top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Odessa

Oekraïne
top 10 bezienswaardigheden:

Odessa

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Odessa
reisadvies reisadvies Oekraïne

... meer handige websites

 

In 1794 werd de stad Khadjibey door Catharina de Grote herbenoemd tot Odessa. Nadat er verschillende bouwopdrachten werden verwezenlijkt begon de stad te lijken op steden als Praag en Boedapest. Al snel wordt het zelfs ‘de parel van de Zwarte Zee genoemd’. Odessa is een fijne vakantiebestemming met veel afwisseling. Je kunt er heerlijk eten, drinken, cultuur snuiven of het uitmuntende theater bezoeken. Er zijn stranden en een aantal bosrijke parken te vinden voor wie graag wat meer van de natuur wilt genieten. Opmerkelijk is de viering van 1 April. Deze dag waarin ook wij iedereen voor de gek willen houden wordt hier gevierd zoals wij carnaval kennen. Mensen van alle leeftijden dossen zich het liefst zo komisch mogelijk uit en drinken hierbij graag een biertje..

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Odessa

bezienswaardigheid nummer 1 Primorsky Boulevard en Potemkin Trappen
Voor een heerlijke wandeling moet je naar Primorsky Boulevard. Het loopt door een schilderachtige en groene omgeving met veel linden en kastanjebomen. Nog specialer is de ligging. Het ligt namelijk op de kliffen aan de kustlijn. Hierdoor is er een waanzinnig uitzicht op de Zwarte Zee. Aan het eind van de boulevard kom je bij de beroemde Potemkin Trappen. De helling met 192 treden zijn ontworpen door Franz Boffo.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Archeologisch museum
Dit waardevolle en tevens oudste museum van Odessa voert je mee op een reis naar het oude Egypte, Italië en Griekenland. Vele archeologische overblijfselen uit die tijd zijn in dit museum tentoongesteld. Het museum werd in 1825 opgericht en heeft zich sindsdien door weten te ontwikkelen. Zo is het museum bijvoorbeeld aangevuld met diverse voorwerpen van opgravingen rondom de noordelijke Zwarte Zee.
www.archaeology.odessa.ua
   
bezienswaardigheid nummer 3 Pushkin Museum
In dit museum, wat destijds zijn appartement was, wordt onder andere verteld hoe en waar de beroemde Russische dichter zijn inspiratie vond in Odessa. Officiële manuscripten van Alexander Poesjkin zijn in dit museum te bewonderen. Er is ook een straat naar hem vernoemd en zijn standbeeld staat in Odessa.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Monument Catharina de Grote
Op het mooiste plein van Odessa, het ‘Catherine Square’, bevindt zich het monument van de gelijknamige oprichtster van de stad. Catharina de Grote stichtte de stad in 1794 omdat ze het een zeer strategische plek vond voor een haven aan de Zwarte Zee. In 1900 is monument gemaakt om haar namens de stad te eren.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Odessa’s Kathedraal (Spaso-Preobrazhenskiy kathedraal)
In het jaar van de oprichting van Odessa werd deze eerste en belangrijkste kerk van de stad gebouwd. Een andere benaming voor de kathedraal is ‘de Transfiguratie kathedraal’. Doordat tijdens de bouw de Italiaanse Architect Francesco Frappoli werd benaderd voor de voltooiing van het bouwwerk, liep het wat vertraging op. Odessa’s Kathedraal werd uiteindelijk in 1808 voltooid. Natuurlijk hebben er in de loop van de jaren wat aanpassingen plaats gevonden.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Odessa Opera & Ballet Theater
Dit meesterlijke gebouwde theater behoort tot hét mooiste gebouw van Odessa. Het oorspronkelijke theater werd gebouwd begin 1800. Helaas werd het verwoest door een brand in 1873. Daarna werd het theater hersteld in neo-barokke stijl door het Weense duo Felner& Helmer. De akoestiek moet er uitzonderlijk goed zijn.
www.opera-ballet.tm.odessa.ua
   
bezienswaardigheid nummer 7 Park Shevchenko
In dit grootste park van Odessa ligt tevens het voetbalstadion ‘Chernomorets Central Stadium’. Het park is meer een groot stuk bos, dan een stadspark. Er staat een monument voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en veel mensen komen hier natuurlijk voor het schitterende uitzicht op de Zwarte Zee.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Odessa Catacombes
Dit gangenstelsel in Odessa is ontstaan door het veelvuldige gebruik van kalksteen. Deze keuze werd genomen omdat hout niet veel aanwezig was. De meeste gebouwen zijn dan ook van kalksteen gemaakt. De gangen hebben maar liefst een lengte van 4000 kilometer.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Privoz Markt
Bijna alles op het gebied van levensmiddelen is te vinden op deze zeer uitgebreide markt. Doordat het grenst aan de ‘vrije’ markt is het bijzonder groot. Volgens sommige de grootste ter wereld. Zowel oude, nieuwe en culturele voorwerpen worden naast de levensmiddelen aangeboden. Maar ook voor de gezelligheid, het opsnuiven van cultuur of genieten van de muziek ben je hier aan het juiste adres.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Arcadia Beach
Dit strand is het meest populaire van Odessa. Overdag liggen vele mensen op het strand en ‘s avonds gaan de deuren van verschillende clubs open hier open. Het is ook het drukst bezochte strand. Andere bekende stranden zijn Lanzheron, Delphin, Fontan en Otrada.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Odessa. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Odessa. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Odessa:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies