top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Granada: Alhambra

Granada
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Granada vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Granada

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Het Alhambra in Granada

De provincie Granada ligt met zijn gelijknamige hoofdstad in het zuiden van Spanje aan de voet van de Sierra Nevada gebergte. De stad Granada behoort tot de autonome regio Andalusië. De geschiedenis van Granada gaat helemaal terug naar de achtste eeuw. In die tijd ontstond er langzaamaan een stad die de naam ‘IIturir’ droeg. Volgens de geschiedenis ontstond het werkelijke Granada pas omstreeks de elfde eeuw. Meerdere keren is de stad veroverd en heeft de bevolking bloederig strijd moet leveren. De val van Granada in 1492 bracht een eind aan de islamitische overheersing. Granada groeide kort daarop uit tot één van de rijkste steden in Europa. Daarmee groeide ook de populariteit. Tegenwoordig wordt de stad Granada veel bezocht om de diversiteit qua architectuur, geschiedenis en cultuur. De geschiedenis is als het waren verweven geraakt in het karakter van de stad. Het alom bekende Alhambra is een duidelijke verwijzing naar de periode waarin de Moren het voor het zeggen hadden. De kathedraal van Granada laat daartegenover zien hoe het katholicisme en daarmee de Spaanse adel zijn sporen heeft achtergelaten. Van de Joodse cultuur is slechts een klein deel bewaard gebleven in de wijk El Realejo. De wijk Albaicín is misschien wel de mooiste wijk van de stad. Het staat bekend om de vele Moorse en Andalusische invloeden, de charmante bruggetjes over de rivier de Darro, sfeervolle steegjes, pleinen, fonteinen en waterputten.

Alhambra

De in overwegend Moorse stijl opgetrokken Alhambra is een prachtige erfenis uit een rijk verleden. Ten tijde van het islamitische Spanje werd het Alhambra gebouwd als Palatijnse stad. Tijdens de dertiende en veertiende eeuw deed het vooral dienst als residentie van verschillende emirs en andere leiders. Volgens kenners wordt het gezien als het best bewaarde voorbeeld van de Nasrid en Mudéjar kunst. Omstreeks 1492 kwam het Alhambra tijdens de val van Granada in handen van keizer Karel V, een telg uit de Habsburgse dynastie. Tijdens zijn bewind werd het Alhambra grondig verbouwd. Het Alhambra zoals we dat nu kunnen bewonderen, bestaat uit meerdere paleizen en andere onderdelen. Zo vormt het gedeelte wat bekend staat als ‘Alcazaba’, het oudste deel van een fort. Paleis ‘Mexuar’ wordt gezien als het oudste paleis.

De ‘Generalife van Alhambra’ zijn de tuinen met bijbehorend paleis binnen dit prachtige landgoed. Een goed irrigatiesysteem maakte het eeuwen geleden mogelijk om er een waar paradijs te creëren hier in het binnenland van Spanje. Een wandeling door dit charmante groene hart van het Alhambra laat je al snel de tijd doen vergeten. Sinds 1870 is het Alhambra betiteld als nationaal monument, waarmee het opengesteld werd voor publiek. In het museum kunnen bezoekers verschillende archeologische vondsten, Nasrid kunst en andere waardevolle herinneringen uit het verleden van dichtbij bekijken.

 
Meer informatie over het Alhambra:

5 dingen die je moet weten als je het Alhambra wilt bezoeken
alles over het Alhambra
Alhambra op bijzondere plaatsen.nl
Alhambra tickets (skip-te-line)

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies