top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Oostenrijk

Oostenrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Innsbruck
Oostenrijk
Salzburg
Tirol
Wenen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Oostenrijk

... meer handige websites

 

Oostenrijk bezienswaardighedenHet centraal in Europa gelegen Oostenrijk behoort tot de meest bezochte vakantielanden onder Nederlandse toeristen. De relatief geringe afstand speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol, maar nog belangrijker is het feit dat Oostenrijk iets te bieden heeft wat je in de Lage Landen ver moet zoeken: enorm veel bergen. Het Alpenland weet jaarlijks grote hoeveelheden wintersporters aan te trekken, terwijl in de zomermaanden de liefhebbers van rust en natuur massaal naar Oostenrijk trekken. Hoofdstad Wenen heeft als belangrijke cultuurstad een grote aantrekkingskracht op mensen die een stedentrip willen maken. Er zijn echter meer pareltjes van steden te ontdekken zoals het sfeervolle Innsbruck en natuurlijk Salzburg: de stad van Mozart! Oostenrijk is één van de landen die elk seizoen meer dan de moeite waard is.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Oostenrijk

bezienswaardigheid nummer 1 Wenen
De hoofdstad van Oostenrijk is wereldberoemd om zijn klassieke muziek, Mozart, Beethoven en keizerin Sissi. Hierover is dan ook veel te vinden in deze stad. Je vind er ook veel oude maar ook nieuwe gebouwen. De meest bijzondere bezienswaardigheden zijn Schloss Schönbrunn een paleis met Sissi museum, Tiergarten Schönbrunn oudste dierentuin, MuseumQuartier en het Weense Staatsopera. Stephansdom is de grootste kathedraal van Wenen en de zetel van de aartsbisschop van Oostenrijk. Met zijn 107 meter aan lengte en 34 meter breedte is dit met recht een zeer groot bouwwerk te noemen. Deze kathedraal zal zeker indruk maken met zijn architectuur en pracht en praal.
www.wenenvoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Alpen
Oostenrijk staat als toeristische bestemming vooral bekend vanwege de vele wintersportmogelijkheden die er in de wintermaanden zijn. Dat heeft het land te danken aan het prachtige berggebied de Alpen, die een fraaie variatie bieden van glooiende groene bergen met soms zeer ruwe rotsachtige formaties helemaal in het zuiden. Naast skiën en snowboarden in de winter kun je de rest van het jaar terecht om in de Alpen te wandelen, te fietsen of deel te nemen aan de vele andere buitenactiviteiten die je in dit grote gebied kunt ondernemen. Als je een autovakantie naar Oostenrijk maakt zul je vrijwel zeker verschillende berglandschappen onderweg tegenkomen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Schloss Schönbrunn
Een bezoek aan Schloß Schönbrunn staat hoog op het lijstje van de meeste mensen die een stedentrip naar Wenen maken. Dit zeer grote paleis van Wenen heeft een lange geschiedenis en wordt gezien als meest belangrijk cultureel monument van Oostenrijk. Het Schloß Schönbrunn paleis was het zomerverblijf van de keizer. Het telt 1441 kamers en heeft ook nog een bijzonder mooie tuin met een dierentuin. In het paleis is ook een Sissi museum te bezoeken.

Meer info over Schloss Schönbrunn

   
bezienswaardigheid nummer 4 Krimmler Wasserfälle
De hoogste waterval van Europa bevindt zich in het dorp Krimml in Oostenrijk. In het nationale park Hohe Tauern stort deze 380 meter hoge waterval in drie fases naar beneden. Via een panoramaweg is het mogelijk tot bovenaan de waterval te komen.
www.wasserfaelle-krimml.at
   
bezienswaardigheid nummer 5

Der Dachstein
Met een hoogte van 2995 meter biedt de berg Dachstein een prachtig uitzicht over de adembenemende omgeving. Gedurende het hele jaar kun je tegen betaling met een gondel omhoog om vervolgens te kunnen genieten van het weidse uitzicht over de omgeving. 
www.bijzondereplaatsen.nl/oostenrijk/dachstein.htm

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Karlskirche
Aan de Karlsplatz in Wenen ligt de bijzonder mooie Karlskirche. In deze rooms-katholieke kerk kan je met een glazen lift naar de 30 meter hoge koepel worden gebracht. Zo is het mogelijk om de schitterende plafondschildering goed te kunnen bekijken.
   
bezienswaardigheid nummer 7

Getreidegasse
De meest drukke, maar ook sjieke winkelstraat van Salzburg is Getreidegasse. Dit was ooit de straat waar wel gefortuneerde rijke burgers als dokters, handelaren en ambachtslieden woonden. In deze grote winkelstraat van Salzburg is Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren. Aan het begin van de straat staat een huis met torentje en klok. Dit is sinds 1407 het stadhuis van Salzburg (waar Mozart geboren is).

   
bezienswaardigheid nummer 8

IJsgrotten
In het plaatsje Werfen vind je de zeer koele ijsgrotten. Deze ijsgrotten hebben een ongeveer 40 km lang labyrint van gangen. Door het smelten van water en de wind die door de tunnels jaagt, zijn deze ijstunnels met ijsfiguren ontstaan. Voor kleine kinderen is het een behoorlijke klim!
www.eisriesenwelt.at

   
bezienswaardigheid nummer 9

Kunsthistorisch Museum Wenen
Het kunsthistorisch museum in Wenen is zeer belangrijk voor de Europese schilderkunst. Niet alleen de kunst is prachtig, maar ook het gebouw aan de Ringstraße is een lust voor het oog. De collectie komt voornamelijk uit de 15e tot 18e eeuw. Bekende namen zijn onder andere Titiaan, Canaletto, Veronese, Pieter Bruegel de Oude, Diego Velázquez, Rubens en Van Dyck
www.khm.at

   
bezienswaardigheid nummer 10

Festung Hohensalzburg
In de stad Salzburg staat dit mooie kasteel Festung Hohensalzburg bovenop de Festungsberg berg. Met zijn afmeting behoort dit kasteel tot één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Er is een binnenplaats met het St. George’s Chapel en er zijn verschillende vleugels.

   
  Meer informatie over Oostenrijk:

Oostenrijk voor beginners
beste reistijd voor Oostenrijk
de mooiste dorpjes van Oostenrijk
Oostenrijk wintersport informatie
Oostenrijk informatie
Oostenrijk informatie
Oostenrijk informatie
bijzondere plaatsen in Oostenrijk
waar overnachten in Oostenrijk

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies