top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Tel Aviv, Israël

Israël
top 10 bezienswaardigheden:

Israël
Jeruzalem
Tel Aviv

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Tel Aviv
reisadvies reisadvies Israël

... meer handige websites

 

Sinds 1948 is Israël en dus ook de stad Tel Aviv onafhankelijk verklaard. Vanaf die periode is de stad zich gaan ontwikkelen tot wat we nu een metropool mogen noemen. Economisch gezien heeft de stad zich inmiddels wel bewezen. Maar ook als toeristische bestemming is Tel Aviv al lang geen onbekende meer. Tel Aviv heeft meer dan prachtige stranden, fantastische restaurants, veel winkelgebieden en is vooral een stad met bijzonder veelzijdige architectuur. Op zaterdag is het heel duidelijk dat je je in een overwegend Joods land bevindt. De sabbat die op zaterdag plaatsvindt, laat zien dat op deze verplichte rustdag de stad tot slapen wordt gebracht. De winkels en musea zijn dan vrijwel allemaal dicht. Op andere dagen is de Joodse religie een stuk minder aanwezig. Tel Aviv is een afwisselende stad met meerdere gezichten met een hoog tolerantie niveau qua geaardheid en waarin het drinken van alcohol geen probleem hoeft te zijn. Het leefklimaat scoort er behoorlijk hoog en dat vertaalt zich duidelijk in het straatbeeld.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Tel Aviv

bezienswaardigheid nummer 1 The Promenade
Direct aan de Middellandse Zee ligt de Promenade van Tel Aviv. Dit stadsdeel is bijzonder geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Met name tijdens de soms uitzonderlijke warme dagen is er aan deze lange boulevard enigszins verkoeling van zee te ervaren. De Promenade bestaat uit meerdere delen die samen zo’n veertien kilometer vormen. Zo bevindt zich bij Tel Baruch Beach in het noorden de Tel Baruch Promenade. Bij de haven ligt het deel wat bekend staat als Port Promenade. Tussen Gordon Beach en Tel Aviv bevindt zich de meest bekende promenade, namelijk Shlomo Lahat Promenade. En het gebied tussen Metzizim Beach en het Hilton Hotel staat bekend als Metzizim/Hilton Promenade. Deze laatst genoemde staat tevens bekend als geliefd strand voor homoseksuelen in Tel Aviv. Nabij de oude Jaffa haven liggen de promenades Sha’ar Le’Yafo en Khomot ha’Yam.
De Shlomo Lahat Promenade ligt het dichtst bij het centrum van Tel Aviv en is daarom vaak het drukst bezocht. De boulevard leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling langs of op het strand, een hapje eten in één van de vele restaurants of genietend op een terras. Aan de Port Promenade zijn eveneens leuke restaurants, bars en terrassen te vinden.
www.steden.net/israel/tel-aviv/stranden/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Sarona
De wijk Sarona in Tel Aviv staat bekend om leuke boetieks, afwisselende kunstgalerijen, wolkenkrabbers en hippe cafe’s. Dit stadsdeel is onlangs grotendeels gerenoveerd en sindsdien veranderd in een groene oase. In het verleden was Sarona vooral een plek waar Duitse tempeliers verbleven, gevolgd door de Britten. Toen de Britten vertrokken is Sarona vervolgens gebruikt om er legereenheden te stationeren. Pas in 2006 werd de wijk grondig aangepakt en verbouwd tot wat we vandaag een modern stukje van de stad Tel Aviv noemen. Onder andere de foodmarket ‘Sarona Market’ en het aanbod van goede restaurants trekt dagelijks vele bezoekers naar dit gezellige stadsdeel.
www.bijzondereplaatsen.nl/israel/tel-aviv/sarona.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Hatachana
Het oude treinstation, wat gelegen is tussen de wijk Neveh Zekek en de kust van Tel Aviv, staat bekend als Hatachana. De treinverbinding tussen de stad en Jeruzalem was aan het eind van de negentiende eeuw een belangrijk transportmiddel, waardoor er minder kamelen nodig waren. Via de Jaffa Port werden vervolgens vele goederen per boot verder vervoerd. Hatachana werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog op non actief gezet en heeft lange tijd leeg gestaan. Pas in 2010 werden er plannen gerealiseerd om het schitterende gebouw nieuw leven in te blazen. Inmiddels is Hatachana een begrip in Tel Aviv, wat synoniem staat voor cultuur, entertainment en plezier. Je kunt er nu onder meer genieten van concerten, shows, tentoonstellingen, geschiedenis en heel veel verschillende festiviteiten.
www.hatachana.co.il
   
bezienswaardigheid nummer 4 Jaffa
De oude wijk Jaffa heeft nog altijd verschillende historische bezienswaardigheden te bieden die een verhaal uit het verleden vertellen. Zo heeft de haven ‘Jaffa Port’ sinds jaar en dag een belangrijke functie gediend waarin de transport van en naar Tel Aviv een grote rol speelde. Nu is het vooral een plek waar je veel gezelligheid vindt. Andere bezienswaardigheden van Jaffa zijn de St. Petruskerk, de St. Nicolaaskerk, het plein Kikar Kedumim waar tevens een bezoekerscentrum is gelegen over de historische architectuur, archeologie en tentoonstellingen van lokale artiesten te bewonderen zijn. De Jaffa Flea Market is eveneens een populaire plek om te bezoeken. Deze karakteristieke markt is gelegen naast de Ottomaanse klokkentoren.
www.bijzondereplaatsen.nl/israel/tel-aviv/jaffa.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Bauhaus architectuur
De ‘Witte Stad’ in Tel Aviv werd ergens omstreeks de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd. Het is een erfenis uit de periode dat Tel Aviv tot het Britse Mandaatgebied Palestina behoorde. In die tijd was de Bauhaus architectuur een vooruitstrevende bouwstijl die vooral in Europa voorkwam. Doordat veel bouwkundigen in die tijd opleiding in Europa genoten, werd de stijl later ook geïntroduceerd in Tel Aviv. De van oorsprong Schotse Sir Patrick Geddes werkte het idee van de Witte Stad uit, waar we vandaag nog altijd van kunnen genieten. De typerende Bauhaus stijl is duidelijk zichtbaar in straten als Allenby Street, Ibn Gvirol Street en aan en rondom Bialik Square en de Rothschild Boulevard. In het Bauhaus-Center kun je je verdiepen in dit inmiddels door Unesco geregistreerde stukje werelderfgoed van Tel Aviv.
www.bauhaus-center.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Carmel Market
De grootste markt van Tel Aviv is onbetwist de Carmel Market aan de HaCarmel Street. Al sinds 1920 wordt er hier druk gehandeld in verse producten, kleding huishoudelijke spullen en natuurlijk souvenirs. Op de markt en rondom de ‘Shuk HaCarmel’, zoals de markt oorspronkelijk heet, kun je allerlei lokale en internationale gerechten nuttigen of een drankje drinken. Ben je op zoek naar wat avontuur, dan kunnen we je de ‘HaCarmel Bites Card’ van harte aanbevelen. Met de aanschaf van deze kaart ontvang je een kaart, audiogids en verschillende bonnetjes waarmee je allerlei heerlijkheden van de markt kunt ontdekken. Andere leuke markten in Tel Aviv zijn: Levinsky Market, Jaffa Flea Market en Shuk HaNamal.
www.bijzondereplaatsen.nl/israel/tel-aviv/carmelmarkt.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Independence Hall
Aan de Rothschild Boulevard van Tel Aviv bevindt zich de Independence Hall. In dit gebouw werd op 14 mei 1948 Israel’s onafhankelijkheidsverklaring getekend. Tegenwoordig is het gebouw ingericht als museum waarin deze gebeurtenis centraal staat, alsmede de geschiedenis van Tel Aviv. De bovenste verdieping is ingericht als bijbel museum, waarin verschillende archeologische vondsten en voorwerpen met bijbelse thema’s tentoon worden gesteld.
http://eng.ihi.org.il/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Israel Defence Forces History Museum
De militaire geschiedenis van Israel loopt als een rode draad door de geschiedenis. In het Israel Defence Forces History Museum aan de Kaufmann Street is er dan ook alles aan gedaan om op bijzondere wijze de geschiedenis over te dragen. Doormiddel van voertuigen, wapens, uniformen en fotomateriaal krijg je een duidelijk beeld over hoe het tijdens de oorlogen er hier aan toe ging. In de tentoonstellingen zijn zowel de landmacht als de luchtmacht en de marine meegenomen.
www.bijzondereplaatsen.nl/israel/tel-aviv/israel-defense-forces-history-museum.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Azrieli Center
Ten oosten van de wijk Sarona bevindt zich het Azrieli Center. Dit deel van Tel Aviv kenmerkt zich door drie hoge gebouwen die samen de Azrieli Towers vormen. Hierin bevinden zich vooral veel winkels in de Azrieli Mall, restaurants, een bioscoop, kantoren en de Azrieli Observatory. Het Azrieli Center werd omstreeks 1997 gebouwd op een oppervlakte van zo’n ruim vierendertigduizend vierkante meter. De architect die dit complex op zijn naam heeft staan is David Azrieli. Hij werd hierin bijgestaan door Eli Attia en later door Moore Yaski Sivan. Vanaf de Azrieli Observatory op de 49ste verdieping, heb je een verbluffend uitzicht over de regio.
www.steden.net/israel/tel-aviv/azrieli-center/
   
bezienswaardigheid nummer 10 Tel Aviv Museum of Art
Het artistieke en culturele Tel Aviv Museum of Art is sinds jaar en dag een populair museum. Liefhebbers kunnen hier genieten van prachtige Israëlische kunst vanaf de twintigste eeuw tot nu. De internationale collectie beslaat een periode tussen de negentiende eeuw en het heden. Regelmatig biedt het Tel Aviv Museum of Art ook wisselende tentoonstellingen, workshops, concerten, lezingen en natuurlijk rondleidingen. Het museum werd al opgericht in 1932 en is sinds 2011 gevestigd in het huidige pand aan de Shaul Hamelech Boulevard. Dit prachtige gebouw is ontworpen door de Amerikaan Preston Scott Cohen.
www.tamuseum.org.il
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Tel Aviv. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Tel Aviv. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Tel Aviv:

Tel Aviv in 24 foto's
Tel Aviv informatie
Tel Aviv voor beginners
beste maanden voor een zonvakantie in Tel Aviv
bijzondere plaatsen in Tel Aviv
winterzon in Tel Aviv

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies