top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Reykjavik, IJsland

IJsland
top 10 bezienswaardigheden:

Reykjavik
IJsland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Reykjavik
reisadvies reisadvies IJsland

... meer handige websites

 

De IJslandse stad Reykjavik wordt gekenmerkt door grote contrasten. Regelmatig worden er grote evenementen als cultuurnacht, concerten en kunstfestivals georganiseerd. Soms waan je jezelf in een bruisende metropool om op een ander moment weer te denken in een klein vissersdorp aan zee te verkeren. Deze stad heeft het namelijk allemaal. De prachtige natuur speelt zeker een sterke rol. Je vindt er namelijk watervallen, lavendelvelden, vulkanen en heerlijke warmwaterbronnen. Kortom een heerlijke stad om wat energie op te doen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Reykjavik

bezienswaardigheid nummer 1 Cultuurhuis
Dit museum wordt geroemd als één van de mooiste gebouwen van de stad. Het pand dat in 1909 werd geopend is ontworpen door de Deense architect Johannes Magdahl Nielsen. Je vindt er onder andere de bijzondere verzameling van IJsland's middeleeuwse manuscripten. Er wordt veel over de geschiedenis van het land verteld en welke rol de manuscripten daarin speelden. Het is eigenlijk de plek om de nationale erfgoederen van het land te leren kennen.
www.thjodmenning.is
   
bezienswaardigheid nummer 2 Thermale baden Laugarsdalslaug en Blue Lagoon
Geniet net als vele lokale inwoners van een duik in één van de heerlijke thermale baden van IJsland. Het is bekend dat het geothermische water geneeskrachtige werkingen heeft wat vooral symptomen van artritis en reuma doen verminderen. Ook is het goed voor het verminderen van een aantal vormen van huidproblemen. Je vindt Reykjaviks baden vlak bij het centrum ter hoogte van het nationale voetbalstadion. Een ander bijzonder bad vindt je bij de Blue Lagoon. Hier kun je zwemmen in natuurlijk geothermisch zeewater met ingrediënten als zout, silica en algen. Ook dit staat wederom garant voor goede invloeden op verschillende aandoeningen. De magistrale omgeving brengen je al snel in opperste staat van rust.
www.bluelagoon.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Hallgrimskirkja kerk
Deze apart vormgegeven kerk is het hoogste kerkgebouw van IJsland. Hij is vernoemd naar de grootste hymne (lofzang) schrijver van het land ‘Hallgrímur Pétursson’. De pijporgel in de kerk is met zijn 5275 pijpen bijzonder indrukwekkend. Doordat de kerk van ver te zien is, wordt het ook wel hét symbool van de stad genoemd. Het uitzicht is er fenomenaal.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kathedraal Dómkirkjan
Hoewel de kathedraal van Reykjavik minder indrukwekkend dan de Hallgrimskirkja kerk is, is hij wel de moeite waard. Het werd gebouwd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd op de ‘Austuvellir’ plein in het centrum van de stad. Het prachtige doopvont is gemaakt door de beeldhouwer Bertel Thorvaldsen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Grasagardur Botanische Tuin
Unieke planten soorten van IJslandse bodem zijn in dit rustgevende park in de wijk Laugardal terug te vinden. De wandelpaden leiden je langs mooie waterpartijen, rotstuinen en verschillende bloemenpracht. Ook is er een kleine dierentuin in het vijf hectare tellende park aanwezig.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kunstmuseum
In 1973 werd het kunstmuseum van Reykjavik opgericht om er werken van IJslandse en andere internationale kunstenaars tentoon te stellen. Inmiddels is het museum verdeeld over drie locaties: Art Museum Kjarvalsstadir, Art Museum Ásmundarsafn en Art Museum Hafnarhús. Het Art Museum Ásmundarsafn is gehuisvest in de voormalige woning van beeldhouwer Asmundur Sveinsson.
www.artmuseum.is
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nationaal Museum
Maar liefst 16.000 historische artefacten vertellen je over de verschillende leefomstandigheden die al eeuwen op IJsland plaats vinden. Het gaat terug naar de vikingtijd en voert langzaam naar het heden. Tevens is dit museum betrokken bij de bescherming van een veertigtal historische gebouwen rondom het eiland. Het adres van dit museum is Sudurgata 41 Reykjavik.
www.natmus.is
   
bezienswaardigheid nummer 8 De Pearl
Het zeer opmerkelijke gebouw is in 1988 neergezet op de Öskjuhlíđ heuvel. In de tanks wordt warm water opgeslagen om daarmee de stad te voorzien van verwarming. Er is een uitkijkplatform met cafe. Het uitzicht is er zeer bijzonder. In de koepel worden verschillende tentoonstellingen en andere evenementen georganiseerd. Eén van de tanks is niet gevuld met warm water. Hier is namelijk het Saga Museum te vinden. Daarin zijn wassenbeelden van vikingen te bewonderen. Het gebied rondom deze ‘Pearl’ is uitermate geschikt voor wandelingen.
www.perlan.is
   
bezienswaardigheid nummer 9 Nauthólsvík strand
Het enige strand van Reykjavik waar je mag zwemmen is Nauthólsvík. Doordat er aan dit strand warmwater in zee wordt gepompt is dit het enige stukje zee wat ook aantrekkelijk is om in te zwemmen. Het strand is er niet heel groot, dus met warm weer kan het er behoorlijk druk zijn. Het ligt vlak naast de luchthaven.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Boottocht
Er zijn veel excursies te maken in Reykjavik. Zo zijn er wandel- en fietstochten, kun je er vissen, paardrijden, golfen en bijzondere boottochten maken. Een hele bijzondere bijvoorbeeld is de boottocht waarbij je walvissen en dolfijnen kunt spotten op zee. Of maak eens een kajak tocht langs de fraaie grillige kustlijn van het land.
www.visitreykjavik.is
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Reykjavik. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Reykjavik. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Reykjavik:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies