top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Lissabon, Portugal

Portugal
top 10 bezienswaardigheden:

Albufeira
Algarve
Azoren
Coimbra
Lissabon
Madeira
Porto
Portugal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lissabon
reisadvies reisadvies Portugal

... meer handige websites

 

LissabonLissabon is de hoofdstad van Portugal. De vlak bij de Atlantische Oceaan gelegen stad telt inclusief voorsteden maar liefst drie miljoen inwoners, waarmee het de grootste stad van Portugal is. Lissabon is gebouwd op heuvels waardoor sommige wijken redelijk niveauverschillen kennen. Lissabon kent een historisch centrum: Baixa. Veel belangrijke gebouwen staan in deze wijk. Zeker zo fraai is de ernaast gelegen wijk Bairro Alto die je met een dertig meter hoge lift vanuit het centrum kunt bereiken. Bairro Alto is de wijk waar je moet zijn om gezellig uit te eten of om uit te gaan. Dankzij het steeds groter wordende aanbod van goedkopere vliegtickets naar Lissabon is een korte vakantie in Lissabon steeds populairder aan het worden.

TIP: de Lissabon Card

Wil je tijd en geld besparen in Lissabon? Koop dan de Lissabon Card (Lisboa Card). Met deze voordeelkaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Lissabon en heb je recht op gratis toegang tot 25 musea, attracties en bezienswaardigheden inclusief toppers zoals de bekende oude trams van Lissabon, het Mosteiro Jerónimos, het Arco Monumental da Rua Augusta en de Torre de Belém. Je kunt de Lissabon Card kopen met een geldigheid van 24, 48 of 72 uur. Voor kinderen van 4 t/m 15 jaar gelden speciale kortingstarieven en de allerjongsten hebben geen kaart nodig.
Je kunt de Lissabon Card hier vooraf via internet kopen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Lissabon

bezienswaardigheid nummer 1 Mosteiro dos Jerónimos
Dit klooster in de wijk Belém is een prominent gebouw in de stad Lissabon. In het klooster liggen de graven van onder andere ontdekkingsreiziger Vasco de Gama, dichters Fernando Pessoa en Luís de Cames en leden van de Koninklijke familie. De afmetingen van dit prachtige klooster zijn zeer indrukwekkend. De binnenkant van het klooster is versierd met Manuelijnse motieven, waarin Europese en Moorse motieven en elementen het zeer bijzonder maken. Ook komt de Spaanse architectuur en Renaissance stijl vaak terug. Aan dit markante klooster ligt een even indrukwekkend plein. Het Praça do Imperio is ongeveer 280 x 280 meter groot met in het midden een tuin van 3.300m², afgemaakt met een groot fontein in het midden.
www.lissabontop10.nl/mosteiro-dos-jeronimos.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Rua Augusta
Rua Augusta is een zeer levendige voetgangersstraat in het winkelgebied van Portugal. Het kenmerkt zich met een groot Arco Triunfal ofwel Rua Augusta Arch. Dit is een historisch gebouw met triomfboog en ter herdenking aan de aardbeving van 1755. Rua Augusta ligt in de wijk Baixa Pombalina, wat na de aardbeving in 1755 opnieuw gebouwd is. Het winkelgebied staat bekend als chique, met zeer mooie mozaïek betegelde trottoirs. Veel gezellige terrasjes en hier en daar een straatartiest karakteriseren deze bloeiende straat.
www.steden.net/portugal/lissabon/rua-augusta
   
bezienswaardigheid nummer 3 Castelo de São Jorge
Dit mooie kasteel ligt bovenop de hoogste heuvel in het centrum van Lissabon. Hier vandaan heb je een zeer fraai zicht over de stad. Ganzen en eenden wandelen door de tuinen van dit beeldige kasteel. Ook lokale bevolking vertoeft er graag in de schaduw onder een boom.
www.lissabontop10.nl/castelo-de-sao-jorge.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Torre de Belém
De Toren van Belem staat in de wijk Belém in Lissabon. Vroeger was dit een ceremoniële toegangsweg tot Lissabon. Nu vandaag een toeristische attractie om zijn mooie uitstraling. Deze toren uit 1515 is een kunstwerk in Manuelstijl, hoewel er in sommige vertrekken toch kenmerken zijn te vinden van Islamitische en Moorse architectuur.

Meer info over de Torre de Belem

Vermijd de wachtrij!
Het kan druk zijn bij de kassa's van Torre de Belém. Neem daarom beter het zekere voor het onzekere en reserveer je tickets vooraf via internet. Bij Ticketbar Lissabon koop je je skip-the-line tickets voor Torre de Belém eenvoudig via internet, waarna je je tickets via e-mail ontvangt. Handiger kan het niet!

   
bezienswaardigheid nummer 5 Oceanário de Lisboa
In de moderne wijk Parque das Nações ligt het grote aquarium van Lissabon. De Noord-Amerikaanse architect Peter Chermayeff heeft het gebouw ontworpen, wat lijkt op een vliegdekschip. Net als het Parque das Nações is ook dit Oceanarium gebouwd voor de wereldtentoonstelling Expo ’98. Tot de mogelijkheden behoort een rondleiding achter de schermen.
www.oceanario.pt
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Bairro Alto
Bairro Alto is een gebied in het centrum van Lissabon wat bekend staat om zijn winkel- en uitgaansgebied. Ook vind je hier wat artistieke winkels en kunstgalerijen. Door de hoge gebouwen en smalle straten is het heerlijk wandelen door de met schaduw gevulde straten van dit gebied. In de avond zijn de vele bars, restaurants en clubs druk bezocht.
www.steden.net/portugal/lissabon/bairro-alto
   
bezienswaardigheid nummer 7 Parque das Nações
In het Nederlands vertaald betekent Parque das Nações “Park der Naties”. Deze nieuwe wijk ligt in het oosten van Lissabon en ligt aan rivier de Taag. Bekende gebouwen en bezienswaardigheden in dit gebied zijn Torre Vasco da Gama, station Gare do Oriente, modern winkelcentrum Vasco da Gama, Oceanarium van Lissabon en een promenade met uitzicht op de torens São Gabriel en São Rafael.
www.steden.net/portugal/lissabon/parque-das-nacoes
   
bezienswaardigheid nummer 8 GoCar
Een wel heel bijzondere manier om Lissabon te verkennen is per GoCar. Dit is een vertellende stads-tour-auto op drie wielen. Middels een gps route kom je langs alle bezienswaardigheden van Lissabon. Wel is te adviseren om de route 24 uur van tevoren te reserveren.
TIP: alles over GoCar Lissabon & reserveer meteen online
   
bezienswaardigheid nummer 9 Cemitério dos Prazeres
Cemitério dos Prazeres is de grootste begraafplaats van Lissabon. Vlakbij de wijk Campo de Ourique is deze begraafplaats met vele bekende Portugese mensen te vinden. Het meest indrukwekkende graf is de Mausoléu de D. Pedro de Sousa Holstein.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Paleizen
Wie graag wat kastelen en paleizen bezoekt, mag de plaatsen Queluz en Sintra niet overslaan. In deze plaats staat de vroegere zomerresidentie ‘Paleis van Queluz’ van de Portugese koninklijke familie uit de 14e en 16e eeuw. Er zijn prachtige tuinen bij dit paleis te vinden en het Robillon-paviljoen. Verder vind je hier het Paleis van Pena op de top van een heuvel boven de plaats Sintra. Het paleis staat op resten van een oud Hiëremonietenklooster. Op een andere heuvel boven Sintra, ligt het Morenkasteel ‘Castelo dos Mouros’. De grootste toren op dit landgoed is met zo’n 500 treden te beklimmen. Het kasteel is omringd met 450 meter muur.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Lissabon. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Lissabon. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Lissabon:

Lissabon in één dag
Lissabon informatie
Lissabon informatie
Lissabon top 10
Lissabon voor beginners
bijzondere plaatsen in Lissabon
waar overnachten in Lissabon

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies