top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Florence: het Uffizi

Florence
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Florence vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Florence

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

Het Uffizi

De invloed van de beroemde de’Medici familie is vrijwel overal in Florence zichtbaar. Deze welgestelde familie heeft veel van hun familiekapitaal geïnvesteerd in kunst, architectuur en politiek. De vrijwel onbeperkte grenzen die hun fortuin met zich meebracht, maakte dat zij als alleenheersers veel invloed konden uitoefenen. Familie de’Medici heeft daarmee de stad veel bezienswaardigheden nagelaten die jaarlijks door vele toeristen gretig worden bezocht.

Uffizi

Als er één museum is die je beslist gezien moet hebben in Florence, dan is dat het Uffizi. Dit wereldberoemde museum is gevestigd in een voormalig paleis, wat is gelegen op de kade tussen rivier de Arne en Palazzo Vecchio. Het Palazzo degli Uffizi staat voor sommigen ook wel bekend als ‘Galleria degli Uffizi’. Kunstliefhebbers kunnen zich in dit museum te buiten gaan aan het bewonderen van uiteenlopende pronkstukken uit de middeleeuwen tot aan de moderne periode. Als voorbeeld benoemen we graag werken als ‘De Annunciatie’ van Leonardo da Vinci, ‘Doni Tondo’ van Michelangelo Buonarroti, ‘I duchi di Urbino Federico da Montefeltro e Battista Sforza’ van Piero della Francesca, architectuur afkomstig van Giorgio Vasari en eeuwenoude sculpturen uit de Romeinse tijd. In het museum zijn tevens een aantal werken van Rembrandt te bezichtigen. De buitenkant van het Uffizi is eveneens een bezienswaardigheid. Aan de buitengevel prijken een aantal standbeelden van niemand minder dan Donatello, Leon Battista alberti, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Dante Alighieri, Galileo Galilei en Niccolo Macchiavelli.

Vasari Corridor

Het was Cosimo I de’Medici die architect Vasari vroeg om een gang te bouwen die hem en zijn familie een privé doorgang bood tussen Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti en het Uffizi. Deze werd omstreeks 1565 aangelegd boven de Ponte Vecchio. De echte aanleiding tot het bouwen van een dergelijke privé doorgang was vooral omdat de echtgenote van Cosimo, Eleonora van Toledo, vooral in Palazzo Pitti verbleef. Via de doorgang kon hij haar gemakkelijk bereiken. De Boboli-tuinen achter Palazzo Pitti werd door hen gretig gebruikt om te ontsnappen aan de drukte van alledag en voor het maken van een dagelijkse wandeling. De Boboli-tuinen hebben later als voorbeeld gediend voor het landgoed van Versailles in Frankrijk.

 
Meer informatie over het Uffizi:

Uffizi
Uffizi

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies