top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van MacedoniŽ

MacedoniŽ
top 10 bezienswaardigheden:

MacedoniŽ
Ohrid
Skopje

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo MacedoniŽ
reisadvies reisadvies MacedoniŽ

... meer handige websites

 

MacedoniŽ is voor de meeste Nederlanders een nog onbekende bestemming. Toch wordt MacedoniŽ een steeds populairder als vakantiebestemming. Als je dit land eenmaal bezocht hebt dan snap je waarom. Het eten is er heerlijk, de mensen zijn er bijzonder gastvrij en de prachtige natuur laat je met regelmaat verbaast staat. MacedoniŽ is een vrij jong land dat zich in 1991 onafhankelijk heeft verklaard van het voormalige JoegoslaviŽ. Dit gebeurde zonder al te veel problemen. Wel zijn er in het begin van deze eeuw wat ongeregeldheden geweest tussen de Albanese en Macedonische bevolking van het land. Hiervan is tegenwoordig echter weinig tot niets meer van te merken.
De meeste toeristen die een bezoek brengen aan MacedoniŽ verblijven in het zuidwestelijke deel van het land in de buurt van het Meer van Ohrid. In dit deel van het land zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
MacedoniŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Skopje
Skopje is de hoofdstad en grootste stad van het land. In het grootstedelijk gebied van deze stad wonen ongeveer een half miljoen mensen wat een kwart is van de totale bevolking van MacedoniŽ. Skopje is ťťn van de oudste steden in MacedoniŽ. De omgeving van de stad wordt al meer dan vijfduizend jaar bewoond. In Skopje zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden. De bekendste hiervan zijn de Stenen Brug, de Orientaalse Bazaar en het Macedonisch museum. Natuurlijk zijn er in en rond de stad nog veel meer bezienswaardigheden te vinden.
www.top10bezienswaardigheden.nl/macedonie/skopje.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationaal Park Pelister
Het nationaal Park Pelister is ťťn van de drie nationale parken van MacedoniŽ. Het park ligt in het zuidwestelijke deel van MacedoniŽ in de omgeving van de stad Bitola. Het park is gevestigd in het Bababergmassief. Het park staat bekend om zijn bijzondere flora en fauna. Met name om de Macedonische Den die van oorsprong alleen in dit park voorkomt. Tegenwoordig wordt deze bijzondere den ook gekweekt en op meerdere plaatsen in Europa te vinden. Naast slangen, vossen, schildpadden en andere kleine dieren komen er in het park ook wolven, beren en Balkanlynxen voor. In de wintermaanden doet een deel van het nationale park dienst als wintersportgebied.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Ohrid
Ohrid is al vele jaren de populairste toeristische bestemming in MacedoniŽ. In de periode dat MacedoniŽ nog bij het voormalige JoegoslaviŽ behoorde was Ohrid een bestemming voor de rijkere inwoners van het land. De laatste jaren is Ohrid deze oude status weer terug aan het krijgen. Het is ook niet zo verwonderlijk als je ziet wat de stad allemaal te bieden heeft. Zo staat een groot deel van het historische centrum op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Daarnaast ligt de stad aan het Meer van Ohrid. Ohrid is een gezellig klein stadje met centraal een groot plein met vele terrassen en restaurants. De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn het fort Samuel, het antieke theater en de vele kerken en klooster die er in de stad of in de directe omgeving te vinden zijn.
www.top10bezienswaardigheden.nl/macedonie/ohrid.htm
www.steden.net/macedonie/ohrid
   
bezienswaardigheid nummer 4 Ilindenmonument
Het Ilindenmonument staat op een berg net iets buiten de stad Krusevo. Het monument is in de jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht ter nagedachtenis aan de Ilindenopstand in het begin van de twintigste eeuw. Deze opstand die bedoeld was tegen de Ottomaanse bewind was onsuccesvol maar veranderde wel het gevoel binnen het land. Het Ilindenmonument soms ook wel de Makedonium genoemd is een bijzonder modern vormgegeven herdenkingsmonument. De vorm doet nog het meest denken aan een bal met afgestompte punten erop. Sommige mensen zien in de vorm een hart met verschillende aderen. De glas-in-loodramen van het monument zorgen binnen voor prachtige kleuren.
www.bijzondereplaatsen.nl/macedonie/ilindenmonument.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Klooster van St. Naum
Het klooster van St. Naum is gesticht in het begin van de tiende eeuw. Aanvankelijk heette het klooster anders maar sinds het graf van de Heilige Sint Naum in het klooster is geplaatst is de naam veranderd. Volgens de lokale bevolking kun je het hart van de heilige horen als je een oor op zijn tombe legt. Het klooster ligt aan het Meer van Ohrid op ongeveer dertig kilometer rijden van de stad Ohrid vandaan. Het klooster is ťťn van de populairste bezienswaardigheden aan het meer van Ohrid. Het klooster ligt niet ver van de grens met AlbaniŽ vandaan en net na de Eerst Balkan oorlog heeft het klooster zelfs enkele jaren op Albanees grondgebied gestaan. In de nabijheid van het klooster vind je de bron van de Zwarte Drin. Dit bijzondere natuurgebied is zeker een bezoekje waard.
www.steden.net/macedonie/ohrid/sveti-naum
www.bijzondereplaatsen.nl/macedonie/klooster-van-sint-naum.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Bay of Bones
De Bay of Bones is een openluchtmuseum op ongeveer een half uurtje rijden vanuit Ohrid aan het Meer van Ohrid. De Bay of Bones is een nagebouwd paaldorp zoals het er vermoedelijk heeft uitgezien in de tiende of twaalfde eeuw voor Christus. In het museum zijn ongeveer vierentwintig huizen nagebouwd. In de huizen zijn de verschillende artikelen en archeologische vondsten te zien die in baai zijn opgedoken en gevonden. Het openluchtmuseum dankt zijn lugubere naam aan de grote hoeveelheid dierenbotten die er in deze baai zijn gevonden. De Bay of Bones is tevens een populaire duikplaats.
www.steden.net/macedonie/ohrid/bay-bones/
   
bezienswaardigheid nummer 7 St. Spas kerk
De St. Spas kerk in Skopje behoort tot de beroemdste bezienswaardigheden van Skopje en misschien wel van heel MacedoniŽ. Deze prachtige kerk uit de zestiende eeuw is een waar kunstwerk. Van de prachtige houtsnijwerken tot de schitterde iconen en wandschilderingen, het is allemaal van een bijzondere hoge kwaliteit. In de vorige eeuw is de gehele kerk gerestaureerd. Tijdens deze restauratie kwamen veel van de originele tekeningen boven.
Op het binnenplein van de kerk staat de tombe van de Gotse Deltsjev. Deze verzetsstrijders was ťťn van de drijfveren achter de Ilindenopstand.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Meer van Ohrid
Het Meer van Ohrid is waarschijnlijk het allermooiste stukje van MacedoniŽ. Het water van het meer bestaat uit vele duizenden kleuren blauw en soms zelf helder groen. Dit wordt pas goed zichtbaar als je een boottocht maakt over het meer. Wat ook opvalt tijdens zoín boottocht is de helderheid van het meer. Op sommige plaatsen kun met gemak vijfentwintig meter diep kijken. De watertemperatuur van het meer blijft het gehele jaar min of meer gelijk. Dit heeft voornamelijk met de grote diepte van het meer te maken. Aan het meer bevinden zich enkele populaire toeristische bezienswaardigheden zoals de stad Ohrid, het klooster van St. Naum, en de Bay of Bones.
www.steden.net/macedonie/ohrid/meer-van-ohrid
   
bezienswaardigheid nummer 9 Watervallen van Vevchani
De watervallen van Vevchani zijn een wezenlijk onderdeel van het Vevchani. Zo wordt het meel uit de watermalen nog steeds gebruikt om brood mee te bakken en worden de verschillende waterstormen in dorp gebruikt als koelkast. Rond de watervallen is een wandelpad aangelegd met verschillende bruggen en smalle paadjes. Hierdoor is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van deze prachtige watervallen. Na een bezoek aan de watervallen is het aan te raden om ťťn van de restaurants in het dorp te bezoeken en van de heerlijk Macedonische keuken te genieten.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Bitola
Bitola is een grote stad in het zuidwestelijke deel van MacedoniŽ. De stad ligt aan de voet van het Nationale Park Pelister op de Pelagonische vlakte. Het is de grootste en belangrijkste stad in dit deel van MacedoniŽ. Hert is een oude stad die al in de vroege oudheid bewoond werd. In de tweede eeuw voor Christus werd de stad door de Romeinen veroverd. In de eeuwen die volgenden heeft de stad vele overheersers gekend. Tegenwoordig is Bitola een rustige stad met een gezellig druk centrum. De straten van de stad zijn iedere gevuld met mensen en het is lastig om hier een plaatsje op het terras te veroveren. Bekende bezienswaardigheden in de stad zijn de klokkentoren van Bitola, de Adjar Kadimoskee en de ruÔnes van Heraclea Lyncestis.
   
  Meer informatie over MacedoniŽ:

MacedoniŽ informatie en tips
MacedoniŽ reisinformatie
MacedoniŽ voor beginners
bijzondere plaatsen in MacedoniŽ
mooiste dorpjes in MacedoniŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies