gekleurde zonsondergang. Keri ligt een aantal kilometer ten zuidwesten van Zakynthos stad. Doordat het oude dorp Keri op een berg ligt, heeft het een zeer mooi uitzicht op de zonsondergangen. Verschillende kleurschakeringen weerspiegelen op het wateroppervlakte, wat zorgt voor de meest mooie plaatjes. Verwar Keri niet met het nieuwe dorp aan de kust.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Dionysios van Zakynthos

Dionysios is een beschermheilige van het eiland Zakynthos. Hij werd geboren in 1547 in Zakynthos als zoon van rijke ouders. Hij werd aartsbisschop en later priester. Hij overleed rond 1623. Omdat hij later werd opgegraven waarbij zijn lichaam nog volledig in tact was, is hij als heilige verklaard. Nu wordt elk jaar op 17 december een feest gevierd in het klooster van de Transfiguratie op de Strofaden. In 1716 werden de relieken overgebracht naar Zakynthos, waar dit elk jaar op 24 augustus wordt herdacht. Er wordt dan een tocht door heel de stad gelopen met een kist waarin zijn “overblijfselen” zitten. Zijn lichaam ligt nu in de Sint-Dionysiuskerk van Zakynthos. Deze kerk wordt nu beschouwd als pelgrimsoord.

   
 

Meer informatie over Zakynthos:

Zakynthos in 24 foto's
Zakynthos in één dag
Zakynthos voor beginners
beste maanden voor een zonvakantie op Zakynthos
bijzondere plaatsen op Zakynthos
de mooiste dorpjes van Zakynthos
waar overnachten op Zakynthos

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies