top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Arrecife, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Arrecife
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

ArrecifeArrecife is de sfeervolle hoofdstad van Lanzarote, één van de Canarische Eilanden. Arrecife is de grootste plaats van het eiland als het aankomt op het aantal permanente bewoners. De stad ligt aan de oostkust van Lanzarote. Vanwege de aanwezigheid van de haven heeft Arrecife ook economisch gezien een belangrijke rol op het eiland. Toerisme concentreert zich vooral in omringende badplaatsen zoals Costa Teguise en Puerto del Carmen. In Arrecife tref je ook zeker wel toeristen aan. Sommigen verblijven hier voor enkele dagen of langere tijd. Het gros van de toeristen bestaat uit dagjesmensen die elders op het eiland vakantie vieren en die dan een uitstapje naar Arrecife maken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Arrecife

bezienswaardigheid nummer 1 Castillo de San Gabriel
Voor de kustlijn van Lanzarote staat het Castillo de San Gabriel. Deze burcht werd in de zestiende eeuw gebouwd als verdedigingsfort tegen de piraten die Arrecife regelmatig belaagden. Tegenwoordig doet het bouwwerk dienst als museum en is het een fraai uitzichtpunt op de stad. Je bereikt het kasteel onder andere via de Puente de las Bolas, oftewel de Kogelbrug.
www.steden.net/spanje/arrecife/castillo-de-san-gabriel/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Calle León y Castillo
De belangrijkste winkelstraat van Arrecife is Calle León y Castillo. Deze autovrije straat vormt het winkelhart van de stad. Hoewel tijdens de siësta de meeste winkels gesloten zijn maakt de straat op dat moment geen uitgestorven indruk. Dat komt door de verschillende restaurants en cafetaria's die hun terrassen in Calle León y Castillo hebben staan.
www.steden.net/spanje/arrecife/calle-leon-y-castillo/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Charco de San Ginés
Arrecife heeft een stadslagune die overdag maar vooral ‘s avonds een geliefde plek is voor de lokale mensen om te bezoeken. Op het helderblauwe water van Charco de San Ginés dobberen de vissersbootjes van Arrecife. ‘s Avonds kun je hier prima vertoeven in de restaurants en bars rondom El Charco.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Playa del Reducto
Het stadsstrand van Arrecife is Playa del Reducto. Het witte zandstrand ligt redelijk beschut aan de zuidkant van de stad. Het strand is bijna vijfhonderd meter lang en is omzoomd door een wandelpromenade. Op het strand zelf vind je geen strandbars, maar wie eventjes de straat oversteekt die kan daar genieten van een hapje en een drankje.
www.steden.net/spanje/arrecife/playa-del-reducto/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Mercado Turístico y Artesanal
Iedere zaterdag wordt er op en rondom Plaza de Las Palmas de wekelijkse markt gehouden. Deze markt bevat bijna honderd kramen waar dagelijkse versproducten zoals groente, fruit, vis en vleeswaren ongeveer een derde van de markt beslaan. De rest is bedoeld om kunstnijverheidsproducten, lokale producten, keramiek, schilderwerken en souvenirs te verkopen. De markt wordt gehouden van 9 uur ‘s morgens tot 14 uur ‘s middags.
   
   

 

bezienswaardigheid nummer 6 Kerk van San Ginés
De Iglesia Matriz de San Ginés Obispo is een kerk die gewijd is aan de patroonheilige van het eiland Lanzarote. De oorspronkelijke kerk werd in 1574 gebouwd. Deze werd weggespoeld waarna de huidige kerk in 1667 gebouwd werd. In de 18e en 19e eeuw hebben er uitbreidingen aan de kerk plaatsgevonden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Parque Islas Canarias
Het Parque Islas Canarias is een modern stadspark dat aangelegd is aan het water in Arrecife. Het strakke park bestaat vooral uit wandelpaden en bankjes aangevuld met een beperkte hoeveelheid groen. Het moderne uiterlijk van het park sluit hierdoor geheel aan bij het ernaast gebouwde Arrecife Gran Hotel.
bezienswaardigheid nummer 8 Castillo de San José
Een tweede fort dat in Arrecife gebouwd werd is het Castillo de San José. Deze burcht is in de achttiende eeuw gebouwd op een klif bij de haven van Arrecife. Vanaf het fort heb je daarom een fraai zicht op deze drukste haven van Lanzarote. In het Castillo de San José is tegenwoordig een museum gevestigd; het Internationaal Museum voor Hedendaagse Kunst (Museo Internacional de Arte Contemporáneo - MIAC). Het kleine museum biedt een afwisselende mix van moderne schilderijen, sculpturen en andere kunstobjecten.
www.steden.net/spanje/arrecife/castillo-de-san-jose/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Arrecife Gran Hotel
Het zeventien verdiepingen tellende vijfsterrenhotel is een doorn in het oog van veel eilandbewoners. Het Arrecife Gran Hotel wijkt zowel in kleur, vorm en hoogte af van wat op Lanzarote gebruikelijk is. Hierdoor is er wel een herkenningspunt ontstaan. Wie immers richting Arrecife rijdt die ziet van afstand het hotel boven de andere gebouwen uittorenen. De bar op de zeventiende verdieping biedt een fraai uitzicht op Arrecife, de haven en de luchthaven.
www.aghotelspa.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Carnaval
Op de Canarische Eilanden wordt het carnaval vrij uitbundig gevierd. De week voorafgaande aan aswoensdag is het ook in Arrecife volop feest. Kleurrijke parades, sambamuziek en Murgas vrolijken de straten van de stad op. Het einde van de carnavalsperiode wordt op aswoensdag ingeluid met de begrafenis van de sardien.
   
  Meer informatie over Arrecife:

Arrecife informatie
Arrecife informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies