top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Belgrado, ServiŽ

ServiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Belgrado
ServiŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Belgrado

... meer handige websites

 

Belgrado is een echte Balkanstad en is de hoofdstad van ServiŽ. De stad biedt een perfecte combinatie tussen bijzondere architectuur, Oosterse invloeden en gastronomie. Het is dan ook niet voor niets dat deze bruisende stad de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen.

Naast veel historie en cultuur biedt Belgrado ook veel hippe uitgaansgelegenheden en verassende bzienswaardigheden. Breng een bezoek aan de trendy wijk Novi Beograd of proef de oude sferen in Skadarlija. Om alles uit je stedentrip of verblijf in Belgrado te kunnen halen hebben we de meest leuke bezienswaardigheden van deze stad voor je op een rij gezet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Belgrado

bezienswaardigheid nummer 1

Kalemegdan

Kalemegdan is het meest bezochte deel van Belgrado. Jaarlijks komen er ongeveer twee miljoen bezoekers naar het park dat tevens een favoriete plek voor de lokale bevolking is. In het park geniet je van de verkoeling die de schaduw van de rijkelijk aanwezige bomen je brengt. In de zomermaanden worden er geregeld festivals georganiseerd. Naast het park ligt het Kalemegdan fort. Dit fort bestaat al ruim 2000 jaar en is in de late 18e eeuw ontstaan. Vanaf het hoogste punt van het fort heb je uitzicht over de Donau en de Sava rivier, die op deze plek samenkomen. En ben je dierenliefhebber? In het centrale deel van het park vind je tevens een dierentuin. Het fort van Kalemegdan is altijd open en gratis te bezoeken. Het inpandige militair museum heeft wel openingstijden.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Skadarlija

Skadarlija is de oudste Boheemse wijk van Belgrado. Vroeger was deze wijk een ontmoetingsplek voor kunstenaars. Deze kunstenaars kwamen bij elkaar in de vele herbergen in de wijk. Tegenwoordig trekt Skadarlija nog steeds veel schrijvers, acteurs en kunstenaars. Er hangt een uitbundige artistieke sfeer. In de wijk vind je veel bekende restaurants en kunstgaleries. Het gezegde ďwie Skadarlija niet heeft bezocht heeft Belgrado niet echt meegemaaktĒ, klopt dan ook als een bus. Síavonds kun je vertoeven op ťťn van de vele aanwezige terrassen en genieten van bandjes en straatmuzikanten. Er is tevens voldoende keuze aan restaurants. De restauranthouders zijn vooral trots op alle bekende Nationale en Internationale gasten die ze hebben mogen ontvangen. Ze laten dit graag zien door middel van fotoís. Skadarlija is een echte must-do als je in Belgrado bent.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Kathedraal van de heilige Sava

De kathedraal werd in 1925 gebouwd op de plek waar naar verluidt de heilige Sava is gecremeerd. De kathedraal is dan ook toegewijd aan de heilige Sava die de Servische kerk in de 12e eeuw heeft gesticht. De kathedraal is de grootste kathedraal ter wereld. In het schip van de kerk is plaats voor maar liefst tienduizend gelovigen. Het gebouw is een van de opvallendste gebouwen van de stad Belgrado. De kathedraal is gratis toegankelijk en zeker de moeite van het bezichtigen waard. In de deuren van de kathedraal is veel marmer en graniet verwerkt. Wanneer het donker wordt zijn alle ramen, deuren en koepels van de kathedraal verlicht. Dit geeft een romantische aanblik en is daarmee echt een lust voor het oog.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Nikola Tesla museum

Nikola Tesla was een Servisch-Amerikaanse uitvinder. Hij staat bekend om zijn elektrotechnische innovaties. In het museum kun je zijn nalatenschap en uitvindingen dan ook uitgebreid bewonderen. De tentoonstelling is in twee delen verdeeld. Er wordt uitgelegd wat het nalatenschap van Nikola Tesla inhoudt en daarbij worden zijn uitvindingen zelfs gedemonstreerd. Het Nikola Tesla museum vind je aan de rand van het centrum van Belgrado. Tijdens de rondleidingen worden zijn uitvindingen zelfs in werking gezet wat echt spectaculair is om te zien. De entree voor het museum bedraagt slechts twee euro en is de investering dubbel en dwars waard. Het kan soms even duren voordat je aan de beurt bent voor een rondleiding, het Nikola Tesla museum is namelijk erg geliefd onder toeristen.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Beogradska Tvrdjana

Beogradska Tvrdjana is het fort van Belgrado en ligt in het Kalemegdan. Dankzij de strategische plek van het fort wordt de locatie als sinds de prehistorie gebruikt door heersers. Er zijn bij het fort zelfs nog Romeinse resten gevonden. Tijdens de eerste eeuwen van Belgrado waren mensen alleen binnen het fort woonachtig. Het fort bevindt zich op 125,5 meter hoogte. Vanaf de hoogste toren heb je een adembenemend uitzicht over het Servische land. Het is aan te raden om je het fort met een gids te bezoeken, dan hoor je net wat meer specifieke informatie. Bij Beogradska Tvrdjana is ook een militair museum. Deze is zeker de moeite van het bezoeken waard. Op deze historische plek worden tevens met enige regelmaat concerten gegeven.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Ada Cigan Lija

Ada Cigan Lija is een bosrijk schiereiland in de rivier de Sava. Dit eiland is populair bij de lokale inwoners door de vele watersport mogelijkheden die het biedt. Op het zuidelijke deel van het eiland vind je een meer. Deze leent zich perfect om te kajakken, roeien of zwemmen. Een middagje ontspannen vissen is hier ook mogelijk. Midden op het schiereiland staat een 55 meter hoog bungeejump platform. Je kunt tijdens je dagje ontspanning dus ook nog even de adrenaline opzoeken. Op het schiereiland worden ook vaak optredens verzorgd. Ada Cigan Lija is een leuke bezienswaardigheid voor een dagje vertier op het stadsstrand of in het water. Een absolute aanrader als je even wilt ontsnappen aan de energieke stad Belgrado. Het schiereiland is lopend te bereiken. Een bezoek met de auto kan ook, maar dan betaal je wel een kleine toeslag.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Konak Kneginje Ljubice

Konak Kneginje Ljubice is het oude paleis van prinses Ljubica. Dit paleis werd gebouwd in 1803 en was bedoeld voor de prinses en haar twee zonen. Haar zonen werden later heersers van ServiŽ. Tijdens een rondleiding in het paleis kun je goed de sfeer van weleer ervaren. Veel authentieke meubels zijn bewaard gebleven en ook de vertrekken van de prinses en haar zonen zijn te bewonderen. Ook de kleding die in deze tijd gedragen werd, wordt tentoongesteld. Een bezoek aan Konak Kneginje Ljubice geeft je een uniek kijkje in de rijke geschiedenis van ServiŽ. Het paleis werd in 1979 zelfs uitgeroepen tot Monument van Cultuur van Uitzonderlijk Belang en wordt beschermd door de Republiek ServiŽ. Het stadsmuseum van Belgrado gebruikt het paleis voor tentoonstellingen, lezingen en muzikale optredens. Je vindt Konak Kneginje Ljubice vlakbij Kalemegdan tegenover de grote Servische kathedraal.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Kafana Znak Pitanja

Kafana Znak Pitanja is het oudste restaurant in Belgrado en een echte must-see tijdens je bezoek aan Belgrado. In dit restaurant ga je terug in de tijd en ervaar je Belgrado zoals het er vroeger uitzag. Het complete interieur is nog precies zoals ze het in 1823 hebben gebouwd. Tijdens het traditionele Servische eten kun je genieten van traditionele muziek. Je waant je helemaal in Servische sferen. In het restaurant Kafana Znak Pitanja geniet je dus het echte Boheemse leven. De centrale hal van het restaurant wordt gebruikt als galerie. De twee binnentuinen geven je de mogelijkheid om bij mooi weer ook gezellig buiten te kunnen eten. Ben je op zoek naar de traditionele Servische keuken? Dan mag je een bezoek aan dit restaurant niet overslaan.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Tram 2

Tram 2 is een tramlijn waarmee je binnen een uur om de gehele binnenstad kunt rijden. Onderweg kom je langs veel bezienswaardigheden. Een goede ťn voordelige manier om Belgrado te leren kennen dus. Voor minder dan een euro kun je gebruik maken van Tram 2. Deze tramlijn wordt onder toeristen dan ook steeds populairder. De tram rijdt al sinds 1924 dezelfde route. De cirkel die de tramlijn maakt, bepaalt voor de lokale inwoners of je binnen of buiten de cirkel van Belgrado woont. Binnen de cirkel zijn de huizenprijzen dan ook aanzienlijk hoger dan erbuiten. Onder toeristen staat tram 2 bekend als the circle of line 2. Vanaf uit de tram kun je prachtige fotoís maken van de stad Belgrado en zijn bezienswaardigheden. Een ontspannen ťn snelle manier om de mooiste plekjes van de stad te ontdekken.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Titoís museum

Josip Broz Tito was de president van het socialistische JoegoslaviŽ. Na zijn overlijden op 4 mei 1980 is hij begraven in een prachtig statig graf in het House of Flowers. Dit is onderdeel van het museum van JoegoslaviŽ. In het museum liggen geschenken die Tito kreeg bij zijn bezoeken aan hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld. Het House of Flowers is in 1975 oorspronkelijk gebouwd als wintertuin met werk en recreatieruimte voor Tito. Op Tito's verzoek is hij hier na zijn overlijden begraven. Dit deel van Titoís museum heeft een collectie van meer dan 70.000 voorwerpen. Ze geven je een uniek kijkje in de geschiedenis van JoegoslaviŽ rondom de 20ste eeuw. Wanneer je geÔnteresseerd bent in deze geschiedenis, dan mag een bezoek aan Titoís museum niet ontbreken op je lijst van bezienswaardigheden in Belgrado.

   
  Meer informatie over Belgrado:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies