top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Tirol, Oostenrijk

Oostenrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Innsbruck
Oostenrijk
Salzburg
Tirol
Wenen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Tirol
reisadvies reisadvies Oostenrijk

... meer handige websites

 

Bij uitstek is de regio Tirol in Oostenrijk geliefd om zijn vele wandel, fiets en wintersport mogelijkheden. De uitgestrekte gebieden worden er door mooie landschappen, groene heuvels, meren en heldere bergbeekjes afgewisseld. Zowel in de zomer als in de winter wanneer Tirol voornamelijk bezocht wordt voor de wintersport is er genoeg te doen, te zien en vooral te beleven. Zelfs ons koningshuis weet de nog altijd favoriete plaats Lech elk jaar weer te vinden. De alpenweides in deze regio, waar je hier en daar de bellen van grazende koeien hoort, zullen direct herinneringen oproepen aan films als ‘the Sound of Music’ met de familie von Trapp.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Tirol

bezienswaardigheid nummer 1 Swarovski Kristallwelten Wattens
Dit park van de familie Swarovski wordt ook wel de grootste caleidoscoop van de wereld genoemd. Je kent het wel van vroeger, zo’n kijkbuisje waar je aan kon draaien en dan zag je verschillende kleurende vormen die telkens met het draaien veranderden. In deze besloten wereld van kunstig geslepen glas kom je alles te weten van het product Swarovski. De tentoonstelling ‘Famos’ laat je bekende architectonische miniatuur gebouwen zien die geheel gemaakt zijn van het beroemde kristal. Verder is er nog een grote speeltuin en kun je een picknick mand kopen met deken voor een heerlijke lunch in de tuin. Tevens zijn er verschillende workshops te volgen.
www.kristallwelten.swarovski.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kasteel Ambras
Het imponerende kasteel Ambras behoorde ooit toe aan Aartshertog Ferdinand II, die bekend stond als fervent kunst verzamelaar. Hiervoor liet hij zelfs een aparte ruimte voor aanleggen het ‘Unterschloss’. Tot op de dag van vandaag is in diezelfde ruimte nog altijd veel van zijn collectie te bewonderen. Tussen de collectie bevinden zich een aantal merkwaardige objecten. Ook het aangrenzende slotpark wat veelal Engelse stijl bezit is door deze Ferdinand II aangelegd. Tegenwoordig maakt dit kasteel onderdeel uit van het Kunsthistorisch Museum Wien in Wenen.
www.khm.at
   
bezienswaardigheid nummer 3 Burcht Ehrenberg
In deze oude burcht wordt het verhaal verteld van de jonkvrouw Maria zu Ehrenberg die verliefd wordt op knecht Heinrich. Samen met ridder Rüdiger ga je op pad om antwoorden te vinden. De vesting met zijn vier bijgebouwen staat op een magistrale plaats tussen besneeuwde bergen. Na een wandeling naar de hoog gelegen ruïne, wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over het Reuttner Becken.
www.ehrenberg.at
   
bezienswaardigheid nummer 4 Het Alpenlandschap
Het landschap van Tirol mag absoluut niet onvermeld blijven in een top tien met mooiste bezienswaardigheden van Tirol. In de wintermaanden zorgt de sneeuw voor een sprookjesachtig decor waarin duizenden skiërs en snowboarders zich komen vermaken, terwijl in het groene seizoen de bossen en glooiende weilanden van Tirol een grote aantrekkingskracht hebben op wandelaars.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Natuurpark Hohe Tauern
Met zijn afmeting van ruim achttienduizend vierkante kilometer aan oppervlakte, mag dit park zich meten met de grootste van Europa. De hoogste berg van Oostenrijk ligt in dit ecologisch beschermde park. Dit is de 3798 meter hoge Großglockner. Tussen de enorme bergen, rotswanden, gletsjers, ijstoppen en delen met ongerepte natuur wonen maar liefst meer dan tienduizend soorten dieren. Het bergmassief strekt zich uit over de deelstaten Tirol, Salzburg en Karinthië.
www.hohetauern.at
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Wildpark Wildbichl
Met het Kaisergebergte als decor ligt het Wildpark Wildbichl in een dal tussen Kufstein en Chiemsee. Het ruim tachtigduizend vierkante meter tellende park biedt huis aan uiteenlopende dieren zoals lynxen, lama’s, gemzen, zwijnen, uilen en herten. De plaatselijke herberg leent zich prima voor een overnachting en/of een overheerlijke maaltijd met veelal locale producten.
www.wildbichl.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Tiroler Volkskunstmuseum
In het voormalig Franciscaner Klooster in Innsbruck zit tegenwoordig het Volkskunst Museum van Oostenrijk. Jarenlange verzamelingen hebben er toe geleid dat men hier veel over de geschiedenis en zijn mensen terug kan vinden. Zo is er veel te leren over het leven in Oostenrijk, oude ambachten, klederdracht en over de adel. Naast het museum bevindt zich de Hofkirche met daarin het graf van Maximiliaan I.
www.tiroler-landesmuseum.at
   
bezienswaardigheid nummer 8 Zammer Lochputz
Dit verborgen pareltje van Tirol ligt west Tirol bij Zams. Tussen de woeste wateren van dit gebied is een zeer mooie dertig meter hoge waterval te bewonderen. Je kunt er wandelen over bruggen, door tunnels, een kabelbaan en langs smalle wegen om al het schoons van dit gebied te ervaren. In een Romeinse toren wordt doormiddel van een multimedia show een spannende legende verteld.
www.zammer-lochputz.at
   
bezienswaardigheid nummer 9 Zilvermijn Schwaz
Ooit betekende deze zilvermijn zeer veel voor de regio Tirol. Het was namelijk dankzij de inkomsten die werden genoten door het verzamelen en verkopen van zilver uit deze mijn, dat Tirol al tijdens de middeleeuwen een welvarend gebied van Oostenrijk was. Tegenwoordig kun je hier een spannende reis terug in de tijd maken waarbij je tot 800 meter diep de mijn in gaat. Het is zelfs mogelijk om er je eigen munt te creëren die gemaakt wordt van echt Schwazer zilver.
www.silberbergwerk.at
   
bezienswaardigheid nummer 10 Iglodorp
In de wintermaanden van december tot eind maart kun je een zeer bijzonder dorp bezoeken in Tirol. In Wilder Kaiser Brixental is dan een heus iglodorp gecreëerd, waar je zelfs kunt overnachten. Deze zeer originele manier van logeren is slechts een onderdeel van dit dorp. Je kunt er namelijk ook een workshop ijs beeldhouwen volgen, dineren aan een ijstafel of een fakkel wandeling maken. Het skigebied van Wilder Kaiser Brixental behoort al jaren tot de top van Oostenrijk.
www.skiwelt.at
   
  Meer informatie over Tirol:

beste reistijd voor Tirol
de mooiste dorpjes van Tirol
treinkaartje naar Tirol

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies