top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Lissabon: Sintra

Lissabon
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Lissabon vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sintra

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
foto via Pixabay.com
alle rechten voorbehouden

Sintra

De hoofdstad van Portugal is onder de stedentrips al lang geen onbekende bestemming meer. Menig toerist heeft Lissabon minstens eenmaal in zijn leven bezocht. Behalve een aangenaam mild mediterraan klimaat heeft Lissabon namelijk uitermate veel mooie en interessante plekjes te bieden die een bezoekje meer dan waard zijn. Net als de rest van Portugal kent ook Lissabon hoogteverschillen. In het centrum is om die reden een lift te vinden die de verbinding mogelijk maakt tussen ‘Rua Santa Justa’ en het hoger gelegen Largo do Carmo en het Camoplein. De lift ‘Elevador de Santa Justa’ werd eind negentiende eeuw ontworpen door Raul Mesnier de Ponsard. Het was deze zelfde ingenieur die eerder ook de kabelspoorbanen in Lissabon had ontworpen. Aan de kustlijn van Lissabon zijn een aantal in het oog springende bezienswaardigheden te ontdekken. Zo tref je direct aan de Taag het monument ‘Padrāo dos Descobrimentos’ wat omstreeks 1960 werd gebouwd om Portugese ontdekkingsreizigers te herdenken. En ook Torre de Belém staat direct aan het water. Deze middeleeuwse verdedigingstoren is voor de liefhebbers zelfs van binnen te bewonderen. Eén van de mooiste plekjes om het centrum langs binnen te wandelen is via het plein ‘Praça do Comércio’. Al slenterend over dit indrukwekkende plein kom je via de ‘Arco da Rua Augusta’ het bruisende winkelgebied binnen. Deze triomfboog is een verwijzing naar de wederopbouw van Lissabon die omstreeks 1755 keihard getroffen werd door een aardbeving.

Sintra

Eén van de meest bezochte locaties tijdens een stedentrip naar Lissabon is de plaats Sintra. Verschillende beschrijvingen verwijzen naar een mysterieuze plek hoog in de bergen op ongeveer dertig kilometer van Lissabon. UNESCO beschrijft Sintra als een romantisch landschap waar Ferdinand II omstreeks 1840 een vervallen klooster ombouwde tot weelderig paleis. Het centrum van Sintra kenmerkt zich door de hoeveelheid aan kleurrijke gebouwen, wat een grote aantrekkingskracht op toeristen heeft. Op het hoogste punt van Sintra zijn enkele archeologische vindplaatsen te bezoeken. Op een ander hooggelegen plaats in Sintra is ‘Palácio de Pena’ gevestigd. En ook dit paleis wordt gekenmerkt door verschillende aantrekkelijke kleuren en vormen. In de architectuur zijn dan ook verschillende invloeden uit de Gotische, Moorse, Egyptische en Renaissance stijl te bewonderen. Voor jaren heeft dit paleis dienst gedaan als zomerpaleis van de Portugese adel. Vanaf het terras heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de regio. Het landschap rondom dit paleis staat beter bekend als ‘Serra’. In Serra en Sintra zijn meerdere paleizen en forten uit het verleden te ontdekken. ‘Palácio de Monserrate’ en ‘Quinta da Regaleira’ zijn hier uitstekende voorbeelden van.

Vervoer

Vanaf het treinstation Rossio ben je in iets meer dan een half uurtje vanuit Lissabon in Sintra. Ter plaatse heb je de mogelijkheid om per bus alle bezienswaardigheden van Sintra af te gaan. Opstappen doe je bij voorkeur meteen op het treinstation.

 
Meer informatie over Sintra:

Sintra

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies