Nederland Zeeland Vlissingen

Vlissingen

Vlissingen is een populaire toeristische trekpleister in Zeeland. De meeste toeristen komen naar de stad toe om hier heerlijk op de boulevard te paraderen of gezellig op wat te drinken op één van de terrassen aan het Bellamypark. Vlissingen is de perfecte uitvalsbasis voor toeristen die wat meer van Zeeland willen zien. Je kunt namelijk hier de boot nemen naar Zeeuws-Vlaanderen, de stad Middelburg ligt bijna tegen Vlissingen aangegroeid en de Oosterscheldekering ligt op slechts op een kwartiertje rijden. Maar gelukkig heeft Vlissingen zelf ook meer dan genoeg te bieden. Zo zijn er meerdere musea te vinden en kun je een groot reptielenhuis bezoeken. In en om de stad zijn er opvallend veel kunstwerken te vinden, van oude statige beelden van zeehelden tot moderne vormgegeven sanseveria’s.

Top 10 bezienswaardigheden van Vlissingen

1

De boulevard van Vlissingen

De boulevard van Vlissingen is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Vlissingen. Vanaf de boulevard heb je een prachtig uitzicht over de Westerschelde en het Badstrand. Aan de boulevard bevinden zich enkele hotels en meerdere restaurants. Sommige van deze restaurants hebben een terras op de boulevard.

De boulevard van Vlissingen is in drie stukken onderverdeeld. De Bankert boulevard, de Evertsen Boulevard en de Ruyter boulevard alle drie vernoemd naar Nederlandse zeehelden. Op de boulevard staat de Gevangentoren deze toren was vroeger onderdeel van de Westpoort. Een van de oude stadspoorten van Vlissingen. Het enige minpuntje van de Boulevard van Vlissingen is dat er auto’s overheen mogen rijden.

2

Panorama Walcheren

Het door het Panorama Mesdag geïnspireerde kunstwerk in de hallen van de voormalige scheepswerf “de Schelde” was eerst te vinden in een loods in Middelburg. Sinds 2010 is het op zijn huidige plaats en is het uitgegroeid tot een populaire attractie in Vlissingen. Panorama Walcheren bestaat uit verschillende grote doeken die in een halve of driekwart cirkel zijn opgesteld. In de voormalige machinekamer van de scheepswerf zijn nu de Visserijhaven van Vlissingen, de Kaai in Veere, een zicht op Middelburg en nog veel meer panorama’s te vinden. Uiteindelijk moeten er 12 verschillende in de hal komen te staan.

3

Reptielenzoo Iguana

De reptielenzoo Iguana ligt in het centrum van Vlissingen aan het Bellamypark. Het is het grootste overdekte reptielenhuis van Europa. In totaal wonen er hier meer dan vijfhonderd verschillende reptielen en andere ongewervelden. Je komt er onder andere een netpython van vijfentwintig meter, reuzenslakken, giftige hagedissen en vogelspinnen tegen. De reptielenzoo is het gehele jaar dagelijks geopend behalve op eerste kerstdag en op één januari. Deze attractie is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

4

Zeeuws maritiem muZeeum

Het Zeeuws maritiem muZeeum is een museum in het centrum van Vlissingen aan de Nieuwedijk. Vlissingen staat al vele jaren bekend als het maritiem bolwerk van Zeeland. Het is daarom ook niet zo gek dat het Zeeuws maritiem muZeeum hier gevestigd zit. Het museum is voorgekomen uit het Stedelijk museum van Vlissingen. Het museum zit gevestigd in een aantal oude panden die met elkaar verbonden worden door en nieuwbouwcomplex. Een deel van het museum is gevestigd in het Lampsinshuis een voormalig stadspaleis in Vlissingen. In het museum is een leuke afwisselde collectie over het maritieme verleden van Vlissingen te vinden. Naast het museum zit brasserie „de Gecroonde Liefde”.

5

Bellamypark

Het Bellamypark is het middelpunt van het uitgaansleven in Vlissingen. Aan dit plein of in de directe omgeving van dit plein zijn zo goed als alle cafés en discotheken die in Vlissingen gevestigd zijn te vinden. In de zomermaanden bruist het Bellamypark van het leven. De terrassen zijn er goed gevuld en er worden met grote regelmaat allerlei evenementen georganiseerd. Enkele van de grootste evenementen die Vlissingen kent zoals het bevrijdingsfestival en de kermis worden op dit plein gehouden. Aan het plein is de reptielenzoo Iguana gevestigd. Het Bellamypark ligt op de plaats waar vroeger de Koopmanshaven te vinden was.

6

Badstrand

Het Badstrand is een breed strand recht voor de Evertsenboulevard. Dit is gelijk wat het strand zo bijzonder maakt. Je kunt zo vanaf de Boulevard op het strand lopen. Er zijn dus geen lastige duinen waar je eerst overheen moet klimmen, maar je kunt gelijk afdalen naar het strand. Anders dan de andere stranden in de buurt van Vlissingen komt dit strand niet twee keer per dag onder water te staan, maar blijft een groot deel van het strand de hele dag begaanbaar. In de wintermaanden is het hier toegestaan om met loslopende honden te wandelen. Het nabije Nollestrand kenmerkt zich door de strandhuisjes waar je in de zomermaanden in kan overnachten.

7

Museumschip Mercuur

Museumschip Mercuur ligt in de Dokhaven in het hartje van maritiem Vlissingen. Het herinnert als voormalig marineschip aan de lange scheepsbouwtraditie in het Scheldekwartier. Aan boord van het voormalige torpedowerkschip stappen bezoekers in de wereld van de marine in de jaren ’50 en kunnen o.a. het stuurhuis, de kajuit van de commandant, de slaapverblijven van de bemanning, de commandocentrale en de machinekamer bekijken. Voor kinderen zijn er allerlei gratis activiteiten.

8

Film by the Sea

Film By the Sea is een groots filmfestival dat jaarlijks in Vlissingen gehouden wordt. Tijdens dit festival komen veel Nederlandse, maar ook buitenlands filmsterren naar de stad toe voor de vele premières die er tijdens dit festival zijn. Tijdens het festival is er altijd extra aandacht voor boekverfilmingen. Tijdens het festival wordt namelijk de winnaar van de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie bekendgemaakt. Naast het festival is „Film by the Sea” ook een stichting die het geheel jaar film vertonen in de bioscoop van Vlissingen en Terneuzen.

9

Kunstroutes

Er kunnen in Vlissingen meerdere kunstroutes gefietst en gewandeld worden. Deze routes nemen je mee langs de verschillende kunstwerken in en rond de stad. De wandelroute is ongeveer vier kilometer lang en neemt je mee langs de groene boulevard, het Bellamypark en andere plaatsen waar de kunstwerken in de stad verscholen staan. De fietsroutes verschillen er qua lengte. De kortste is acht kilometer lang en de langste zeventien. Je komt tijdens deze fietstochten onder andere langs het Landingsmonument, het standbeeld van Michiel de Ruyter, de Bruid, de zeevaartscholier, en het Betje Wolff monument. De verschillende routes zijn te verkrijgen bij de VVV van Vlissingen.

10

Michiel de Ruyter standbeeld

Michiel de Ruyter is één van de grootste zeehelden die Nederland ooit gekend heeft. Hij dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de overwinningen die hij behaalde in de oorlog tegen de Engelsen en het verslaan van meerdere piraten in de Oostzee. Deze beroemde zeeheld is geboren en getogen in Vlissingen In de Sint-Jacobs kerk van Vlissingen is hij gedoopt en getrouwd. Hij wordt op meerdere manieren geëerd in zijn geboortestad. Zo staat op het keizersbolwerk een standbeeld van hem, is een deel van de boulevard, de jachthaven en een plein naar hem vernoemd en wordt om de zoveel jaar het evenement „Sail de Ruyter” hier georganiseerd.

Betaalbaar overnachten in Vlissingen

Zoek je een hotel, appartement of B&B in Vlissingen? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Vlissingen.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en B&B’s in Vlissingen.

Meer informatie over Vlissingen