top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van SardiniŽ, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo SardiniŽ
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

SardiniŽ is een Italiaans eiland gelegen in de Middellandse Zee, ten zuiden van het Franse eiland Corsica. Het eiland heeft een maar liefst achttienhonderd kilometer lange kustlijn die ontelbare mooie zandstrandjes in de fraai gevormde baaien telt. SardiniŽ is vooral populair onder toeristen die niet zo nodig tussen duizenden landgenoten op het strand hoeven te liggen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
SardiniŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Grotta di Nettuno
Waarschijnlijk is de allermooiste excursie van SardiniŽ, die naar Grotta di Nettuno. Dit zijn vertaald de grotten van Neptunus, god van de zee. Ten westen van de stad Alghero liggen deze grotten die per boot of deels per auto en daarna te voet te bezichtigen zijn. In een boottocht van ongeveer twee uur krijg je natuurlijk delen van de omgeving te zien, zoals de prachtige baai van Porto Conte en de kliffen bij Capo Caccia. In de grot zijn veelvuldige stalactieten en stalagmieten te zien in bizar mooie vormen. Houdt er rekening mee dat als je deze tocht te voet gaat maken, je een pad moet afdalen met 654 treden langs een steile rots.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Cagliari
De hoofdstad van het SardiniŽ is tevens ook de universiteitsstad van het eiland. Cagliari heeft een belangrijke haven. een Sardijns archeologisch museum, een prachtig stadhuis en een prachtig kasteel op de top van een heuvel. Verder is er een Romeins amfitheater en vlakbij ligt het nuraghi dorp van Barumini ĎNuraghe Su Nuraxií. Hier vind je een dorp uit de bronstijd met veel typisch gebouwde torentjes zoals die alleen in SardiniŽ voorkomen.
www.steden.net/italie/cagliari
   
bezienswaardigheid nummer 3 La Maddalena Archipel
De prachtige eilanden van het archipel La Maddalena vallen onder het natuurgebied Parco Nationale Arcipelago di La-Maddalena. Van de tientallen eilanden zijn er zeven bewoond. Dit zijn de eilanden La Maddalena, Razzoli, Santo Stefano, Caprera, Santa Maria, Spargi en Budelli. Het grootste eiland is La Maddalena. Het is dan ook het drukste toeristische eiland van allemaal. Als je meer rust zoekt dan moet je zeker het eiland Caprera bezoeken. Je kunt hier prima snorkelen of genieten van het uitzicht op de prachtige zee waarin regelmatig dolfijnen te spotten zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 4 San Teodoro
Het prachtige natuurlandschap en andere verborgen natuurschatten kun je vinden in en bij de bijzondere plaats San Teodoro. Er zijn wonderschone stranden te vinden die omringd worden door wilde rotsformaties. Langs de kust in de diverse baaien zijn zeer rustige maar schitterende parelwitte stranden te vinden. Bijvoorbeeld bij Cala Girgolu, waar je heerlijk kunt wegdromen al kijkend over de horizon.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Oristano
Het belangrijkste plein van de stad Oristano is Piazza Roma. Hier staat de toren van St. Christoffel uit de 13e eeuw. Ďs Avonds is dit plein een druk bezochte plaats voor zowel toeristen als lokale bevolking. Er zijn een aantal kerken te bezichtigen, waaronder de San Francesco en de prachtige Duomo. Regelmatig worden er, zoals in heel veel plaatsen van SardiniŽ, verschillende volksfeesten feesten gegeven compleet met de ouderwetse klederdracht. In Oristano worden ook zeer geroemde ĎSa Sartigliaí ruiterfeesten gehouden.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 SardiniŽ als Madurodam
Wie alles van het eiland eens in een ďnotendopĒ wilt zien, kan prima terecht in Sardegna in Miniatura. Hier kun je voor je zelf bepalen wat je nu graag eens in het echt wilt zien. Alle prominente gebouwen en monumenten zijn hier in het klein te bewonderen. Ook kun je terug in de IJzertijd door de reconstructie op ware grootte van typische gebouwen en huizen uit die tijd. Hier word je door middel van tijdelijke inwoners meegenomen door de geschiedenis van deze beschaving. Verder is er nog een Planetarium waar je een reis kunt maken tussen de sterren en planeten.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Palau
Veel verschillende excursies vertrekken vanuit de haven van Palau. Deze plaats in het noorden van SardiniŽ heeft een levendige en gezellige haven. Er zijn in de plaats zelf niet veel historische bezienswaardigheden. Wat je zeker moet doen is vanuit Palau de Maddalena-archipel bezoeken met aan de zuidkust de stad La Maddalena. Er vallen tientallen onbewoonde eilanden onder het natuurgebied Parco Nationale Arcipelago di La-Maddalena en zeven bewoonde.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Costa Smeralda
De meest bekende toeristische plaats van het eiland SardiniŽ ligt in het populaire noorden. Costa Smeralda heeft namelijk meerdere stranden waar veel toeristen op af komen. De meest bezochte stranden zijn Porto Cervo, Cala di Volpe, Poltu Cuatu en Liscia di Vacca. Zij liggen verdeeld over de meer dan 80 baaien die deze plaats rijk is. In Costa Smeralda staan een aantal kapitale villaís en droompaleizen die van bekende personen zijn als politici en andere VIPís. Niet voor niets wordt de kust van Costa Smeralda Ďde Goudkustí genoemd. Er zijn prachtige jachthaven te vinden en er is een bruisend nachtleven met clubs en discotheken.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Villasimius
Het voormalige vissersdorp Villasimius ligt op een wel zeer bijzonder mooie plaats van SardiniŽ. Het ligt namelijk op een driehoeksvormige landtong, waar het aan drie zijdes wordt omringd door de zee. Het gebied behoort tot de ĎArea Marina Protettaí. Ďs Avonds is het vertier voornamelijk te vinden in en rondom het oude dorpsplein in het centrum van Villasimius. Hier zijn wat terrasjes en restaurants te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Arzachena
In het populaire noorden vlakbij Porto Cervo, La Maddalena en Porto Rotondo ligt de zeer toeristische bestemming Arzachena. Hier vind je namelijk de monumentale Tomba dei Giganti Coddu Vecchju. Deze grafkamer dateert uit de bronstijd dit was tussen 1800-1600 voor Christus. In de directe omgeving zijn al veel waardevolle opgravingen gedaan, waarvan je de resultaten terug kunt vinden in het sanna Museum in Sassari. Verder vind je hier vlakbij het Li Muri Necropolis. Dit zijn een aantal cirkel vormige graven waarvan sommige mensen denken dat je er magische krachten kunt ervaren. Nog altijd is niet alles rondom deze plaats ontraadseld.
   
  Meer informatie over SardiniŽ:

beste reistijd voor SardiniŽ
beste maanden voor een zonvakantie in SardiniŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies