top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Florence: Galleria dell’Accademia

Florence
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Florence vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Florence

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

De Galleria dell’Accademia

Ten zuiden van de stad Bologna en ten oosten van Pisa bevindt zich de heerlijke Italiaanse stad Florence. Als hoofdstad van de regio Toscane kent Florence een boeiende geschiedenis. Vele bezoekers zullen dan ook beamen dat men in Florence of Firenze, zoals het ook wel wordt genoemd, veel cultuur kan snuiven. Zoals in veel Italiaanse steden en dorpen, staan de kerken erg centraal. Zo ook in Florence. Deze stad telt zeker negen kerken, waaronder de bijzonder fraaie ‘Santa Maria del Fiore’ of ‘Duomo’ met zijn prachtige koepel. De meeste gebouwen in Florence dateren uit de renaissance periode. Een ander mooi in renaissancestijl opgetrokken bouwwerk is het stadhuis ‘Palazzo Vecchio’.

Galleria dell’Accademia

De cultuur van de stad Florence komt opnieuw samen in het prachtige kunstmuseum ‘Galleria dell’Accademia’. Het museum is omstreeks 1784 ontstaan doordat Leopold II van mening was dat alle tekenkunstacademies in Florence ondergebracht moesten worden in één huisvesting. De tentoongestelde kunst van ‘Accademia di Bella Arti di Firenze’ moest aldaar ter inspiratie dienen aan de leerlingen. Nu vandaag kunnen we allemaal genieten van uiteenlopende kunstwerken van grootheden als Sandro Botticelli, Alessio Baldovinetti, Uccello, Fra Bartolommeo en Michelangelo. Het museum is onderverdeeld in een aantal afdelingen. Zo bevindt zich in de ‘Hall of the Prisoners’ allerlei sculpturen, waaronder het werk van Michelangelo. En ook de prachtige panelen van Alessandro Allori zijn een lust voor het oog. De afdeling met de dertiende eeuwse kunst laat verschillende Florentijnse gotische schilderijen zien die onder andere zijn gemaakt door Giotto di Bondone, Orcagna en Bernardo Daddi. De hoogste verdieping is gereserveerd voor het werk van Giovanni da Milano en ander werk uit de late veertiende eeuw.

Muziekinstrumentenmuseum

Sinds 2001 is ‘Galleria dell’Accademia’ uitgebreid met een museum voor instrumenten. Het museum laat een fraaie collectie zien die afkomstig is uit het conservatorium van Florence ‘Luigi Cherubini’. De collectie bevat een verzameling instrumenten uit de zeventiende-, achttiende- en deels negentiende eeuw die is samengesteld vanuit de privécollecties van familie de Medici, Lotharingen en andere verschillende groothertogen van Toscane. Hoewel de instrumenten uiterst zorgvuldig worden beschermd, is het toch mogelijk om hun geluid te horen. Er is namelijk een speciale ruimte ingericht waar liefhebbers kunnen luisteren naar muziek die in het verleden door deze instrumenten tot stand is gekomen.

 
Meer informatie over de Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia
Galleria dell’Accademia

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies