top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Mexico City, Mexico

Mexico
top 10 bezienswaardigheden:

Cancun
Mexico
Mexico City
Playa del Carmen
Puerto Vallarta
Yucatan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Mexico City

... meer handige websites

 

Mexico City is een indrukwekkende stad welke veel cultuur historische bouwwerken en bezienswaardigheden herbergt. Mexico City is daarnaast ook een belangrijk economisch en politiek centrum voor het land. De oude architectuur en cultuur is goed bewaard gebleven. Dit uit zich vooral in de indrukwekkende gebouwen en de vele bezienswaardigheden met een hoge cultuurhistorische waarde. Mexico City staat bekend om haar mooie paleizen, musea en basilieken. Oorspronkelijk is de stad gebouwd op een meer. Toch mag Mexico City zich de hoogstgelegen stad wereldwijd noemen omdat het zich ruim 2200 meter boven de zeespiegel bevindt. Het Centro Historico ademt een rustieke sfeer uit, terwijl je in Chapultepec park kunt genieten van zowel de natuur als een heuse dierentuin. Ook voor de kunstliefhebbers heeft Mexico City, met highlights zoals bijvoorbeeld het Frida Kahlo museum en het Museo Soumaya, meer dan genoeg te bieden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Mexico City

bezienswaardigheid nummer 1

Chapultepec

Chapultepec is een groot park midden in Mexico City. Het is gelegen op een heuvel en wordt druk bezocht door zowel vakantiegangers als de lokale bevolking. In het park is dan ook van alles te zien en te beleven. Chapultepec herbergt een dierentuin en diverse musea waaronder het Nationaal Museum voor Antropologie. Zo is een bezoek aan het park ook meer dan de moeite waard als je meer wilt weten over de Mexicaanse historie. Chapultepec mag zich het grootste park van Mexico City noemen en bruist van de activiteiten. Tijdens een wandeling door het park kun je tevens genieten van één van de vele aangelegde vijvers.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Centro Historico

Het Centro Historico is het historische en oudste centrum van Mexico City en bestaat uit een wijk welke je in de gemeente Cuauhtémoc vindt. Het Centro Historico omarmt veel oude gebouwen. Om precies te zijn 9.000 waarvan er meer dan 1.500 een historisch predicaat hebben. Centro Historico in Mexico City staat dan ook niet voor niets op de lijst van Werelderfgoed. Het Centro Historico bestaat uit twee delen. In één deel kun je zien hoe de stad er vanaf de Viceroy periode tot aan de onafhankelijkheid heeft uitgezien. In het andere gedeelte kun je belangrijke gebouwen tot aan de 19e eeuw bewonderen.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Plaza de la Constitución

Plaza de la Constitución in Mexico City staat vrij vertaald voor Plein van de Grondwet. Je vindt dit grote plein midden in het centrum van Mexico City en heeft een omvang van ruim 45.000 m2. Tijdens een bezoek aan het plein kan de grote vlag van Mexico niet aan je oog ontspringen. Deze wordt elke dag gehesen. Het plein is de thuisbasis van de Kathedraal van Mexico City, het Nationaal Paleis alsook de Templo Mayor. Tijdens je verblijf op de Plaza de la Constitución kun je tevens het Museo Nacional de Culturas bezoeken. Ook de onafhankelijkheid wordt hier gevierd. Dit gebeurt jaarlijks op 16 september tijdens de Grito de Dolores.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Palacio de Bellas Artes

Het Paleis voor Schone Kunsten vind je vlakbij het Alameda Central in Mexico City. Het Palacio de Bellas Artes is opgedeeld in diverse afdelingen en verdiepingen. Je vindt hier ook het Museum voor Architectuur. In het paleis kun je beelden bewonderen van Leonardo Bistolfi, maar ook het materiaal wat gebruikt is voor de inrichting is meer dan de moeite van het bezichtigen waard. Deze is namelijk gemaakt van en gehouwen uit Carrara marmer. In het Palacio de Bellas Artes kun je tevens diverse expositieruimtes met muurtekeningen en kristallen lampen bezoeken. Het paleis herbergt tevens een theater en diverse kantoorruimten. Opmerkelijk is dat het dak van het gebouw van kristal is gemaakt. Op het plein dat toegang geeft tot het paleis, kun je vier grote beelden van Pegasus bewonderen.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Frida Kahlo Museum

Het Frida Kahlo Museum in Mexico City is een eerbetoon aan de gelijknamige kunstenares. Je vindt het museum in het stadsgedeelte Colonia del Carmen. Het gebouw staat ook wel beter bekend als het Blauwe Huis. Mede door zijn fel blauwe buitenmuren. Het historische museum is het geboortehuis van Frida Kahlo. Hier kun je diverse kunstwerken van haar bezichtigen, maar ook van haar partner Diego Rivera. Het huiselijke Frida Kahlo Museum is nog vrijwel in dezelfde staat als in 1950 en bestaat uit 10 kamers. Ook de bijbehorende tuin is meer dan een bezoek waard. Hier vind je tevens een indrukwekkende piramide welke objecten uit de pre-Spaanse periode herbergt.

Meer info:
https://www.museofridakahlo.org.mx/es/ 

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Nationaal Museum voor Antropologie

In het Chapultepec park in Mexico City, vind je het Nationaal Museum voor Antropologie. Het immense museum van bijna 80.000 m2 neemt je mee terug naar de pre Columbiaanse geschiedenis. In het museum kun je diverse bekende beelden en stukken bewonderen zoals bijvoorbeeld de Olmeekse koppen uit Tabasco en de Azteekse Steen van de Zon. Hoewel het om een replica gaat, kun je hier ook de graftombe van de koning van Palenque bezoeken. Verder vind je er indrukwekkende muurschilderingen van Gerardo Murillo, een kunstenaar geboren in 1875 welke beter bekend stond als Dr. Atl. In het Nationaal Museum voor Antropologie in Mexico City is tevens een tentoonstelling over de Indiaanse bevolking te bezichtigen.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Museo Soumaya

Het Museo Soumaya is een echte aanrader als je in Mexico City bent. Dit particuliere museum is destijds gebouwd door de rijke Carlos Slim, welke een verwoed kunstverzamelaar was. Het museum is een eerbetoon aan zijn overleden vrouw en draagt dan ook dezelfde naam. In het museum kun je meer dan 66.000 kunstwerken bezichtigen welke afkomstig zijn van zowel oude als moderne kunstenaars. Enkele voorbeelden zijn Rodin, Dali en Tintoretto. Het museo Soumaya is ontworpen door architect Fernando Romero. Het exterieur van het museum mag dan ook als indrukwekkend worden beschouwd. Tijdens je bezoek aan het Museo Soumaya mag het bezichtigen van de Madonna of the Yarnwinder natuurlijk niet ontbreken. Dit werk is afkomstig van een Leonardo da Vinci leerling, en heeft een geschatte waarde van 30 miljoen dollar.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Basilica de Santa Maria de Guadalupe

Deze basiliek bestaat uit twee delen en heeft zijn thuisbasis op de heuvel van Tepeyac. Door de vele verzakkingen is ervoor gekozen om een nieuwe basiliek te bouwen. Het oude gebouw dateert daarbij uit 1531, terwijl de nieuwbouw van de tweede basiliek is begonnen in 1976. De Basilica de Santa Maria de Guadalupe is één van meest bezochte bezienswaardigheden van Mexico City. Omdat de basiliek ruim 40.000 mensen tegelijkertijd herbergen én omdat je er naast het Dorische interieur ook beelden van Juan Diego en de eerste bisschop van Mexico kunt bewonderen, is de Basilica de Santa Maria de Guadalupe uitgegroeid tot een belangrijk bedevaartsoord. Mede omdat Juan Diego hier in 1531 een verschijning zou hebben gezien van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Zocalo

De Zocalo staat ook wel beter bekend als het grootste plein van Mexico of de Plaza de la Constitución. Op en aan dit enorme plein vind je belangrijke gebouwen uit het Azteekse tijdperk zoals bijvoorbeeld de Templo Mayor en de Metropolitan Cathedral. Op het plein worden regelmatig evenementen georganiseerd zoals festivals, concerten en andere festiviteiten. Ook wordt hier op 16 september de onafhankelijkheid gevierd. Rondom de Zocalo vind je tal van luxe kledingwinkels en juweliers. Maar, ook als je vanaf een terras wilt genieten van vertier en bedrijvigheid kom je op de Zocalo prima aan je trekken.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Piramide van Huitzilopochtli

De Piramide van Huitzilopochtli staat ook wel beter bekend als de Templo Mayor en bevindt zich vlakbij Plaza de la Constitucion. De Piramide van Huitzilopochtli was een vooraanstaande tempelpiramide van de Azteekse stad Tenochtitlan. De overblijfselen van deze piramide zijn vervolgens tentoongesteld in het centrum van Mexico City. De oorspronkelijke piramide bevatte heiligdommen voor zowel de oorlogs- als regengod. Te weten Huitzilopochtli en Tlaloc. Toen Mexico door Hernan Cortes ingenomen en veroverd werd, ging de tempel voor een groot deel ten onder om in 1978 weer tevoorschijn te komen tijdens werkzaamheden op het Zocalo plein in Mexico City.

   
 

Meer informatie over Mexico City:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies