top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Milaan, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Milaan
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Milaan is de modehoofdstad van ItaliŽ en tevens een belangrijke zakenstad binnen het land. Grote bedrijven zijn in en rondom Milaan gevestigd. Ook de Italiaanse effectenbeurs staat in Milaan. Als romantische of culturele bestemming moet de hoofdstad van Lombardije vaak in de schaduw staan van Rome, VenetiŽ en Verona. De afgelopen jaren hebben veel stedentrippers de stad ontdekt en leren te waarderen. Wie immers goed kijkt die ziet dat Milaan veel meer te bieden heeft dan winkels. De stad heeft een aantal musea die de moeite waard zijn, fraaie staaltjes van architectuur en natuurlijk die prachtige gotische domkerk. Milaan is een stad die in elk seizoen een bezoek waard is. De beste manier om snel en goedkoop te reizen in Milaan is met de ondergrondse metro. Het systeem zit goed in elkaar en de kosten zijn laag, zeker voor een stad zoals Milaan.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Milaan

bezienswaardigheid nummer 1 Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente)
Deze Dom behoort tot ťťn van de grootse rooms-katholieke kathedralen in de wereld. Het is dan ook terecht een waar meesterwerk te noemen. Tot in de kleinste detail is het zeer mooi afgewerkt. Van de 14de eeuw tot de 20ste eeuw is er aan gewerkt om te worden wat het nu is. De Dom is te beklimmen, waardoor je vanaf het dak een waanzinnig uitzicht hebt over de stad Milaan.
www.milaantop10.nl/dom-van-milaan.htm

Tickets kopen
Vroeger kon je de Dom van Milaan gratis bezoeken. Tegenwoordig heb je verplicht tickets nodig. Omdat de Dom van Milaan tot de meest populaire bezienswaardigheden van Milaan behoort, kunnen de wachtrijen aanzienlijk lang zijn. Door vooraf je tickets via internet te bestellen ben je sneller binnen.
Koop hier alvast je skip-the-line tickets voor de Dom van Milaan

   
bezienswaardigheid nummer 2 Castello Sforzesco
Dit kasteel met zijn mooie fontein behoort tot ťťn van de beroemdste monumenten van Milaan. Je vindt er een archeologisch museum, meesterwerken van beroemde schilders, 15de tot 21ste eeuwse meubelen, maar ook vinden er concerten en tijdelijke tentoonstellingen plaats.
www.milaantop10.nl/castello-sforzesco.htm
 
   
bezienswaardigheid nummer 3 Galleria Vittorio Emanuele II
Als verbinding tussen het Dom plein en Piazza della Scala is deze prachtige passage gebouwd. Verschillende grote namen hebben een winkel in deze overdekte winkelstraat. Bijzonder is de met zeldzame marmer ingelegde mozaÔek vloer in het hart van deze passage. De grote glazen dakkoepel geeft dit alles een bijzondere lichtinval.
www.steden.net/italie/milaan/galleria-vittorio-emanuele-ii
   
bezienswaardigheid nummer 4 Santa Maria delle Grazie
Deze kerk dateert uit 1492 en heeft een bijbehorend klooster. In dit klooster is op afspraak het fresco van 460 x 880 cm te bewonderen van Leonardo da Vinci: Het Laatste Avondmaal. Er mogen slechts 25 personen tegelijkertijd naar binnen om de indrukwekkende muurschildering te bewonderen. Dat lukt alleen maar als je je plekje vooraf gereserveerd hebt. Zomaar binnenlopen is geen optie. Reserveren kan via deze site.
www.milaantop10.nl/het-laatste-avondmaal.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 La Scala Theater
Dit Teatro alla Scala is hťt theater gebouw van Milaan en behoort tot ťťn van de mooiste operagebouwen ter wereld. Vaak zijn kaarten van beroemde stukken al maanden van te voren uitverkocht. Ook zit er een museum met onder andere muziekinstrumenten en keramische stukken in dit gebouw.
www.steden.net/italie/milaan/teatro-alla-scala
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 San Siro
Dit voetbal stadion is de thuisbasis voor AC Milan en Inter Milan. De officiŽle benaming voor dit stadion is Stadio Giuseppe Meazza. Het stadion heeft een capaciteit van 85.700 wat je een idee geeft van hoe groot het is. De Nederlandse ArenA heeft een capaciteit van 52.960. Als voetbalfan mag een bezoek aan dit stadion natuurlijk niet ontbreken. Als je een ticket voor het San Siro stadion koopt kun je zowel het stadion als het museum bezoeken. Je kunt kaarten voor het San Siro stadion hier vooraf reserveren.
www.milaantop10.nl/san-siro-stadion.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Navigli
Deze buurt wordt ook wel gezien als uitgaanswijk van Milaan. Deze pittoreske wijk kenmerkt zich door het grachtensysteem waar her en der oude binnenvaartschepen liggen die nu dienst doen als uitgaansboot. In de wijk zijn veel leuke boetieks en ateliers te vinden. Ďs Avonds zijn er vele kraampjes en is er volop vertier in de diverse restaurants en cafťs.
www.steden.net/italie/milaan/navigli
   
bezienswaardigheid nummer 8 De gouden vierhoek
De duurste en mooiste winkels van mode stad Milaan, zijn te vinden in de ďgouden vierhoekĒ. Dit ligt in de wijk Monte Napoleone. Het bestaat uit de straten Via Manzoni, Via Monte Napoleone, Corso Venezia, Via della Spiga. Alle namen van grote ontwerpers komen voorbij. De exclusiviteit straalt uit de etalages. Niet voor niets komen dames (en heren) uit heel Europa ingevlogen om in Milaan te shoppen.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/milaan/gouden-vierhoek-van-milaan.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Colonne di San Lorenzo
Aan de voorzijde van de basiliek San Lorenzo zijn de bekendste Romeinse ruÔnes van Milaan te bewonderen. Deze indrukwekkende rij kolommen dateren uit de 4de eeuw.
www.steden.net/italie/milaan/de-gouden-vierhoek
   
bezienswaardigheid nummer 10 Giardini Pubblici
In dit mooie stadspark van Milaan is het heerlijk om even weg te zijn van de drukte van de stad. Veel groen en waterpartijen maken dit park een lust voor het oog. De Milanezen zijn er graag al dan niet met hun gezin. In het park staat ook het oudste museum van Milaan ĎMuseo civico di Storia Naturaleí.
www.steden.net/italie/milaan/giardini-pubblici-indro-montanelli
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Milaan. In Milaan kunnen de prijzen tussen de verschillende hotels en aanbieders aanzienlijk uiteen lopen. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Milaan. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Milaan:

5x zien & doen in Milaan
bijzondere plaatsen in Milaan
Milaan in ťťn dag
Milaan informatie
Milaan informatie
Milaan informatie
Milaan informatie en tips
Milaan top 10
Milaan voor beginners
goedkoop naar Milaan
waar overnachten in Milaan

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies