top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Florence: Palazzo Vecchio

Florence
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Florence vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Florence

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

Het Palazzo Vecchio

De Italiaanse stad Florence is met name onder kunstliefhebbers en cultuursnuivers uitermate populair als stedentrip. Het geldt dan ook als één van de meest beroemde kunststeden ter wereld. En dat is niet zo gek. De straten, steegjes en pleinen van Florence zijn gevuld met uiteenlopende historische en culturele rijkdom en bezienswaardigheden. Familie de’Medici is een naam die je op verschillende plekken in Florence tegen zult komen. Deze invloedrijke familie heeft namelijk veel voor de stad en haar inwoners betekend. Voor zo’n driehonderd jaar bepaalde deze familie tussen de vijftiende en achttiende eeuw waar hun immense vermogen voor ingezet mocht worden. Cosimo de’Medici, die als bijnaam ‘Il Vecchio’ (de oude) droeg, wordt gezien als degene die Florence op de kaart heeft gezet en groot heeft gemaakt. Het was echter diens vader, Giovanni di Bicci de’Medici die als bankier het familiefortuin bij elkaar heeft gesprokkeld. De meeste kunstwerken die je in Florence tegenkomt, zijn afkomstig uit de portefeuille van deze familie.

Palazzo Vecchio

Direct aan het prachtige plein Piazza della Signoria bevindt zich één van de oudste paleizen van de stad Florence. Palazzo della Signoria of Palazzo Vecchio, wat ‘de oude’ betekend, werd in opdracht van familie de’Medici gebouwd aan het eind van de dertiende eeuw. Sindsdien staat het symbool voor de burgerlijke macht van Florence. Door de eeuwen heen heeft het oude stadhuis met de hoge toren verschillende renovaties ondergaan. De grandeur is echter nooit verloren geraakt. Tegenwoordig is Palazzo Vecchio ingericht als museum. Liefhebbers kunnen in het gebouw de rijkdom van de de’Medici familie met eigen ogen bewonderen. Kosten noch moeite zijn bespaard gebleven in de verfraaiingen zoals we die vandaag kunnen bewonderen. Het museum Palazzo Vecchio telt meerdere etages. Zo is er een etage gewijd aan de geschiedenis van familie de’Medici. En Salone del Cinquecento staat geheel in het teken van Michelangelo’s succesvolle beeld ‘Overwinning’. Voor de fresco’s werkte Michelangelo samen met Leonardo da Vinci. Vergeet tijdens je bezoek vooral niet om het plafond te bestuderen. De tweede verdieping van het museum leent je toestemming tot het bezoeken van privévertrekken van de de’Medici dynastie. Ook hier is de kunst alom aanwezig. En onder het museum zijn archeologische vondsten van een oud Romeins theater te bewonderen. De ruim vijf-en-negentig meter hoge toren van Palazzo Vecchio, die vanuit elke uithoek van Florence is te zien, werd ontworpen door Arnolfo di Cambio. Vanuit de toren, waar je apart een ticket voor dient aan te schaffen, heb je een adembenemend uitzicht over het centrum van Florence. Helaas biedt de toren geen toegang tot kinderen onder de zes jaar.

Ponte Vecchio

Niet ver van Palazzo Vecchio tref je de oude brug ‘Ponte Vecchio’. Deze brug loopt over de rivier Arno. Al eeuwen lang wordt er op de Ponte Vecchio druk handel gedreven. Waar de handel vroeger vooral bestond uit slagers en later uit juwelier, is die laatste genoemde nog altijd van toepassing. De invloedrijke familie de’Medici gaf omstreeks de tweede helft van de zestiende eeuw de opdracht tot het bouwen van de ‘Vasari Corridor’, een gang die de verbinding mogelijk maakte tussen Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti.

 
Meer informatie over het Palazzo Vecchio:

Palazzo Vecchio
Palazzo Vecchio

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies