top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rimini, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rimini
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Rimini bezienswaardigheden top 10De historische stad Rimini ligt in ItaliŽ aan de Adriatische Zee. Al sinds de Romeinse tijd heeft Rimini een belangrijke plek ingenomen binnen de regio Emilia-Romagna. Destijds droeg het de naam ĎColonia Ariminumí. Vanuit de stad Rome was Rimini middels de Via Flaminia goed bereikbaar. En later werd Rimini vooral gepasseerd door personen die onderweg waren naar Ravenna, een stad waarin de zetel van de Byzantijnse Exarch zich bevond.

Tegenwoordig is Rimini een stad waar oude cultuur en modern vertier hand in hand samengaan. Als jongeren bestemming kun je in Rimini genieten van zon, zee, strand en leuke uitgaansgelegenheden. Maar de stad heeft duidelijk veel meer dan dit te bieden. De vele archeologische vindplaatsen hebben interessante bezienswaardigheden achtergelaten. En ook het theater en de universiteit heeft in Rimini een belangrijke plek ingenomen. Een wandeling door het centrum brengt je al snel middels nostalgische en soms kleurrijke straten en pleinen op verschillende mooie plekjes van de stad, die wachten om ontdekt te worden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Rimini

bezienswaardigheid nummer 1 Het strand
De grote reden voor toeristen om naar Rimini te komen is het strand. Met een totale lengte van maar liefst 15 kilometer is het hier in de zomermaanden goed vertoeven bij de vele genummerde beachclubs. Rimini wordt gezien als de grootste badplaats van ItaliŽ.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Arco d'Augusto
De Romeinse Arco díAugusto werd lang geleden als stadspoort aan de Via Flaminia te Rimini gebouwd. De poort werd gewijd aan keizer Augustus, de oprichter van het Romeinse Keizerrijk. In de linker en rechter bovenhoeken zie je een schild met daarop vier Romeinse mythologische goden: Apollo, god van onder andere de schone kunsten, muziek en spiritualiteit. Jupiter, god van de hemel en onweer. Neptunus, god van de zee. En Roma de godin en beschermvrouw van de stad Rome. De boog in de Arco díAugusto is zo groot, dat men destijds nooit een poort erin heeft kunnen realiseren. De kantelen aan de bovenzijde zijn later in de tiende eeuw geplaatst. Arco díAugusto is een bijzonder goed bewaard monument en een symbool voor de stad Rimini.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Foro Romano
De archeologische site Foro Romano in Rimini heeft verschillende details uit het verleden met elk een bijzonder verhaal. Het was het meest centrale en belangrijk economische kruispunt van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, gelegen tussen de straten Cardus Maximus en Decumanus Maximus. Vandaag de dag kun je er met eigen ogen allerlei details bewonderen die tijdens verschillende opgravingen bloot zijn komen te liggen. Dankzij de inzet van historici als Luigi Tonini kunnen we genieten van een Romeins amfitheater uit de tweede eeuw. Het Surgeon, een woonverblijf dat onder in de kelder van Piazza Ferrari werd ontdekt. En er zijn ook overblijfselen van oude stenen wegen, restanten van oude kerken en kloosters en onderdelen van Romeinse bruggen ontdekt.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Ponte di Tiberio
De marmeren monumentale brug Ponte di Tiberio ligt aan de oostelijke zijde van Parco XXV Aprile. De Ponte di Tiberio werd al in de eerste eeuw gebouwd om een verbinding te maken over de Marecchia rivier. Aan de ene kant betreed je de Viale Tiberio en aan de andere kant de Corso díAugusto. Het wordt ook gezien als het startpunt voor de oude Romeinse wegen Via Emilia en de Via Popilia. De brug is ruim zeventig meter lang en bestaat uit vijf bogen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Anfiteatro
Het Romeinse amfitheater in Rimini is helaas niet veel meer dan een ruÔne. Ooit was het een kolossaal theater waar zeker tienduizend mensen allerlei spelen, wedstrijden en bloederige gevechten plaatsvonden. Ook de ligging niet ver van de zee moet voor meerdere sfeervolle uitzichten hebben gezorgd. Het ĎAnfiteatroí van Rimini werd waarschijnlijk in de tweede eeuw gebouwd.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Porta Montanara
In het centrum van de stad, niet ver van de Arco díAugusto, bevindt de poort Porta Montanara. Deze kleinere toegangspoort draagt ook wel de bijnaam ĎSantíAndreaí. Porta Montanara werd in de eerste eeuw gebouwd om voetgangers van de Via Arretina toegang tot de stad te bieden. Destijds bestond de poort uit twee bogen. De ene boog was bestemd als ingang en de andere als uitgang. Helaas heeft de Tweede Wereldoorlog ook huis gehouden in Rimini en is een deel helaas verloren geraakt.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Domus del Chirurgo
Het in de tweede eeuw gebouwde woonverblijf ĎDomus del Chirurgoí werd tijdens de opgravingen in 1989 ontdekt onder in de kelder van Piazza Ferrari. Het ruim zevenhonderd vierkante meter tellende woonverblijf behoorde hoogstwaarschijnlijk toe aan de Griekse arts ĎEutychesí. De aanwijzingen hiervoor zijn afkomstig uit de verschillende oude details die er inmiddels zijn blootgelegd. Denk hierbij aan mozaÔekvloeren en inscripties in gemeenschappelijke ruimtes en in de woon- en slaapkamers. Maar ook werden er verschillende voorwerpen, meubels en werktuigen gevonden. Veel hiervan wordt tentoongesteld in het stadsmuseum ĎMuseo della cittŗ di Riminií.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Uitgaansleven
Rimini staat bekend als een uitstekende bestemming voor jongerenvakanties. Dat komt omdat de stad naast het immens grote zandstrand ook veel mogelijkheden biedt om te gaan stappen. Verspreid door de stad vind je verschillende clubs en kroegen waar je tot diep in de nacht los kunt gaan. De grootste discotheek is Baia Imperiale, waar in het hoogseizoen op de drukste dagen meer dan 15.000 feestende bezoekers te vinden zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Tempio Malatestiano
De bijzonder fraaie vijftiende eeuwse kerk Tempio Malatestiano, is een belangrijk monument van de Italiaanse stad Rimini. De kerk, die veelal ĎIl Duomoí wordt genoemd, is bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk het eerste eclectische bouwwerk uit de klassieke architectuur. Aan de bouw en inrichting hebben verschillende Italiaanse kunstenaars als Piero della Francesca, Leon Battista Alberti, Agostino di Duccio en Matteo de ĎPasti gewerkt. Het uiterlijk van de Tempio Malatestiano is grotendeels toe te wijden aan Leon Battista Alberti, liefhebber van klassieke architectuur.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Castel Sismondo
In de directe omgeving van Piazza Cavour en het daarbij gelegen Teatro Galli bevindt zich het oude paleis Castel Sismondo. In de vijftiende eeuw gaf Sigismondo Pandolfo Maletesta, een de invloedrijke telg uit de Malatesta familie, opdracht tot het bouwen van een kasteel. De eerste stenen van Castel Sismondo werden in het jaar 1437 gelegd. Hoewel er meerdere architecten aan dit bouwproject hebben deelgenomen, werd naar buiten gebracht dat Sigismondo het zelf ontworpen heeft. Eťn-en-dertig jaar later overleed hij in zijn geliefde Castel Sismondo. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt voor culturele evenementen.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Rimini. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Rimini. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Rimini:

Rimini informatie en tips
Rimini in 24 foto's

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies