top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Zuid-Holland: Keukenhof

Zuid-Holland
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Zuid-Holland vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Keukenhof

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

De Keukenhof

Bij het Zuid-Hollandse plaatsje Lisse ligt één van de best bezochte bezienswaardigheden van heel Nederland: de Keukenhof. Dit bloemenpark is op jaarbasis ongeveer acht weken geopend. Dit heeft alles te maken met de bloeiperiodes van de bloembollen. Want het zijn de in deze bollenstreek geteelde bloembollen die de hoofdrol spelen binnen dit geliefde park. In het najaar zorgen enkele tientallen hoveniers ervoor dat de juiste bollen op de goede plek geplant worden. In het voorjaar komen deze bollen stapsgewijs in bloei te staan. Door verschillende bloemsoorten te gebruiken kan men de bloeiperiode spreiden. Dit zorgt ervoor dat iedere bezoeker voldoende bloeiende bloemenperken te zien krijgt, onafhankelijk van welk moment ze de Keukenhof binnenwandelen.

Over de Keukenhof

De Keukenhof als park bestaat sinds 1949. Toen werd op een deel van het landgoed van Kasteel Keukenhof een bloemententoonstelling ingericht. Initiatiefnemer hiervoor was de toenmalige burgemeester van Lisse, W.J.H. Lambooy en een aantal bloemenkwekers uit de buurt. In de lente van 1950 kon het park voor het eerste zijn deuren openen. Het was meteen een hit. Maar liefst 236.000 bezoekers wisten het tijdens eerste openingsjaar de weg naar de Keukenhof te vinden. In 1957 verhuisde de Keukenhof naar het terrein van de Keukenhofmolen.

Het terrein van de Keukenhof beslaat een oppervlakte van 32 hectare. Meestal gaan de poorten in de tweede helft van maart open en kun je tot in de loop van mei genieten van de bloemenpracht. Binnen verschillende overdekte paviljoens worden allerlei bloemenexposities georganiseerd. Het voordeel hiervan is dat de bloemen die daar staan weinig hinder ondervinden van weersinvloeden zoals hagel, harde wind of vorst.

Druk bezocht

In de vrij korte periode dat de park open is trekt de Keukenhof in een normaal jaar ongeveer anderhalf miljoen bezoekers. Pasen vormt vaak de piek in de bezoekersaantallen. Tijdens het paasweekeinde kunnen er bij goed lenteweer zomaar tussen de 50 en 70 duizend mensen op een dag de toegangspoorten van de Keukenhof passeren. Zelfs bij slecht weer komen er duizenden mensen naar de Keukenhof. Dat komt vooral door het grote aandeel van internationale toeristen dat de Keukenhof bezoekt. Zij hebben vaak de excursie naar deze topbezienswaardigheid al geboekt en/of hebben binnen hun reisschema geen ruimte om het bezoek te verzetten. Zeker voor wie een rondreis door Europa maakt is het niet zo eenvoudig om op een ander moment even terug te komen.

Praktische informatie

Om de Keukenhof te bezoeken moet je entree betalen. Wie sneller binnen wil zijn die kan het beste vooraf de tickets online kopen. Betalen kan op de parkeerterreinen rond het bloemenpark. Dit is een onoverdekte parkeergelegenheid, waardoor er geen hoogtebeperking is. Parkeren kan alleen tegen betaling.

Gemiddeld besteden mensen 3 uur aan een bezoek aan de Keukenhof. Er zit geen beperking op de hoeveelheid tijd dat je binnen mag blijven. Honden mogen mee naar binnen, mits aangelijnd. Er geldt een maximum van 1 hond per persoon.
 

 
Meer informatie over de Keukenhof:

Officiële website van de Keukenhof
Klimaatinfo voor de Keukenhof
Het weer in de Keukenhof
Fotoreportage: de Keukenhof in 24 foto's

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies