top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Casablanca, Marokko

Marokko
top 10 bezienswaardigheden:

Casablanca
Fez
Marokko
Marrakech

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Casablanca

... meer handige websites

 

Letterlijk vertaald betekent Casablanca ‘wit huis’. De stad staat dan ook bekend om zijn witte gebouwen. Toch heeft deze miljoenenstad veel meer te bieden. De stad kent een lange gescheidenis van verschillende culturen die in en rond deze stad hun sporen hebben nagelaten. Naast deze lange geschiedenis is ook de gunstige ligging aan de Atlantische Oceaan een reden waarom Casablanca heeft kunnen uitgroeien tot de bruisende en levendige havenstad die ze nu is. Op deze pagina zullen we een aantal van de bezienswaardigheden, die deze stad herbergt, aan bod laten komen. Dit is slechts een kleine greep van al het moois en interessants dat je hier kunt bewonderen. Toch krijg je een goede indruk van de stad en kan het je helpen om te besluiten Casablanca te bezoeken met een stedentrip of tijdens een rondreis door Marokko.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Casablanca

bezienswaardigheid nummer 1

Hassan II Moskee

Niet alles in Casablanca is interessant omdat het een geschiedenis heeft. Een mooi voorbeeld van een modern gebouw dat toch zeker de moeite van het bezoeken waard is, is de Hassan II Moskee. Deze moskee is één van de grootste moskeeën ter wereld en werd gebouwd in opdracht van Koning Hassan II van Marokko. De Franse architect Michel Pinseau heeft het gebouw ontworpen. In totaal beslaat de oppervlakte van het complex negen hectare. In de moskee is er ruimte voor zo’n 25.000 bezoekers en buiten de moskee is nog eens ruimte voor 85.000 mensen. Het enorme complex oogt zeer bombastisch, mede door centrale minaret en de ruimte die het gebouw heeft gekregen om alle aandacht te kunnen trekken. Niet alleen de buitenzijde is erg mooi, ook de binnenzijde heeft een afwerking van ongekende schoonheid. Deze moderne moskee is misschien nog niet zo oud, maar verfijnde mozaïeken en andere traditionele Marokkaanse afwerkingen geven het nieuwe gebouw een klassieke uitstraling.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Medina

De Medina van Casablanca mag zeker niet worden overgeslagen wanneer je deze stad bezoekt. De Medina is het oudste deel van deze havenstad en ademt authenticiteit uit. De Medina zit verscholen achter de stadsmuren die nog dateren uit de zestiende eeuw en dit gedeelte van Casablanca is toegankelijk via de twee stadspoorten die overigens ook de moeite van het bezichtigen waard zijn. Eigenlijk heeft Casablanca een ‘oude’ en een ‘nieuwe’ Medina. Dit gedeelte van de stad staat bekend als ‘Oude Medina’. Ook in deze Medina kom je de typische kronkelstraatjes en overdekte souks tegen. Een bezoek aan deze plek is dan ook een ideale activiteit overdag, door de beschutting van de smalle straatjes.

Meer info:
https://www.steden.net/marokko/casablanca/medina-van-casablanca/

   
bezienswaardigheid nummer 3

Quartier Habous

Hoewel Casablanca een havenstad is met miljoenen inwoners, krijg je in Quartier Habous het gevoel dat je in een klein stadje bent beland. Alleen dit is al een reden om dit deel van Casablanca te bezoeken. Quartier Habous is bovendien ook een fotogenieke plek door de vele gezellige winkeltjes en elementen van traditioneel houtsnijwerk bij die er te bewonderen zijn. In deze gezellige wijk vind je een leuke kleine markt met vriendelijke verkopers die je tal van leuke spulletjes proberen te verkopen. Als je van onderhandelen houdt is dit een leuke plaats om je skills in het afdingen te ontwikkelen of nog eens te oefenen. De beste tijd om deze buurt te bezoeken in is in de ochtend of rond de middag, wanneer het er nog niet zo druk is als later op de dag.

   
bezienswaardigheid nummer 4

La Corniche

Eén van de belangrijkste straten van Casablanca is de boulevard ‘De La Corniche’. De straat verbindt de vuurtoren van Casablanca en de Hassan II Moskee met elkaar. La Cornische doet zeer sfeervol en gezellig aan. Als je van een hapje en drankje wilt genieten is dit één van de beste plekken in Casablanca. Aan en rond de boulevard liggen namelijk tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van typische Marokkaanse maaltijden en drankjes. Ook liggen rond de boulevard een aantal mooie bezienswaardig. Je kunt zo een leuke wandeltocht door Casablanca langs verschillende trekpleisters maken en zorgen dat je rond etenstijd op of rond La Corniche bent.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Sacré Coeur

Lange tijd waren het de Fransen die het voor het zeggen hadden in Marokko; zo ook in Casablanca. Zo kan het dat je in een hoofdzakelijk islamitische omgeving toch een ware kathedraal kunt bewonderen. De ‘Cathédrale Sacré-Cœur’ is gebouwd in 1930. In deze periode kende Casablanca een gemeenschap van zo’n 40.000 katholieke inwoners. De kathedraal is gebouwd in neogotische stijl. In 1959 werd het kerkgebouw een cultureel centrum waar tot op de dag van vandaag nog met regelmaat beurzen en tentoonstellingen worden georganiseerd. Het is heel apart om tussen alle straten waar vooral moskeeën te vinden zijn ineens zo’n grote kathedraal te vinden. Zeker de buitenkant van het gebouw heeft nog de associatie van een kerk.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Centrale markt

Als graag wat kruiden en specerijen wilt meenemen naar huis en dat deze van een uitstekende kwaliteit zijn, dan bij je op de ‘Centrale Markt’ aan de Mohammed V Boulevard aan het juiste adres. De kleine markt staat bekend om de hoge kwaliteit van etenswaren. Door de goede kwaliteit is de centrale markt ook een juiste plek om te genieten van een lekkere lunch gemaakt met versbereide ingrediënten van de markt. Zeker liefhebbers van een lekkere vismaaltijd zijn hier op de juiste plek in Casablanca. Naast de uitstekende waren en producten is de markt ook interessant door de authentieke uitstraling.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Rick’s Café

Hoewel dit café pas in 2004 har deuren opende is ‘Rick’s Café’ in korte tijd een begrip geworden in Casablanca. De bar zou er dan ook moeten uitzien zoals de bar in de film ‘Casablanca’, waarin Ingrid Bergman en Humphrey Bogart de hoofdrollen vertolkten. Het café ligt aan de buitenkant tegen de muur van de oude Medina. Alles in het etablissement doet herinneren aan de legendarische film door de architecturale en decoratieve elementen die er zijn gebruikt. Zo nu en dan speelt de residentiele pianist wat op de authentieke piano die dateert uit de jaren dertig, de tijd waarin deze film zich afspeelde. Hiermee is Rick’s Café een uitstekende plek om te genieten van het uitstekende eten dat hier wordt geserveerd. Het is wel verstandig om een bezoek aan Rick’s Café vooraf te reserveren.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Beth-El synagoge

Eigenlijk is, ondanks dat de stad tegenwoordig vooral islamitisch is, Casablanca een stad waar vele culturen hun sporen hebben achtergelaten. Naast de kathedraal die hier te vinden is, is er ook synagoge te vinden in de grote havenstad. Deze synagoge is het symbool voor het Joodse erfgoed in Casablanca. Aan de buitenzijde heb je niet gevoel dat je een synagoge ziet, maar als je eenmaal binnen bent zie je meteen dat je een sjoel bent ingegaan. Nog altijd is de synagoge in gebruik door de lokale Joodse gemeenschap. Zij zijn niet meer met veel in de stad, maar weten hun tradities en gebruiken toch in ere te houden. Deze verborgen diamant is nog in gebruik, dus het beste controleer je wel op voorhand of er geen dienst is op het moment dat jij de synagoge wilt bezoeken. In de buurt van de synagoge zijn ook nog een klein aantal joodse winkeltjes te vinden. Zo kun bij de bakker in de buurt lekkere joodse koekjes en brood halen.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Musée Abderrahman Slaoui

Abderrahman Slaoui was een zakenman die in 2001 kwam te overlijden. Naast dat hij in zaken deed, was hij ook een vervend kunstverzamelaar. Al eerder werd zijn verzamelde werk al beheerd door de stichting die zijn naam draagt. Het was ook deze stichting die in 2012 het museum opende om zo de verzameling van Abderrahman Slaoui aan het publiek te kunnen tonen. Indrukwekkend is de collectie van Marokkaanse juwelen en goud, maar ook verzamelde hij oude affiches, figuratieve kunst en kristallen voorwerpen. Hiermee is het een niet alledaagse collectie die het een uniek museum maakt. Naast dat een groot del van zijn collectie permanent te bezichtigen is, zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen ingericht.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Ain Diab

Als je even vanuit je meer Europese cultuur rust wilt vinden in de hoofdzakelijke Marokkaanse cultuur van Casablanca, is een bezoek aan Ain Diab misschien wel een goede optie. Deze luxe wijk biedt de mogelijkheid om wat meer op een westerse manier te genieten. Een van de meest aantrekkelijke plekken in deze wijk is het strand. Hier kun je lekker even liggen bakken in de zon om zo nu en dan verkoeling te zoeken in het water van de Oceaan. De golven van de Atlantische Oceaan lenen zich ook uitstekend om te surfen. Er is zelfs een surfschool waar je de grondbeginselen van deze watersport kunt leren. Natuurlijk kun je ook prima wandelen over het strand en genieten van de zonsondergang.

   
 

Meer informatie over Casablanca:

Casablanca informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies