top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Christchurch, Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland
top 10 bezienswaardigheden:

Auckland
Christchurch
Nieuw Zeeland
Wellington

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Christchurch

... meer handige websites

 

Christchurch is de oudste en de op ťťn na grootste stad van Nieuw-Zeeland. De stad is gelegen op het zuidelijkste eiland. Door de overvloedige aanwezigheid van natuur, parken en plantsoenen, wordt Christchurch ook wel eens Garden City genoemd. Het centrum van de stad kent veel historische gebouwen die veelal in de neogotische stijl zijn gebouwd. In 2010 en 2011 werd Christchurch getroffen door een zware aardbeving. Deze laatste beving bracht veel schade toe aan de bekende Christ Church Cathedral op Cathedral Square. Renovatie en wederopbouw was niet meer mogelijk. Christchurch heeft gelukkig nog veel meer bezienswaardigheden op cultuurhistorisch gebied. Enkele voorbeelden daarvan het Air Force Museum New-Zealand, het Canterbury Museum en de 185 Empty White Chairs. We hebben de meest bijzondere bezienswaardigheden van Christchurch Nieuw-Zeeland voor je op een rij gezet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Christchurch

bezienswaardigheid nummer 1 International Antarctic Centre

Het International Antarctic Centre is de thuisbasis van ItaliŽ, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland als het gaat om Antarctica verkenningen. Het centrum is toegankelijk voor bezoekers en onthult daarbij veel informatie over de zuidpool. Deze informatie doe je op door het bekijken van diverse interessante tentoonstellingen over Antarctica die veelal interactief zijn. Daarnaast herbergt het International Antarctic Centre vlakbij Christchurch een grote loods waarin maar liefst 400 ton aan verse sneeuw ligt. Je kunt er grotten bewonderen, hellingen bedwingen en de echte Zuidpool ervaring beleven.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Christchurch Botanic Gardens

De Christchurch Botanic Gardens is ontstaan in 1863. Op 9 juli van dat jaar werd er een boom geplant ter ere van een koninklijk huwelijk. De botanische tuin vind je vlakbij de Avon River en beslaat een oppervlakte van ruim 20 hectare. Je kunt er een bezoek brengen aan het rosarium waar je maar liefst 250 verschillende soorten rozen kunt bewonderen. De Christchurch Botanic Gardens hebben ook een heidetuin, een rotstuin en een kruidentuin. Ook bevat de tuin diverse broeikassen met bijzondere plantensoorten die je kunt bezichtigen. Ook als vogelliefhebber ben je in dit bijzondere park aan het juiste adres. In de Christchurch Botanic Gardens vind je namelijk ook diverse bijzondere vogelsoorten uit verschillende continenten.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Canterbury Museum

Net buiten het Hagley Park in Christchurch vind je het Canterbury Museum. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis het heden en de toekomst van Nieuw-Zeeland en Canterbury. Deze informatie wordt verspreid aan de hand van diverse tentoonstellingen. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw wat op zich al de moeite van het bezichtigen waard is. In het museum kun je tentoonstellingen zien over de Maori's en kun je tevens diverse artefacten bezichtigen. Ook het leven op de zuidpool wordt nader uitgelicht, evenals diverse andere Nieuw-Zeelandse culturen.

   
bezienswaardigheid nummer 4 Christchurch Gondola

De Christchurch Gondola is een ware belevenis als je geen last hebt van hoogtevrees. Je gaat met deze gondola namelijk 445 meter de lucht in. Je krijgt dan wel een fantastisch uitzicht over Banks Peninsula, Southern Alps en Canterbury Plains. Natuurlijk krijg je vanaf deze hoogte ook een prima overzicht over de stad Christchurch zelf. Je vindt de Christchurch Gondola net buiten de stad op Mount Cavendish.

   
bezienswaardigheid nummer 5 185 Empty White Chairs

185 Empty White Chairs is een gedenkplaats en monument tegenover het ooit bestaande Canterbury Television gebouw. Dit monument is opgebouwd om de slachtoffers van de aardbeving in 2011 te kunnen herdenken. Er vielen maar liefst 185 doden toen het gebouw van Canterbury Television instorten. Het veld tegenover het nu gesloopte gebouw zijn 185 witte stoelen te zien. Sommigen daarvan zijn zelfs vergezeld van een kinderwagen. Elke stoel staat symbool voor een omgekomen man, vrouw of kind. 185 Empty White Chairs in Christchurch is een indrukwekkende en aangrijpende bezienswaardigheid waar ook Cardboard Cathedral onderdeel van uitmaakt.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cardboard Cathedral

Cardboard Cathedral vind je vlakbij de gedenkplaats 185 Empty Chairs. De kerk is gemaakt van karton en zou de destijds ingestorte Christchurch Cathedral moeten vervangen. Je kunt de kerk, die ontworpen is door Shigeru Ban, ook van binnen bekijken. Daar sta je versteld van de ruimte die je aan de buitenzijde niet direct opmerkt. De Cardboard Cathedral in Christchurch is niet alleen bijzonder omdat hij van karton is gemaakt, maar ook omdat hij bestand is tegen aardbevingen.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Quake City

Quake City is een leerzame bezienswaardigheid als je niets wilt missen over het ontstaan en het verloop van de aardbevingen die Christchurch onderging in 2010 en 2011. Het is een groot opgezette expositie waar je aan de hand van beelden en verhalen een unieke kijk achter de schermen krijgt. Je komt te weten hoe verwoestend het natuurgeweld is geweest, hoe de hulpverlening ter plaatse destijds op gang kwam en welke gevolgen de aardbevingen hebben gehad voor Canterbury en Christchurch. De expositieruimte is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00. Je vindt Quake City aan de Durham Street North in Christchurch.

   
bezienswaardigheid nummer 8 North Hagley Park

North Hagley Park is bijna 165 hectare groot. Het park kenmerkt zich door zijn grote groene vlakten, maar ook door de vele bomen die parkachtig zijn aangelegd. Hagley Park in Christchurch vind je aan de oever van de Avon rivier. De rivier kruist het park in het noordelijke gedeelte. In North Hagley Park zijn veel botanische tuinen gesitueerd. Hier kun je diverse bijzondere plantensoorten bezichtigen, alsook veel vogelsoorten uit het binnen en buitenland. Het park deed vroeger vooral dienst als locatie voor paardenraces. Nu is het een plaats waar zowel toeristen als locals bijeenkomen om te genieten van de mooie omgeving.

   
bezienswaardigheid nummer 9 Air Force Museum New Zealand

Het Air Force Museum New Zealand vind je op de voormalige RNZAF basis in Wigram. Op het buitenterrein van de basis kun je circa 30 oude vliegtuigen bewonderen waarmee gevochten is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum is ook aan de binnenzijde te bezichtigen. Hier kun je diverse films bekijken die je alles vertellen over de luchtmacht van Nieuw-Zeeland. Naast antieke gevechtsvliegtuigen kun je in het Air Force Museum ook diverse voorwerpen en gebruiksartikelen uit deze tijd bewonderen. Tijdens je bezoek aan Christchurch is dit museum absoluut een bezoekje waard.

   
bezienswaardigheid nummer 10 Christchurch Art Gallery

De Christchurch Art Gallery is een opvallend museum dat ook wel Te Puna o Waiwhetu wordt genoemd. Je vindt de Art Gallery in het centrum van Christchurch vlakbij Worcester Boulevard. Het gebouw zelf is al het bezichtigen waard. Het bestaat uit robuuste stalen constructies en gewelfde glasplaten. Het gebouw is flink beschadigd geraakt door de aardbevingen van 2010 en 2011, maar is inmiddels weer gerenoveerd. Je kunt er exposities verwachten van Nieuw-Zeelandse kunst, maar je vindt er ook werk van Nederlandse grootheden. Een goed voorbeeld daarvan zijn de werken van Gerard Dou. Regelmatig zijn er opvallende tentoonstellingen te zien in de Christchurch Art Gallery. Als je in de Nieuw-Zeelandse stad bent, dan mag je een bezoekje ook zeker niet overslaan.

   
  Meer informatie over Christchurch:

wikipedia over Christchurch

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies