top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Madeira, Portugal

Portugal
top 10 bezienswaardigheden:

Albufeira
Algarve
Azoren
Cascais
Coimbra
Lissabon
Madeira
Porto
Portugal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Madeira
reisadvies reisadvies Portugal

... meer handige websites

 

Prachtig samenspel van gebouwen en natuur op MadeiraHet eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 1000 kilometer uit de kust van Portugal. Net als de Azoren vormt Madeira een regio van Portugal. Madeira heeft door zijn schitterende natuur met veel exotische bloemen vooral een aantrekkingskracht op wandel en natuurliefhebbers. De wereldbekende kanarie komt hier gewoon in het wild voor. Omdat het eiland zo goed als geen strand heeft en er veel ruige kust bestaat, tref je hier geen massatoerisme aan. Madeira is ook het eiland van de gelijknamige wijn. Het is de enige plek ter wereld waar deze versterkte wijn geproduceerd mag worden én de naam Madeirawijn mag dragen. Wie Madeira bezoekt die zal dat vooral voor de prachtige natuur doen. De dorpen op Madeira zijn echter ook de moeite waard vanwege hun authentieke karakter dat nog niet enorm aangetast is door toerisme.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Madeira

bezienswaardigheid nummer 1 Funchal
De grootste stad van Madeira is Funchal. De stad heeft veel bezienswaardigheden in de vorm van botanische tuinen, parken en historische gebouwen. Het paleis van São Lourenço en de Sé do Funchal behoren tot de topattracties. Verder er een kabelbanen naar verschillende bestemming. Eén van de mooiste bestemmingen om met een kabelbaan te bezoeken is de Madeira Botanical Gardens. Op een oppervlakte van 35.000m² zijn meer dan 2500 exotische bloemen en planten te vinden. Er zit een park bij met verschillende exotische vogels als dwergpapegaaien en parkieten. Het prachtige park Santa Catarina leent zich prima voor een dagje genieten met een boek op een bankje of onder een boom met een mooi uitzicht over de baai van Funchal.
www.steden.net/portugal/funchal
   
bezienswaardigheid nummer 2 Natuurparken
Dat Madeira nogal wat natuurparken heeft is niet vreemd, gezien dat tweederde van het eiland is beschermd. Een paar parken die je kunt bezoeken zijn Laurissilva Forest, Natural Reserve Garajau’s, Madeira’s Natural Park en Rocha do Navio’s Natural Reserve.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rabacal
De plaats Rabacal is zeer populair onder wandelaars. Vooral om de 25 waterbronnen die je tijdens de wandeling passeert. Ook de Risco waterval is een plaatjes om te zien. Het is een pittige wandeling langs smalle paadjes, steile afdalingen en langs diepe ravijnen. Er zijn mogelijkheden om kortere routes te bewandelen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Tuinen en parken
Madeira wordt ook wel ‘bloemeneiland’ of ‘drijvende tuin van Europa’ genoemd. Niet voor niets zijn er zo veel tuinen te vinden op dit mooie eiland. Een aantal bijzonder tuinen die je niet mag missen zijn Quinta Magnolia, Jardim Orquidea, Jardim Botanico, Jardin da Quinta do Palheiro Ferreiro, Jardim Municipal en Monte Palace Tropical Garden. Er is zelfs een museum in oude centrum van Funchal met een zeer indrukwekkende tuin. Dit is het Quinta das Cruzes museum, wat mooie collecties zilver en antiek tentoonstelt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Porto Santo
Het eiland Porto Santo is onderdeel van de regio Madeira en wordt ook wel ‘gouden eiland’ genoemd. Samen met de onbewoonde eilanden Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens vormen zij de eilandengroep van de regio Madeira. Dit eiland is door de geringe hoeveelheid aan vegetatie heel anders dan het eiland Madeira. Het eiland Madeira heeft weer niet zo veel strand als Porto Santo. Zo houden zij elkaar goed in balans. Porto Santo telt in het zuiden maar liefst 9 kilometer aan “goud” zandstrand. Er is voldoende accommodatie en veel mogelijkheden voor sporten als tennis, golf, windsurfen en watersport.
   


 

bezienswaardigheid nummer 6 Porto Moniz
De streek van Porto Moniz is vooral bekend om zijn natuurlijke zwembaden die in de zee zijn gevormd. Je vindt deze baden bij de dorpjes Ribeira do Janela en Achadas da Cruz. Er zijn voldoende faciliteiten aanwezig voor een gezellige dag uit. Zo zijn er lifeguards, is er een eetgelegenheid, een speeltuin en douche voorzieningen. Zelfs als je de baden alleen wilt bezoeken zonder te zwemmen is het nog steeds de moeite waard om deze unieke lokatie te bezichtigen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Praia Formosa
Het kiezelstrand van Praia Formosa is het grootste openbaar strand van Madeira, wat ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Funchal. Het bestaat uit enkele kleine kiezelstranden en één grotere. Er zijn verschillende faciliteiten als parkeerplaatsen, kleedkamers, strandwachten, speeltuin, eetgelegenheden en verschillende (water)sportactiviteiten. Langs het strand loopt een lange wandelpromenade.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Marcado dos Lavradores
De grootste markt in de hoofdstad Funchal van Madeira is de ‘Marcado dos Lavradores’. Naast allerlei verse groenten en heerlijk fruit worden alle andere streekproductie van de regio hier aangeboden. Natuurlijk ontbreekt het aanbod van het symbool van Madeira niet op deze markt. Dit is de paradijsvogelplant ‘Strelitzia’. Het meest opvallend zijn de dames achter de marktkramen, dit zijn de vaak traditionele ‘bloemenmeisjes’ van Madeira.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Santana
Het dorpje Santana ligt ten noorden van Funchal. Dit dorp staat vooral bekend om zijn lieflijke driehoekvormige huisjes met rieten dak. Vaak zijn ze geverfd in de kleuren wit met rode deuren en luiken en blauwe kozijnen. Sommige zijn opengesteld voor publiek. Het Madeira Theme Park is hier in de buurt te vinden en er zijn verschillende wandelroutes te volgen.
www.mooistedorpjes.nl/portugal/madeira/santana/
   
bezienswaardigheid nummer 10 De grotten van São Vicente Caves
Met een wandeling van ongeveer dertig minuten zijn de vulkanische grotten van São Vicente Caves te bezichtigen. De grotten zijn het resultaat van een vulkaanuitbarsting van duizenden jaren geleden. Er is een klein museum verbonden aan deze grotten en een er wordt wat informatie verschaft middels een 3D film.
   
 

Vakantie naar Madeira

Wil je een vakantie naar Madeira boeken? Kijk dan bij de Madeira vakanties van TUI.nl voor de beste Madeira vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Meer informatie over Madeira:

Madeira in 24 foto's
Madeira reisinformatie & tips
Madeira voor beginners
beste maanden voor zonvakantie op Madeira
bijzondere plaatsen op Madeira
mooiste dorpjes op Madeira
winterzon op Madeira

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies