top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Wellington, Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland
top 10 bezienswaardigheden:

Auckland
Christchurch
Nieuw Zeeland
Wellington

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Wellington

... meer handige websites

 

Wellington ligt in het zuidelijke gedeelte van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland. De stad is vernoemd naar de gelijknamige hertog en is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De stad is vergeven van de cultuur maar heeft ook een bruisend uitgaansleven. Door zijn ligging aan het water, wordt Wellington ook wel eens Windy City genoemd. Het centrum van de stad heeft een redelijk modern en trendy uiterlijk. Toch zijn er veel oude wijken en historische gebouwen bewaard gebleven. Daarnaast staat Wellington bekend om haar musea en diverse muziekfestivals. De Nieuw-Zeelandse stad heeft ook één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Hier vertrekken regelmatig imposante ferry’s naar het Zuidereiland. “Welly” herbergt tal van leuke bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Wellington

bezienswaardigheid nummer 1 Te Papa Tongarewa

Te Papa Tongarewa is een bekend museum waarin je alles te weten komt over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland en de bijbehorende cultuur. Je vindt het museum aan de rand van het centrum op Cable Street. Deze bezienswaardigheid mag je dan ook zeker niet overslaan als je in Wellington bent. Het betreft een interactief museum waarin je alles te weten komt over de leefwijze van de Maori's en diverse kunstobjecten uit deze tijd. De simulator laat je voelen hoe het is om een aardbeving mee te maken. Het museum heeft maar liefst 6 verschillende verdiepingen met interessante tentoonstellingen over Aziatische kunst, maar ook een echt regenwoud.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Wellington Cable Car

Als je de stad van een andere kant wil bekijken, dan is gebruik maken van de Wellington Cable Car een echte aanrader. Dit is een kabelbaan van Zwitserse makelij en stamt uit 1902. Je kunt vanuit de wijk Lambton Quay helemaal naar boven waar je uitkomt bij de Kelburn Terminal. Onderweg wordt je getrakteerd op mooie vergezichten en kun je Port Nicholson goed bekijken. Als je gebruik wilt maken van de Cable Car kabelbaan, dan moet je rekening houden met een rit van ongeveer 5 a 6 minuten. Daarvoor hoef je niet lang te wachten want de Wellington Cable Car vertrekt om de 10 minuten.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Zealandia

Als je een liefhebber bent van natuur en dieren, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Zealandia. Je vindt deze hotspot in het centrum van de stad Wellington en wordt ook wel het Karori Wildlife Sanctuary genoemd. Zealandia is een project waarbij de jungle wordt nagebootst. Je kunt hier mooie wandelingen maken op de daarvoor bestemde paden, maar je mag hier ook van afwijken en je eigen route volgen. Zealandia zit vol met bijzondere dieren en inheemse vogelsoorten. Zealandia is een bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is als je in het centrum van Wellington bent.

   
bezienswaardigheid nummer 4 Wellington Botanic Gardens

De Wellington Botanic Gardens vind je op de heuvels rondom Mount Victoria. Deze tuinen zijn zeer geliefd onder de locals, maar ook toeristen vinden de Botanic Gardens één van de mooiste bezienswaardigheden van Wellington. De tuinen bestaan sinds 1844 en herbergen een overvloed aan bomen en planten van exotische afkomst. Mensen komen hier ook om van het mooie uitzicht te kunnen genieten. Vanuit de Botanic Garden kijk je namelijk uit over de baai van Wellington, maar ook over het centrum. Binnen de botanische tuinen kun je tevens diverse wandelingen maken waarbij je onderweg geniet van bijzondere bloemen en diersoorten.

   
bezienswaardigheid nummer 5 Beehive

Beehive is de bijnaam voor het Lambton Quay gebouw. Dit is de thuishaven van de premier en het kabinet. De naam heeft het gebouw te danken aan de bijzondere architectuur. Deze heeft namelijk het uiterlijk van een bijenkorf. Het opmerkelijke gebouw leent zich perfect voor het maken van mooie foto’s. Het gebouw is ontworpen door Sir Basil Spence. De start van de bouw vond plaats in 1969, en de uiteindelijke oplevering pas in 1980. Beehive bevat tevens een restaurant. Deze draagt de naam Bellamy’s. Hier kun je niet alleen genieten van een lekkere maaltijd, maar doe je dat ook nog eens in het bijzijn van parlementsleden. Ook de naastgelegen roze bibliotheek is de moeite van het bezoeken waard.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cuba Street District

Het Cuba Street District vind je in het centrum van de stad Wellington. Deze straat is autovrij wat betekent dat je hier onbezorgd kunt genieten van een leuke wandeling. De straat herbergt namelijk veel leuke boetieks en winkels. Ook restaurantjes, cafés en andere eetgelegenheden zijn hier volop te vinden. Cuba Street is de meest bekende straat van deze Nieuw-Zeelandse stad. Ook de lokale bevolking vertoeft hier graag. Een perfect uitstapje voor als je een dagje winkelen wilt combineren met een lekkere lunch, een verfrissend drankje of een uitgebreid diner.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Wellington Museum

Het historische museum over de stad Wellington is het Wellington Museum. Vroeger heette dit het Museum of City & Sea. Het is gevestigd in de Bond Store. Dit gebouw stamt uit 1892 en is ontworpen in de Franse Second Empire-stijl. Het museum vertelt het verhaal van Wellington sinds de tijd dat de Maori zich hier vestigden, via de maritieme geschiedenis tot aan de ontwikkeling van Wellington gedurende de periode als hoofdstad. Op een enorm bioscoopscherm dat zich uitstrekt over de begane grond, de eerste en de tweede verdieping worden filmpjes over de stad getoond.

   
bezienswaardigheid nummer 8 The Weta Cave

Op het eiland Miramar kun je The Weta Cave bezoeken. Hier kun je de locaties bezoeken die je ook terugziet in de films van onder andere Lord of the Rings, The Chronicles of Narnia en The Hobbit. Tijdens je bezoek aan Miramar krijg je dus een unieke kijk achter de schermen. Daarnaast ben je live getuige van een echte filmproductie en kun je zelfs met bekende figuren uit de fantasy films op de foto.

   
bezienswaardigheid nummer 9 City Gallery Wellington

Als je een liefhebber bent van moderne kunst moet je zeker een bezoek brengen aan de City Gallery in Wellington. Dit museum vind je aan de Te Ngakau Civic Square. De City Gallery Wellington heeft diverse tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en design. Ook architectuur komt hier ruim aan bod. Een andere naam voor het gebouw van de City Gallery in Wellington is Te Whare Toi. Dit ter nagedachtenis aan de Maori. Het museum hanteert geen vaste tentoonstellingen, het aanbod is daardoor altijd interessant en afwisselend.

   
bezienswaardigheid nummer 10 Mount Victoria Lookout

De Mount Victoria Lookout geeft je een mooi uitzicht over het centrum van Wellington, de bijbehorende havens en de groene omgeving. De Mount Victoria is een berg van bijna 200 meter hoog die zich aan de rand van het centrum bevindt. Het uitkijkpunt kun je bereiken met de fiets, maar je kunt ook de welbekende kabelbaan Cable Car gebruiken voor een ritje naar boven. Natuurlijk kun je de lookout op de Mount Victoria overdag bezoeken, maar dit is tevens mogelijk in de avonduren. Je kunt dan genieten van een spectaculaire zonsondergang.

   
  Meer informatie over Wellington:

wikipedia over Wellington

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies