top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bari, Italië

Italië
top 10 bezienswaardigheden:

Italië

Plaatsen in Italië:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
Venetië

Verona

Meren in Italië:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in Italië:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
Ligurië
Lombardije
Piëmont
Puglia
Sardinië
Sicilië

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bari
reisadvies reisadvies Italië

... meer handige websites

 

De havenstad Bari is gelegen in de Italiaanse regio Puglia, net boven de hak van de laars. De nog redelijk onbekende stad Bari is zeker een vermelding waard. Zo heeft de stad bijvoorbeeld een aangenaam stuk strand, een historische binnenstad, prachtige paleizen, maar liefste twee havens, verschillende interessante musea en de laatste rustplaats van “onze Sinterklaas” is hier te vinden. De stoffelijke resten van Sint-Nicolaas zijn namelijk opgeslagen in de crypte van de Sint-Nicolaasbasiliek. Zoals eveneens in andere Italiaanse steden is ook hier in Bari het mediterraan klimaat rondweg heerlijk te noemen. De ligging aan de Adriatische Zee zorgt tijdens de erg warme zomers voor heerlijke verkoeling. Maar je kunt de stad Bari natuurlijk ook aandoen tijdens een cruisevakantie. Regelmatig zie je dan ook de cruiseschepen aankomen en wordt de drukte gedurende de dag aangevoerd. Als universiteitsstad is er in Bari voldoende gedacht aan sport, cultuur en entertainment. De majestueuze theaters voeren regelmatig illusteren voorstellingen op, maar zijn eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Je kunt in de Italiaanse stad Bari werkelijk alle kanten op.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bari

bezienswaardigheid nummer 1 Sint-Nicolaasbasiliek
De prachtige ‘Basilica di San Nicola’ van Bari is al eeuwen oud. De in Romaanse stijl opgetrokken basiliek werd namelijk al in de elfde en twaalfde eeuw gebouwd. De gevel toont veelal overeenkomsten met die van kastelen. Het schip en de dwarsbogen zijn een erfenis uit de vijftiende eeuw. Dankzij een aardbeving moest er namelijk het een en ander gerestaureerd worden. En in de crypte van de Sint-Nicolaasbasiliek bevindt zich het lichaam van St. Nicolaas van Myra, de persoon die wij beter kennen als de goedheiligman Sinterklaas. Door zeelieden werden zijn stoffelijke resten in de elfde eeuw vanuit Turkije naar Bari gebracht. Op het plein aan de ingang van de Sint-Nicolaasbasiliek staat een bronzen beeld van de heilige waarvan alleen de mijter ontbreekt.
www.basilicasannicola.it
   
bezienswaardigheid nummer 2 Bari Vecchia
De historische wijk San Nicola staat beter bekend als ‘Bari Vecchia’. Dit oudste deel van de stad ligt op het schiereiland tussen de oude en nieuwe haven van Bari. De smalle straten, steegjes en oude binnenpleinen wijzen je de weg langs bezienswaardigheden als monumentale pakhuizen, oude kerken, Castello Normanno Bari en het fort van Sant’Antonio Abate. Ook bevinden zich in dit stadsdeel de kathedralen Sint-Nicolaas en de San Sabino kathedraal.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Castello Normanno-Svevo
Aan de rand van het oude stadsdeel Bari Vecchia staat het kasteel Normanno-Svevo. Al in de twaalfde eeuw werd er begonnen aan een middeleeuws fort. De opdracht voor dit bouwwerk was afkomstig van koning Norman Roger II, ook wel bekend als Ruggero II van Sicilië. Een eeuw later vonden er rigoureuze renovaties plaats en kwam het fort in handen van de familie Sforza en vervolgens bij de koningin van Polen. Nu vandaag is het vooral een paleis met een lange geschiedenis. De oude kasteelmuren en Castello Normanno-Svevo zelf, worden ‘s avonds bijzonder fraai uitgelicht.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Teatro Petruzzelli
Het rood gekleurde majestueuze theater Petruzzelli bevindt zich aan de Corso Cavour. In navolging van theaters als Teatro Piccinni werd omstreeks 1903 het huidige Teatro Petruzzelli geopend. Niet langer was de stad afhankelijk van de voorstellingen in de andere kleinere theaters. Teatro Petruzzelli gaf namelijk ruimte aan bijna twee-en-twintig-honderd bezoekers. Nu is dat om veiligheidsredenen terug gebracht naar ruim veertienhonderdtachtig personen. Na een hevige brand in 1991 is het theater volledig opgeknapt en opnieuw geopend in 2009. Het interieur bevat vooral veel gouden details, rood fluweel en sierlijke ornamenten en plafondschilderingen.
www.fondazionepetruzzelli.it
   
bezienswaardigheid nummer 5 Trulli in Alberobello
De typische trulli bouwwerken in Alberobello vinden hun oorsprong rond het jaar 1500. De Italiaanse plaats Alberobello heeft twee wijken, Aia Piccola en Rione Monti, die vrijwel volledig bebouwd zijn met deze vorm van Italiaanse architectuur. Het kenmerkende kegelvormige dak is vaker wel dan niet versierd met symbolen. Een ander opvallend gegeven is dat de huizen (trulli) gemaakt zijn zonder gebruikt te maken van cement. Op deze manier hoefde er namelijk ook minder belasting te worden betaald. De huizen konden zo immers heel snel weer afgebroken worden. Andere Italiaanse plaatsen met trulli bouwwerken zijn Locorotondo, Martina Franca en Cisternino.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Pinacoteca di Bari Corrado Giaquinto
De kunstgalerij Pinacoteca di Bari is vernoemd naar de achttiende eeuwse schilder ‘Corrado Giaquinto’. Veel van de getoonde kunstwerken hebben een directe of indirecte link met de regio Puglia. Denk hierbij aan religieuze werken, middeleeuwse werken en aardewerk uit Puglia. Behalve werken van Corrado Giaquinto tref je er ook namen als Giovanni Bellini, Morandi, Paolo da Cassano en Giovanni Maria Scupula. De bijzonder fraaie collectie is verdeeld over zo’n tweeëntwintig kamers.
www.pinacotecabari.it
   
bezienswaardigheid nummer 7 Duomo di Bari
Cattedrale di San Sabino is een andere naam voor Duomo di Bari. De huidige in Romaanse stijl opgetrokken kathedraal werd in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd in opdracht van aartsbisschop Rainald. Het betrof hier een reconstructie weliswaar. Het interieur is tijdens de achttiende eeuw nog eens aangepakt. De drie ingangen aan de voorzijde zijn voorzien van de originele onderdelen uit de elfde en twaalfde eeuw. De Duomo di Bari is te vinden aan de Piazza dell’Odegitria in Bari.
www.arcidiocesibaribitonto.it/luoghi-di-culto/cattedrale/view
   
bezienswaardigheid nummer 8 Lungomare Nazario Sauro
Dat water een bijzondere aantrekkingskracht op de mens heeft, wordt opnieuw bewezen in de stad Bari. De vaak druk bezochte Lungomare Nazario Sauro , die langzaam overloop in Via Goffredo di Crollalanza, is een weg langs de Adriatische kust. Regelmatig zie je hier cruiseschepen aankomen of vertrekken vanuit de haven van Bari. De verkoelende wind vanaf zee is eveneens een aangename bijkomstigheid als je een wandeling langs de Lungomar Nazario Sauro maakt. Zeker in de zomer kunnen de temperaturen in dit deel van Italië behoorlijk oplopen. De meest bijzondere bezienswaardigheden aan deze straat zijn Piazza Armando Diaz, Theatro Margherita en Giardino Veterani della Sport met daarnaast het strand.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museo Archeologico Nazionale
Omstreeks 1890 werd het nationale archeologische museum van Bari geopend voor het publiek. Vanaf die tijd kunnen mensen uiteenlopende archeologische erfgoederen bewonderen en/of bestuderen. Ondertussen is de collectie van ‘Museo Archeologico Nazionale’ uitgebreid tot zo’n dertigduizend voorwerpen. Denk hierbij aan werktuigen uit de prehistorie, stenen sculpturen, wapens, sieraden, edelstenen, Griekse vazen, glas en munten.
www.museionline.info/tipologia/item/museo-archeologico-di-santa-scolastica.html
   
bezienswaardigheid nummer 10 Orto Botanico dell'Università di Bari
De botanische tuin van Bari is onderdeel van de universiteit. Orto Botanico dell’Università di Bari is dan ook een wetenschappelijke tuin waar veel onderzoeken en experimenten worden gedaan. De eerste “botanische tuin” van Bari werd opgericht in 1813. Hier werden voornamelijk landbouw- en siergewassen getest en onderzocht. Het Instituut voor plantenkunde werd omstreeks 1955 in het leven geroepen en de eerste stap voor de huidige botanische tuin was gemaakt. Inmiddels is er een bijzondere collectie ontstaan en werd de tuin uitgebreid met en herbarium. Het initiatief hiervoor was afkomstig van de hoogleraar plantenkunde, professor Eleonora Francini Corti.
www.ortobotanicoitalia.it/puglia/bari
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bari. In Bari kunnen de prijzen tussen de verschillende hotels en aanbieders aanzienlijk uiteen lopen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bari. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Bari:

Bari als budgetbestemming

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies