top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Cagliari, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Cagliari
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Cagliari is de hoofdstad van het Italiaanse eiland SardiniŽ. De stad ligt aan het zuiden en grenst met zijn sfeervolle haven aan de golf van Cagliari. De stad heeft behalve een oud en historisch centrum ook een fantastisch zandstrand. Poetto Beach is duidelijk favoriet bij de lokale bevolking als bij de vele toeristen die het eiland SardiniŽ bezoeken.
De grootste groei heeft Cagliari gemaakt na de eenwording van ItaliŽ in 1870. De nieuwbouwwijken zijn in vlot tempo aangelegd en de eens zo kleine plaatsje mag zich nu volmondig stad noemen. Behalve de vele historische bezienswaardigheden heeft de stad ook een leuk uitgaansleven, gezellige restaurant en een bruisend winkelgebied. Met name in en rond het oude centrum hoef je je geen dag te vervelen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Cagliari

bezienswaardigheid nummer 1 Castello Cagliari
Het oudste deel van het centrum van Cagliari wordt Castello of quartiere di Cagliari genoemd. Cagliari is een afgeleide naam van 'Casteddu' wat kasteel betekent. Het ligt aan de top van een heuvel. In de middeleeuwse stad zijn nog stadsmuren te zien en bezienswaardigheden als kathedralen, de universiteit en verschillende musea. Een wandeling door dit gebied zorgt ongetwijfeld voor veel mooie en nostalgische plaatjes.
www.steden.net/italie/cagliari/castello
   
bezienswaardigheid nummer 2 Torre di San Pancrazio
De hoogste toren van Cagliari is tevens het symbool van de stad. De 'Torre di San Pancrazio' is samen met de 'Torre dell'Elefante' bereikbaar via de stadspoort Cristina en San Pancrazio. De toren werd gebouwd tijdens het begin van de veertiende eeuw als uitkijktoren. Nog altijd kun je vanaf hier genieten van een waanzinnig uitzicht over de stad, de haven en de Golf van Cagliari.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Duomo di Cagliari
De volmondige naam van deze kathedraal luidt: Cattedrale di Santa Maria e Santa Cecilia. Al in de dertiende eeuw werd er begonnen aan dŤ kathedraal van de stad gelegen aan de Piazza Palazzo. De typische romaanse en barokke stijl is vanaf verschillende kanten te bewonderen. Aan de binnenzijde zijn diverse kunstwerken te bewonderen, zoals het mausoleum van Martin I en een drieluik van paus Clement VII.
www.duomodicagliari.it
   
bezienswaardigheid nummer 4 Anfiteatro Romano di Cagliari
Direct in het oude centrum van de stad ligt een eeuwenoud Romeins amfitheater. Het is gelegen tegen het zuidelijke deel van de Buoncammino heuvel. De tribunes die al in de eerste en tweede eeuw werden gebouwd, zijn onderverdeeld in drie secties. Ieder deel was toegeschreven aan een bepaalde sociale klasse. Menig bloederig festijn heeft zich hier afgespeeld. Men was destijds bijzonder gecharmeerd van gevechten met alligators en andere wilde beesten.
www.anfiteatroromano.it
   
bezienswaardigheid nummer 5 Museo Archeologic Nazionali
Allerlei verschillende hoogtepunten die hebben plaatsgevonden op Sardinie, worden hier op fraaie wijze tentoongesteld. Het archeologische museum van Cagliari werd in 1802 opgericht door Ludovico Baylle. Wat ooit begon met verschillende voorwerpen uit donaties, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige collectie. Je kunt er onder andere muntcollecties, handgemaakte voorwerpen, sieraden, beelden, hoeden en andere culturele voowerpen. Het museum is te vinden aan de Piazza Arsenale.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Orto Botanico dell'Universitŗ di Cagliari
In de schaduw van de universiteit is de botanische tuin van Cagliari gelegen. Het ruim vijf hectare tellende gebied is gevuld met mediterrane planten, bomen, geneeskrachtige planten en kruiden en cactussen. Tegen een kleine vergoeding kun je heerlijk vertoeven op ťťn van de schaduwrijke plekjes van het park.
www.steden.net/italie/cagliari/botanische-tuin
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bastione di Saint Remy
Dit belangrijkste bouwwerk van Cagliari is gelegen in het oude stadsdeel Castello. De arc de triomphe leent zich uitstekend voor een spectaculair uitzicht over de stad. Bastione di Saint Remy werd gebouwd in de negentiende eeuw van het bekende kalksteen zoals je dat meer ziet in Italie. Via het terras Umberto I kun je doormiddel van wat trappen het terras Santa Caterina bezoeken. Het is inmiddels erg populiar, ook in het uitgaansleven. Het mooie uitzicht krijg je hierbij kado.
   
bezienswaardigheid nummer 8 National Art Gallery
Aan de Piazza Arsenale is een niet al te groot museum te bezoeken met eigentijdse moderne kunst. Daarnaast heeft het 'Pinacoteca Nazionale di Cagliari' ook indrukwekkende religieuze kunstwerken en prachtige sculpturen. Het museum is gevestigd in het complex van de Citadel of Museums.
www.pinacoteca.cagliari.beniculturali.it
   
bezienswaardigheid nummer 9 San Benedetto Municipal Market
Deze grootste overdekte markt van ItaliŽ is geliefd om zijn verse producten. Al sinds de opening in 1886 is het een waar begrip in de stad Cagliari. De markt is dagelijks geopend, behalve op zondag, van zeven uur in de ochtend tot twee uur 's middags. Op het moment dat de temperatuur echt hoog op gaat lopen, loopt de markt op zijn einde. De 'San Benedetto Municipal Marktet' is gelegen aan de Via Francesco Cocco Ortu in het centrum van de stad.
www.mercatosanbenedetto.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Cavity of Via Vittorio Veneto
De ondergrondse grotten aan de Via Vittorio Veneto zijn overblijfselen uit de romeinse tijd. De ruimtes zijn gebruikt om water in op te slaan, om te schuilen tijdens de oorlog of als tijdelijke verblijfplaats voor personen die hun huis zijn kwijtgeraakt door bombardementen. Andere grotten die een bezoekje waar zijn, zijn Grottoni dei Giardini Pubblici, en Garden of the Capuchins bij Vica I Merello.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cagliari. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Cagliari. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Cagliari:

Cagliari tips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies