top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Dublin, Ierland

Ierland
top 10 bezienswaardigheden:

Dublin
Ierland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Dublin

... meer handige websites

 

Dublin bezienswaardigheden top 10Dublin is de hoofdstad van het Europese land Ierland. Met ruim in miljoen inwoners in de hele agglomeratie is Dublin veruit de grootste stad van het land. Dublin is vooral bekend vanwege de vele pubs die de stad kent en omdat het de thuishaven is van het kenmerkende zwarte Guinness bier. De pubs van Dublin worden tot de beste ter wereld gerekend. Wie Dublin bezoekt zal af en toe het gevoel hebben tien, twintig of zelfs meer jaren terug in de tijd gereisd te zijn. Juist deze speciale sfeer maakt Dublin zo'n unieke bestemming.
De goedkope vliegverbindingen naar Dublin zorgt ervoor dat de stad de afgelopen jaren enorm populair is geworden voor een tussendoor tripje. Ryanair heeft deze markt opengegooid waarna de andere luchtvaartmaatschappijen redelijk snel volgden. Dublin is daarom niet alleen een zeer leuke stedentripbestemming maar vooral ook zeer betaalbaar.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Dublin

bezienswaardigheid nummer 1 Guinness Storehouse
“There’s poetry in a pint of Guinness” is een bekende tekst van de beroemdste brouwerij van Dublin. In dit zeven verdiepingen tellende oude St. James Gate brouwerij wordt tegenwoordig de geschiedenis verteld over het brouwproces van de ‘Guinness pint’. Vanaf het pand uit 1904 heb je een waanzinnig uitzicht over de bruisende stad Dublin.
Reserveer hier je Guiness Storehouse tickets!
   
bezienswaardigheid nummer 2 Dublin Bay
Wat de stad Dublin zo bijzonder maakt is toch wel de prachtige baai die aan het centrum van de stad ligt. Deze Dublin Bay heeft prachtige stranden verdeeld over een 10 kilometer brede inham waarin ook de rivieren Liffey en Dodder uitmonden. In deze baai ligt één van Dublin’s mooiste golfbanen. De Royal Dublin Golf Club ligt namelijk op een eiland wat tevens van grote ecologische betekenis is. Dit Bull Island is namelijk het habitat van veel verschillende watervogels en steltlopers die graag vertoeven bij het Dollymount strand.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Millennium Spire
Dublin heeft een bijzonder monument in het centrum staan op het voormalige Pillar Nelson terrein in O’Connel Street. Deze ‘Spire of Dublin’ heet vrij vertaald ‘Monument van het licht’. Het is een roestvrijstalen spitse pin van iets meer dan 120 meter hoog en heeft onderaan een diameter van 3 meter. Het ontwerp staat op naam van Ian Ritchie Architects en beeld de elegante en dynamische eenvoud van de overbrugging van kunst en technologie uit ter ere van het nieuwe millennium. Door reflecterende eigenschappen krijgt het monument in het donker een bijzondere uitstraling.
www.steden.net/ierland/dublin/the-spire/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Temple-Bar
Het uitgaansgebied van Dublin bevindt zich voornamelijk in het oude middeleeuwse centrum van de stad. Dit culturele uitgaansgebied heeft de naam Temple-Bar gekregen. Het beslaat het gebied vanaf de rivier de Liffey in het noorden tot aan de Dame Street in het zuiden en van Fishamble Street in het westen tot Westmoreland Street in het oosten. De pubs in dit gebied zorgen voor een prima avond uit en veel nachtelijk vertier. In het weekend zijn er vaak boekenmarkten te vinden aan de Temple Bar Square. Aan de Cow’s Lane Market is regelmatig een mode en design markt te vinden.
www.steden.net/ierland/dublin/temple-bar-district/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Parken
De stad Dublin telt een aantal stadsparken, waarvan enkele zeer mooi zijn. Het grootste park is het het Phoenix Park wat een oppervlakte telt van bijna 7 km². Ooit was dit park bedoelt als koninklijk jachtpark waarin veel damherten en fazanten te vinden waren. Sinds het park in 1747 werd opengesteld voor het publiek, zijn er nog steeds veel herten. De fazanten aantallen zijn echter verdwenen. In dit park ligt ook de Dublin Zoo en het prachtige Ashtown Castle. Andere bijzonder mooie parken van Dublin zijn het St. Stephen’s Green en Meerion Square.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 General Post Office
Het postkantoor in O’Connell Street is waarschijnlijk het meest indrukwekkende monument van de stad Dublin. Helemaal door de geschiedenis waarin wordt verteld over de paasopstand in 1916 waarna het gehele pand ernstig werd verwoest. Gelukkig is het volledig in ere hersteld en kunnen we nog altijd genieten van dit bijzonder stukje architectuur. Binnen wordt er middels prachtige schilderijen en een bronzen beeld van de mythische volksheld Cuchulainn verteld over deze ‘Easter Rising’.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Dublin Castle
In het hart van de stad Dublin ligt het statige Dublin Castle. Om dit indrukwekkende kasteel te bezoeken moet je er wel wat tijd voor uittrekken. Dublin Castle ligt namelijk verspreid over ongeveer 44.000 vierkante meter. Er zijn twee musea, een internationaal conferentiecentrum, twee cafe’s, twee tuinen, een bibliotheek en wat overheidsgebouwen.
www.dublincastle.ie
www.steden.net/ierland/dublin/dublin-castle/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Irish Museum of Modern Art
Zoals veel grote steden heeft ook Dublin een groot aanbod als het aankomt op musea. Het Irisch Museum of Modern Art is een museum die je zeker eens moet bezoeken als je in Dublin bent. Het heeft een groot aanbod van vaste collecties en een deel tijdelijke tentoonstellingen. Het beleid concentreert zich voornamelijk op het werk van levende kunstenaars, maar heeft ook een aantal historische werken uit bijvoorbeeld de jaren van 1940.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Dublin Dockland’s
Het oude havengebied tussen Talbot Memorial Bridge en Point Depot is het nieuwste ‘hip and happening’ gebied van de stad Dublin. Dit gebied wordt Dublin Dockland’s genoemd. In dit stuk van de stad komt oud en nieuw prachtig samen, wat terug te zien is in de bijzondere gebouwen die er deels zijn verbouwd om aan de hedendaagse cultuur te voldoen. Zo is een oud tabaksfabriek omgebouwd met een glazen buitenkant en heeft het binnen een restaurant, winkel en zijn er regelmatig kunsttentoonstellingen. Wat verderop ligt een replica van een prachtig schip met de naam Jeanie Johnston. Verder worden er in dit gebied verschillende festiviteiten georganiseerd, waaronder het bekende Fringe Festival. Kortom de Dublin Dockland’s mag je zeker niet overslaan met een bezoek aan deze bruisende en interessante stad. Vergeet vooral je camera niet.
www.ddda.ie
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kades van Dublin / Dublin Quays
De meest bekende kades van Dublin zijn toch wel de Lower Ormond Quay en Custom House Quay. Het bestaat uit twee wegen die langs de noordelijke en zuidelijke oever van de Liffey rivier lopen. Er staan een aantal zeer prestigieuze kleurrijke panden die zo’n bijzondere uitstraling geven, dat ze al meerdere keren tot inspiratiebron hebben gediend voor diverse kunstenaars en schrijvers. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Custom House Quay is het Custom House. Het ligt tussen de bruggen Butt Bridge en Talbot Memorial Bridge.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Dublin. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Dublin. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Dublin:

beste reistijd voor Dublin
Dublin in één dag
Dublin informatie
Dublin tips
Dublin voor beginners
waar overnachten in Dublin

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies