top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Puerto Rico

Puerto Rico
top 10 bezienswaardigheden:

Puerto Rico

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Puerto Rico
reisadvies reisadvies Puerto Rico

... meer handige websites

 

Het eiland Puerto Rico ligt in de Caribische Zee. Er is een nauwe verbintenis met de Verenigde Staten. Hoewel de V.S. deels macht heeft in Puerto Rico en het officieel als Amerikaans grondgebied ziet, behoort het niet tot de Amerikaanse Staten. Voor Europese toeristen is Puerto Rico vooral een bestemming die tijdens een cruise-vakantie aangedaan wordt. Ook zijn er redelijk wat cruises die vertrekken vanuit San Juan. Voor wie op Puerto Rico zelf wil verblijven die zal vooral kunnen genieten van mooie stranden en een tropische groene natuur.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Puerto Rico

bezienswaardigheid nummer 1 El Morro
Old San Juan is één van de oudste wijken van Puerto Rico die ooit was gebouwd om te dienen als militaire vesting. Old San Juan is tevens de oudste nederzetting in Puerto Rico. Nu vandaag is het de meest innemende en charmante wijk van de stad San Juan. In dit oude en historische gedeelte van de San Juan staat het 16e eeuwse oude Spaanse Fort San Felipe. Sinds 1908 staat er ook een vuurtoren bij. Het zes verdiepingen tellende kasteel heeft in het verleden vele aanvallen weten te overleven.
   
bezienswaardigheid nummer 2 El Yunque National Forrest
Het hoogste punt van Puerto Rico ligt op de berg El Yunque, welke een hoogte heeft van 1080 meter boven zeeniveau. De berg ligt in het El Yunque National Forrest. Dit natuurpark is een zeer groot bos van ongeveer 28.000 ha met daarin veel watervallen als de Coca Falls, rotsen en jungle. Vooral kikkers en slakken vinden in dit vochtige gebied een prima leefomgeving. Lopend over de bijzondere loopbrug heb je een fantastisch uitzicht over het gebied.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Tibes Ceremonial Center
Als je graag terug in de tijd gaat om te zien hoe men leefde voor de tijd van Christopher Columbus, moet je zeker eens een bezoek brengen aan het Tibes Ceremonial Center in Barrio Portugues. Deze plaats ligt in de gemeente Ponce, wat in het zuiden van Puerto Rico ligt. Het Tibes Ceremonial Center behoort tot één van de belangrijkste Indiase plaatsen van de Caribische Eilanden. De geschiedenis betreft vooral die van de Igneri en de Taíno bevolking. De huisjes uit die tijd gemaakt van riet en stro staan er her en der verspreid. Er is een museum waar veel verteld wordt over deze pre-Columbiaanse tijd.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Caja de Muertos
Bij het eiland Puerto Rico horen nog een aantal kleine eilanden als Vieques, Culebra en Mona. Maar het mooiste kleine en onbewoonde eiland is Caja de Muertos. Het eiland wordt beschermd als natuurreservaat om zijn schildpadden die er hun eieren leggen. De vier stranden die het eiland telt zijn allen even prachtig. Dit zijn Playa Larga, Carrucho, Pelicano en Coast Guard. Vanuit La Guancha vertrekt er regelmatig een ferry naar dit prachtige eiland.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Arecibo Observatory
Aan de noordzijde van Puerto Rico ligt Arecibo, wat behoort de oudste steden van Puerto Rico. Er is onder andere een grote kathedraal ‘Cathedral of Saint Philip Apostle’ en een zeer mooie vuurtoren ‘Punta los Morrillos Lighthouse’ te vinden. Echter het meest bekend is Arecibo om zijn radiotelescoop die de grootste is van de wereld. Deze staat in het Arecibo Observatory. Deze sterrenwacht heeft veel onderzoeken gedaan in het heelal en onderzoeken nog steeds diverse planeten en andere radar waarnemingen. Het Arecibo Observatory is in meerdere films terug te zien.
www.naic.edu
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 La Guancha Boardwalk van Ponce Playa
Langs de lange promenade van deze tweede stad van Puerto Rico is altijd wat te doen. Hier vind je de jachthaven waarvandaan de ferry vaart naar het onbewoonde eiland Caja de Muertos. Vooral ‘s avonds is er aan de La Guanca Boardwalk veel gezelligheid en plezier te vinden. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over de kust. De stad Ponce is de moeite waard om eens doorheen te wandelen. De prachtige architectuur van verschillende panden laten een mooie mix zien van Art Nouveau met Neoklassieke stijlen. Vooral het La Perla theater is hier een prachtig voorbeeld van.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Parque Familiar Julio Enrique Monagas
In dit grote familiepark is vooral voor de kinderen veel te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld waterfietsen, picknicken, naar de speeltuin of een bezoek brengen aan het amfitheater. Het is mogelijk om het park te bezichtigen met een rit met paard en wagen of stap eens in het locomotiefje.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Coloso Sugar Cane Refinery
In de plaats Aguada staat een raffinaderij die werd opgericht in de 19e eeuw. Tot zeker 2003 werd er in deze raffinaderij suikerriet verwerkt tot suiker. Het bedrijf was de langstlopende suikerraffinaderij van Puerto Rico. Nu worden er rondleidingen gegeven en krijg je een kijkje in de keuken van de eens zo belangrijke inkomstenbron van Puerto Rico.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Fuerte de Vieques
Ten oosten van Puerto Rico ligt het eiland Vieques, wat ongeveer een 10.000 inwoners heeft. Het staat bekend om zijn prachtig mooie stranden als Red Beach, Blue Beach, Green Beach en Corcho Beach. Maar nog meer bekend is het Fuerte de Vieques. Dit fort werd gebouwd in 1845 en herbergt nu een museum voor kunst en geschiedenis.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Isla de la Mona
Na Puerto Rico en Vieques is Mona het belangrijkste eiland. Het is een onbewoond eiland wat eigenlijk één groot natuurreservaat is. Veel natuurliefhebbers en deelnemers van allerlei onderzoeksprojecten bezoeken het eiland graag. De historische vuurtoren ‘Faro de la Isla de la Mona’ trekt veel bezoekers. De vele grotten, waarvan sommige met tekeningen en kliffen geven dit eiland een bijzondere uitstraling.
   
  Meer informatie over Puerto Rico:

beste maanden voor zonvakantie naar Puerto Rico
winterzon vakantie op Puerto Rico

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies