top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Albufeira, Portugal

Portugal
top 10 bezienswaardigheden:

Albufeira
Algarve
Azoren
Cascais
Coimbra
Lissabon
Madeira
Porto
Portugal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Albufeira
reisadvies reisadvies Portugal

... meer handige websites

 

Het vaak met zon overgoten Portugal is een heerlijke vakantiebestemming. De kilometers lange kustlijn is voorzien van gezellige badplaatsen, waaronder het populaire Albufeira in het district Faro. Het voormalige vissersdorp Albufeira ligt in het zuiden van Portugal aan de Atlantische Oceaan. Het bestaat tegenwoordig niet langer uit een historisch stadscentrum waar vroeger druk handel werd bedreven. Want in de twintigste eeuw is er flink gebouwd. Tegenwoordig worden de meeste inkomsten gegenereerd in het toerisme. De heerlijke stranden van Albufeira, de vele uitgaansmogelijkheden en de mooie natuur van het land zorgen jaarlijks voor vele bezoekers die er graag vakantie vieren. De sfeervolle jachthaven is zowel overdag als ‘s avonds een geliefde plek. En ook culturele uitstapjes naar dorpen als Olhos de Água en Paderne maken van Albufeira een topbestemming voor het gehele gezin.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Albufeira

bezienswaardigheid nummer 1 Stranden
De stranden van en bij de Portugese badplaats Albufeira zijn beslist een bezienswaardigheid. De kilometers lange kust is een aaneenschakeling van stranden. Hét strand van Albufeira is het centraal gelegen Praia dos Pescadores. Dit brede strand is gevuld met standbedden, parasols, leuke watersport faciliteiten, strandwachten en leuke strandtenten en andere horeca. Andere leuke stranden van Albufeira zijn: Praia do Inatel, Praia da Coelha, Praia da Marinha, Praia do Túnel/Praia do Peneco, Praia da Oura, Praia dos Aveiros en Praia dos Alemães.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Castelo de Albufeira
Het vermoeden bestaat dat het in gotische stijl opgetrokken kasteel van Albufeira al werd gebouwd in de dertiende eeuw. Hiervoor hebben er echter andere verdediging bouwwerken gestaan op deze plek die deels als fundering bestaan. Het hoog gelegen kasteel van Albufeira heeft inmiddels heel wat stormen moeten doorstaan. De kustlijn is meerdere keren geteisterd door stormen, aardbevingen en een tsunami.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Museu Municipal de Arquelogia
In het oude centrum van Albufeira aan de Praça da República bevindt zich het archeologische museum van de stad. Het museum is gevestigd in het voormalige stadhuis van Albufeira. In Museu Municipal de Arquelogia kun je van alles te weten komen over de geschiedenis van Albufeira vanaf de zeventiende eeuw. Er wordt een onderverdeling gemaakt in de prehistorie, de Romeinse tijd, de Islamitische periode en de moderne tijd.
https://www.facebook.com/mma.albufeira/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Galeria de Arte Pintor Samora Barros
Het kunstmuseum ‘Galeria de Arte Samora Barros’ is gevuld met meesterlijke werken van de Portugese kunstenaar José Ricardo Júdice Samora Barros. Deze schilder uit de Algarve had een duidelijke voorliefde voor landschap en portretten. Daarnaast had hij een voorliefde voor het schrijven van gedichten en was hij bedreven in het lesgeven in kunst.
   
bezienswaardigheid nummer 5 The Strip
De meest levendige straat van Albufeira is de populaire Areias de São João oftewel ‘The Strip’. De oorspronkelijk naam van deze straat is Avenida Sá Carneiro, welke is gelegen tussen de Avenida dos Descobrimentos en Avenida Infante Dom Henrique. Links en rechts van ‘the Strip’ tref je gezellige uitgaansgelegenheden, leuke winkels en altijd levendige en gevulde terrassen. Vanaf het oude centrum van Albufeira is het ongeveer een drie kilometer lopen naar Avenida Sa Carneiro.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Parque Aventura
Jong en oud kan zijn energie goed kwijt in Parque Aventura, wat is gelegen aan de Estrada de Santa Eulália. Het klim en klauterbos is onderdeel van Luso Aventura. Je kunt er onder andere van boomtop naar boomtop tokkelen, een avontuurlijk klimpad volgen en wanneer je het niet te warm vindt, kun je er zelfs paintballen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en bijpassende uitdagingen, zodat het er zowel voor kinderen vanaf vier jaar als de volwassen personen erg leuk is.
https://www.facebook.com/ParqueAventuraPT/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Zoomarine Algarve
Net even buiten Albufeira ten westen van de plaats Guia, ligt de Zoomarine Algarve. Dit waterrijke themapark is erg geliefd in Portugal. Zo kun je hier zwemmen met dolfijnen, spelen en spetteren in het golfslagbad van Zoomarine Beach, één van de vele glijbanen uitproberen, een spannende vaart afleggen in de Rapid River, een bezoek brengen aan het aquarium Oceanus of een dolfijnenshow bijwonen in Sonho E Fantasia. Een dag is waarschijnlijk te kort om alles te ervaren in Albufeira’s Zoomarine.
www.zoomarine.pt/en/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Paderne
Cultuursnuivers kunnen besluiten om een bezoek te brengen aan het oude dorp Paderne. Paderne ligt ten noorden van Albufeira op iets minder dan een half uurtje rijden. Als één van de oudste gemeente van het district Albufeira zijn hier een aantal karakteristieke en waardevolle bezienswaardigheden uit de geschiedenis te ontdekken. Zo bevinden zich hier de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van Paderne uit de elfde of twaalfde eeuw. En ook de brug ‘Ponte medieval de Paderne’ is een stukje uit de geschiedenis. Deze brug werd omstreeks de tweede helft van de achttiende eeuw gebouwd op de oever van Quarteira. De brug diende destijds als toegangsweg naar het Paderne kasteel. Verder zijn er nog wat kapellen, een oude watermolen ‘Azenha Paderne’ en de zestiende eeuwse kerk ‘Igreja Matriz de Paderne’ te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Grotten en tunnels
Langs de kust van Albufeira zijn verschillende “geheime” grotten en tunnels te ontdekken. Hier hielden bijvoorbeeld de Moren zich schuil tijdens de christelijke herovering in de elfde eeuw. Bekende grotten en tunnels in Albufeira zijn: Penedo de Peneco, Cerro Malpique, Lajem van Canon, Ponte Grande en Cova van Xorino. De meeste bezoekers kiezen er voor om de grotten en tunnels middels een boottocht vanaf de waterkant te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Torre da Medronheira
De uitkijktoren ‘Torre da Medronheira’ werd al in de zestiende eeuw gebouw. Het diende destijds als uitkijk om eventuele aanvallen en onaangekondigde bezoekers op tijd te ontdekken. Torre da Medronheira werd gebouwd onder leiding van koning João III. Torre da Medronheira is net enkele kilometers ten oosten van Albufeira gelegen in het dorpje Olhos de Água. De naam van dit dorp betekend eigenlijk waterogen, omdat de zoetwaterbronnen aan het strand bij eb ronde plassen veroorzaken die op ogen lijken.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Albufeira. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Albufeira. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Albufeira

Albufeira
goedkope zonvakanties Albufeira

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies