top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Luxemburg-Stad, Luxemburg

Luxemburg
top 10 bezienswaardigheden:

Luxemburg
Luxemburg Stad

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Luxemburg
reisadvies reisadvies Luxemburg

... meer handige websites

 

Luxemburg Stad is de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg. De ongeveer honderdduizend inwoners tellende plaats die in het Frans aangeduid wordt als Luxembourg en in het Luxemburgs als Lëtzebuerg behoort tot de meest welvarende steden van Europa. Lange tijd gold het bankgeheim van Luxemburg als één van de belangrijkste redenen voor de rijkdom in de stad, waardoor de stad een relatief grote hoeveelheid banken telt en altijd een enorme aantrekkingskracht heeft gehad op buitenlands kapitaal.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Luxemburg-Stad

bezienswaardigheid nummer 1 Place d’Armes
Dit gezellige plein ligt in het zuiden van Luxemburg. Dit stuk, wat onderdeel is van het voetgangersgebied, is vooral in de zomermaanden een druk bezocht plein. Op dit centrale plein van Luxemburg wordt veel georganiseerd. Het wordt gezien als belangrijkst centrum voor activiteiten voor jong en oud. Elke tweede en vierde zaterdag van de maand vindt er een rommelmarkt plaats.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kazematten van Luxemburg
De kazemat van Luxemburg is een soort militaire kazerne voor verdedigingswerk en schuilplaats. Deels bestond het 23 kilometer lange netwerk ondergronds en had het 24 forten en 16 belangrijke versterkingen. Veel hiervan is verwoest omdat Luxemburg tot neutraal gebied werd verklaard. Ongeveer 17 km is er over gebleven en opgenomen door de UNESCO lijst van wereldcultuur. De kazematten “de Bock” en “het Pétrusse-dal” zijn geopend voor publiek.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Grund
In deze oude vestingstad van het Groothertogdom Luxemburg, ligt de onderstad Grund. Dit deel van de stad behoort tot de oudste van Luxemburg. Grund ligt in een kloof aan de oever van het Alzette riviertje. Hier vind je veel middeleeuwse huizen en andere 19e en 20e eeuwse bijzonderheden. Vandaag de dag staat Grund bekend om zijn gezellige nachtleven.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Grand Ducal Palace
Het mooie paleis in het zuiden van Luxemburg is de officiële residentie van de Groothertog van Luxemburg. Dit gebouw werd in 1572 in gebruik genomen als stadhuis. Vanaf 1817 ging het fungeren als residentie van het staatshoofd. Op kerstavond wordt er vanuit de ‘yellow room’ een kerstboodschap uitgezonden van de Groothertog.
www.monarchie.lu
   
bezienswaardigheid nummer 5 Musée national d’histoire et d’art à Luxembourg
Dit museum geeft een goed beeld over de geschiedenis van Luxemburg. Verder zijn er archeologische collecties te bewonderen. Ook zijn er ondergrondse kamers
www.mnha.public.lu
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Musée national d’histoire naturelle
Hier is van alles te vinden over de geschiedenis van natuurwetenschappen. Het museum bestaat uit drie gebouwen met onder meer lokalen voor milieu educatie, permanente en tijdelijke tentoonstellingen, laboratoria en repositories voor collecties.
www.mnhn.lu
   
bezienswaardigheid nummer 7 Mudam museum
Internationale tentoonstellingen en projecten uit alle gebieden van de hedendaagse kunst zijn te vinden in dit bijzondere museum. Het gebouw waarin dit museum zit is al een bezoekje waard. Kunst en architectuur komen samen in dit prachtige gebouw ontworpen door Ieoh Ming Pei. Deze architect heeft een indrukwekkende lijst aan vastgoed projecten. Ieoh Ming Pei heeft ook leiding gehad in de reorganisatie van het Louvre in Parijs.
www.mudam.lu
   
bezienswaardigheid nummer 8 Chemin de la Corniche
Chemin de la Corniche is een wandelpromenade die bekend staat als ‘mooiste balkon van Europa’. Aan de zuidkant bij Citadelle du St. Espirit heeft u een spectaculair uitzicht op het plaatsje Grund met kleine straatjes en rivierdalen. Ook ‘s avonds is het een aanbeveling deze wandeling te maken.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Philharmonie Luxemburg
Muziekale evenementen zijn te beluisteren en te beleven in het Philharmonie, dat ook wel bekend staat als Grand-Duchesse Josephine-Charlotte Concert Hall. Dit extravagante architectonisch gebouw heeft een ongekende perfecte akoestiek met schoen-box concertzalen.
www.philharmonie.lu
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kathedraal van Luxemburg
Deze bisschoppelijke kerk van Luxemburg is gebouwd in 1613. In het jaar 1935 hebben er wat uitbreidingen plaats gevonden, waardoor het oppervlak ruim verdubbelde. In de crypte van deze kathedraal liggen wat groothertogelijke familieleden begraven.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Luxemburg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Luxemburg Stad. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Luxemburg-Stad:

Luxemburg Stad
waar overnachten in Luxemburg Stad

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies