top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sal, KaapverdiŽ

KaapverdiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Boa Vista
KaapverdiŽ
Sal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sal
reisadvies reisadvies KaapverdiŽ

... meer handige websites

 

Sal is het meest toeristische en drukst bezocht eiland van KaapverdiŽ. Het is een relatief klein eiland dat in totaal iets groter is dan 200 vierkante kilometer. De hoofdstad van het eiland is het stadje Espargos, de bekendste plaats is echter Santa Maria. Het landschap van Sal bestaat hoofdzakelijk uit droge woestijnachtige vlaktes met hier en daar een heuvel. Deze heuvels zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Op een enkele boom en wat droge struiken is er op het eiland niet heel veel vegetatie te vinden. Het eiland Sal is vernoemd naar de zoutproductie die er in de negentiende eeuw werd uitgevoerd. De resten hiervan zijn nog steeds te zien bij de Pedra Luma zoutkrater. Vanaf de twintigste manier werden er goedkopere manieren van zoutwinnen gevonden waardoor de zoutmijnen op Sal verlaten werden en de inwoners hun belangrijkste vorm van inkomsten verloren. Dit is door de komst van de toeristen veranderd. Vandaag de dag is het toerisme de belangrijkste vorm van inkomsten en KaapverdiŽ een steeds populairder worden vakantiebestemming.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Sal

bezienswaardigheid nummer 1 Santa Maria
Het vissersplaatje Santa Maria is de laatste jaren uitgegroeid tot de bekendste en belangrijkste vakantiebestemming van de Kaapverdische Eilanden. Het merendeel van de resort en hotels liggen in de directe omgeving van Santa Maria. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om naar dit stadje te lopen. Je komt er allerlei gezellige barretjes, terrassen en toeristische winkels tegen. Naast het toerisme leven de meeste inwoners van de visvangst. De stranden rondom Santa Maria staan bekend als de mooiste van het eiland Sal.

Meer info over Santa Maria op mooistedorpjes.nl

   
bezienswaardigheid nummer 2 Murdeira
Het dorpje Murdeira is te vinden in het centraal westelijke deel van Sal aan de kust. Dorp ligt aan de snelweg die de hoofdstad Espargos en Santa Maria met elkaar verbinden. In het dorp woonden oorspronkelijk voornamelijk vissers en boeren maar met de komst van de toeristen naar Sal veranderde dit snel. Het merendeel van de inwoners van Murdeira is vandaag de dag werkzaam in het toerisme. De meeste toeristen verblijven in een dependance van het dorp dat onder de naam Aldeamento TurŪstico da Murdeira bekend staat. Voor de kust van Murdeira ligt een mooi stuk koraal waar je prachtig kunt duiken en snorkelen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Palmeira
Palmeira is een haven en vissersdorp in het westelijke deel van Sal. Het dorp ligt in het minder toeristische deel van het eiland waardoor je er nog het echte KaapverdiŽ kunt ontdekken. Je vindt er zo goed als geen toeristische winkels maar lokale ďsupermarktenĒ, schooltjes en een authentieke vissershaven. In deze haven staat de lokale bevolking te wachten tot de schepen van zee terug komen om zo de beste en verste vis te kunnen kopen. Dit geheel is een kleurrijk spektakel.

Meer info over Palmeira op mooistedorpjes.nl

   
bezienswaardigheid nummer 4 Buracona
Buracona is een kleine baai in noordwestelijke deel van het eiland Sal ongeveer vijf kilometer van het de plaats Palmeira. De baai ligt in een beschermd deel van het eiland waardoor er geen hotels of resorts in de omgeving te vinden zijn. De baai is beroemd vanwege het blauwe oog, een grot waar als het licht er goed invalt je een prachtig blauw oog kunt zien. Het is dan ook erg belangrijk om je bezoek aan Buracona goed te timen. Als de zon op zijn hoogst is, is het licht het best voor het blauwe oog.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Caretta Caretta schildpadden
Grote delen van het jaar zijn sommige stranden op Sal verboden voor toeristen. In deze periode worden de stranden gebruikt door de Caretta Caretta schildpadden die er hun eieren leggen. In de avond en nacht komen de zeeschildpadden op het strand gekropen, gaven een put en leggen hun eieren, soms wel meer dan honderd per keer. Dit is de enige keer per jaar dat de zeeschildpadden aan land komen.
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 Terra Boa
Terra boa is de beroemdste Fata Morgana van KaapverdiŽ. In een woestijn enkele kilometers van het stadje Espargos kun je prachtige luchtweerspiegelingen zien. Er worden vanuit verschillende plaatsen op het eiland excursies naar deze plaats waar werkelijk helemaal niets te zien is georganiseerd. De woestijn geeft je echter de indruk dat je in de verte wat ziet. Wat je er ziet is helemaal afhankelijk van je eigen fantasie.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Espargos
Espargos is de officiŽle hoofdstad van het eiland Sal. De plaats is te vinden midden op het eiland iets ten noorden van het vliegveld van Sal. De naam Espargos dankt de stad aan de wilde asperges die in de omgeving van de stad groeien. Ondanks dat de stad het middelpunt van het eiland vormt en alle wegen op het eiland naar Espargos leiden is er in het stadje niet heel veel te beleven. De belangrijkste bezienswaardigheid is de kerk op het centrale plein.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Shark Bay
Wil je graag haaien van dichtbij zien en is duiken of snorkelen niet voor jouw dan is Shark Bay de plaats om te bezoeken. In deze baai kun je naar de haaien toe wandelen. De citroenhaaien die in grote getallen hier voorkomen zijn absoluut ongevaarlijk voor mensen waardoor je tot op enkele meters van de haaien kunt lopen. Je staat dan overigens slechts tot aan je knieŽn in het water. Er zijn zelfs toeristen die een poging doen om de haaien aan te raken en op te tillen. Aangezien het wilde dieren zijn is dat niet heel verstandig.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Pedra Luma zout krater
De oude zoutmijnen van Sal Pedra Luma is vandaag de dag is gebruik als toeristische bezienswaardigheid. Je kunt hier namelijk een zoutbad nemen. De hoeveelheid zout in deze baden is te vergelijken met die in de Dode Zee en je blijft dan ook drijven op het water. Door de grote hoeveelheid zout in het water is het zo goed als onmogelijk om te zwemmen in het water maar dobberen gaat prima. Vreemde gewaarwording is dat het water op de bodem warmer is dan aan de bovenzijde.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Praia de Santa Maria
Praia de Santa Maria staat bekend als het mooiste strand van het eiland Sal. Het hagelwittestrand ligt voor de plaats Santa Maria en is hierdoor ook ťťn van de drukst bezochte stranden van het eiland. Je kunt op het strand genieten van de overheerlijk Kaapverdiaanse zon en af en toe afkoelen in de Atlantische Oceaan. Wil je iets actiever zijn dan kun je bij het strand ook prachtige surfen en kite-surfen.
   
 

Vakantie naar Sal

Bij Tui.nl boek je voordelig je winterzonvakantie naar Sal. Het grote voordeel van je vakantie boeken naar KaapverdiŽ bij Tui is dat ze met hun eigen vliegtuigen vliegen en de prachtige Riu hotels en resorts op het eiland aanbieden. Ook is er Nederlandssprekende reisleiding op het eiland aanwezig.

Meer informatie over Sal:

Sal
Sal in 24 foto's
beste reistijd voor Sal
mooiste dorpjes op Sal
waar overnachten op Sal
winterzon vakantie op Sal

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies