top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sint Maarten

Sint Maarten
top 10 bezienswaardigheden:

Sint Maarten

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sint Maarten
reisadvies reisadvies Sint Maarten

... meer handige websites

 

Sint Maarten is een eiland in de Caribische Zee, behorende tot de bovenwindse eilanden. Het eiland bestaat uit twee gedeeltes. De zuidelijke helft behoorde tot 10-10-2010 tot de voormalige Nederlandse Antillen en is tegenwoordig een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De noordelijke helft, Saint Martin, is officieel onderdeel van het land Frankrijk. Hier betaal je dan ook gewoon met euro's. Het eiland is geliefd om haar natuur, het tropische klimaat en het relaxte leven. Hoewel het Franse deel veelal als het meest fraaie deel van het eiland gezien, is onze mening dat beide kanten even charmant zijn. Wie Sint Maarten wil vergelijken met Curaçao of Aruba die zullen we moeten melden dat er meer verschillen dat overeenkomsten zijn. De grote overeenkomst is dat alle drie de eilanden kolonien van Nederland geweest zijn en dat er een Caribische sfeer heerst. Verder heeft Sint Maarten bovenal een geheel eigen karakter waar je zeker een keer kennis mee moet maken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Sint Maarten

bezienswaardigheid nummer 1 Stranden
Bounty stranden, hippe stranden, rustige stranden, ideaal voor kinderen stranden, stranden met veel watersport mogelijkheden, alles kan en is te vinden op Sint Maarten. Bij Little Bay Beach is het meer geschikt voor kinderen en om te duiken, Great Bay Beach is lekker hip and happening vlak bij de boulevard, Dawn Beach is heerlijk om te wandelen en om te duiken of snorkelen door zijn prachtige koraalrif. Maho Beach ligt op de meest bijzondere plaats, namelijk onder de aanvliegroute van het Prinses Juliana vliegveld. Vanaf het strand lijkt het haast of je ze aan kan raken.
www.sintmaartenvoorbeginners.nl/stranden.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Vliegtuigen spotten
Princess Juliana International Airport staat bekend vanwege de voor het publiek spectaculaire landingen. De vliegtuigen komen boven de zee ineens opgedoemd om vervolgens vlak boven Maho Beach te landen. De barretjes rondom het strand zijn geliefde plekken om van het uitzicht op de dalende vliegtuigen te genieten, maar als je op het strand zelf staat dan is het helemaal indrukwekkend. Pas wel op voor de opstijgende vliegtuigen. Voor vertrek zorgt de jetblast voor een enorme windverplaatsing boven het strand.
www.bijzondereplaatsen.nl/sint-maarten/maho-beach.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Philipsburg
Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlands deel van Sint Maarten. Het oude gerechtsgebouw heeft nogal wat functies gehad. Zo is het een rechtbank, gevangenis, postkantoor, brandweerkazerne en stadhuis geweest. In de twee hoofdstraten van de stad, Front Street en Back Street, vind je de meeste winkels. De meest aangename plek van Sint Philipsburg is wat ons betreft echter de Boardwalk. Deze autovrije boulevard loopt langs het strand en is een prima plek om van een hapje of een drankje te genieten.
www.steden.net/sint-maarten/philipsburg
   
bezienswaardigheid nummer 4 Pic Paradis
Met een hoogte van ruim vierhonderd meter is Pic Paradis de grootste heuvel van het eiland. Wie de klim naar boven maakt die wandelt door een zeer groen landschap richting de top. Let onderweg vooral op de vele vlinders die je zult spotten. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland.
www.bijzondereplaatsen.nl/sint-maarten/pic-paradis.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Marigot
Deze hoofdstad in het Franse deel van Sint Maarten heeft twee havens: Port St.Louis en Marina Port La Royale. Hier moet je zijn om wat exclusiever te dineren en te shoppen. Vaak zijn hier ook wat markten met lokale lekkernijen en souvenirs.
www.steden.net/frankrijk/marigot
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Eilandhoppen
Door zijn centrale liggen is Sint Maarten zeer geschikt om daarvandaan andere eilanden te bezoeken. Andere kleine paradijzen als Saba, St. Barths & St. Eustatius liggen vlakbij.
Met de boot kun je naar Anguilla (vanuit Marigot) of Saint-Barthélemy reizen. Het relaxte Anguilla heeft de mooiste stranden en het mondaine St. Barths heeft de duurste strandtenten. Beide eilanden lenen zich prima voor een dagexcursie.
www.in12uur.nl/mondain-saint-barthelemy
www.in12uur.nl/de-stranden-van-aguilla
   
bezienswaardigheid nummer 7 Fort Louis en Fort Amsterdam
Natuurlijk moest ook Sint Maarten vroeger verdedigd worden tegen piraten en tegen andere landen die de macht hier graag over wilden komen nemen. Ter verdediging werden er enkele forten gebouwd zoals Fort Louis bij Marigot en Fort Amsterdam ten westen van Philipsburg. Het best bewaard gebleven is het in 1789 gebouwde Fort Louis. Vanuit het centrum van Marigot kun je de heuvel oplopen waar het fort staat. Van hieruit heb je een fraai uitzicht over dit stuk van het eiland. Van Fort Amsterdam is er aanzienlijk minder overgebleven.
www.bijzondereplaatsen.nl/sint-maarten/fort-louis.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Grand Case
Voor liefhebbers van lekker eten is een bezoek aan het dorp Grand Case een absolute must. Dit plaatsje is gezegend met een aantal meer dan uitstekende restaurants, waarvan een deel een prachtig uitzicht over het heerlijke zandstrand heeft. Grand Case heeft niet voor niets de bijnaam ‘Gourmet Capital’ van het Caribisch gebied gekregen.
www.mooistedorpjes.nl/frankrijk/saint-martin/grand-case
   
bezienswaardigheid nummer 9 Duiken
Duiken is mogelijk op heel veel plaatsen, maar vast niet zo bijzonder als rondom Sint Maarten. De onderwaterwereld bij deze parel van Caribbean biedt enorm veel duik plezier. De meer bekende duiklocaties zijn Great Bay en Cable Reef met ieder hun eigen gezonken schip. Er zijn ook mogelijkheden voor het boeken van een duiksafari, waarbij je haaien mag voeren. Duiken op Sint Maarten is het hele jaar mogelijk.
www.divestmaarten.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Zeilen
Natuurlijk is de gehele Caribische Zee geschikt om te zeilen, maar zeilen vanaf Sint Maarten is er wel heel bekend om. Verschillende races worden er ook georganiseerd, waaronder de bekende Heineken Regatta. Het is mogelijk om een zeiljacht te huren met of zonder bemanning en zo de prachtige omgeving van Sint Maarten vanaf het water te ontdekken.
   
 

Vakantie naar Sint Maarten

Wil je een vakantie naar Sint Maarten boeken? Kijk dan bij de Sint Maarten vakanties van TUI.nl voor alle Sint Maarten aanbiedingen!

Meer informatie over Sint Maarten:

bijzondere plaatsen op Sint Maarten
Sint Maarten foto's
Sint Maarten informatie
Sint Maarten voor beginners
winterzon op Sint Maarten

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies