top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Valencia: Ciutat de les Arts i les Ciències

Valencia
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Valencia vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Valencia

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Ciutat de les Arts i les Ciències

De ligging van de Spaanse stad Valencia maakt het een ideale stedentrip bestemming. Valencia heeft een eigen luchthaven, waardoor je vanuit Amsterdam in iets meer dan twee uur daar kunt arriveren. Valencia is een hele leuke bestemming. Je vindt er namelijk veel ingrediënten voor een aangenaam verblijf. Valencia heeft naast het heerlijke klimaat een uiterst sfeervol centrum, goede restaurants, interessante musea, feestelijke festivals, parken, uitstekende winkelgebieden ook nog eens een heerlijk strand. Met name tijdens de zomermaanden is het Malvarrosa en Las Arenas strand van Valencia erg populair. Het drukkere stadsdeel is moeiteloos te vervangen voor de rust in ‘La Albufera’. Dit natuurpark ligt slechts twintig kilometer ten zuiden van de stad. Maar ook in het centrum van Valencia is hier en daar rust te vinden. Een wandeling door de wijk ‘Barrio del Carmen’ geeft je bijvoorbeeld een heel ander beeld van de stad, dan wanneer je al slenterend over de Neptuno promenade bij Playa de la Malvarrosa verkeert. Zo staat het stadsdeel ‘Ruzafa’ bekend om de authentieke sfeer, de vele kunstgalerijen en leuke boetiekjes. De omgeving van de kathedraal van Valencia is erg interessant voor cultuursnuivers. Het is gelegen in het meest historische deel van de stad ‘Ciutat Velle’. In de architectuur van ‘Catedral de Santa Marí de Valencia’ zijn zowel gotische-, romaanse- als barokke bouwstijlen te ontdekken. In de directe omgeving van de kathedraal zijn verschillende musea, winkels en gezellige restaurants te vinden.

Het bijzonder vormgegeven Ciutat de les Arts i les Ciències

Het meest fotogenieke gebouw van Valencia bevindt zich in het stadsdeel ‘Quatre Carreres’ ten zuiden van het aangrenzende park ‘Jardines del Turia’. ‘Ciutat de les Arts i les Ciències’ is een in het oog springend modern bouwwerk. Vertaald betekend het de ‘Stad van de kunst en de Wetenschap’. Het futuristische bouwwerk werd ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In 1989 werd er begonnen met de bouw en in 1998 werden de deuren voor het publiek geopend. ‘Ciudad de las Artes y las Ciències’ is een complex met daarin een IMAX bioscoop ‘L’Hemisferic’, een wetenschappelijk museum ‘Museo de la Ciencias Príncipe Felipe’, een zee-aquarium ‘L’Oceanografic’, het operagebouw ‘Palau de les Arts Reine Sofia’ en de prachtig aangelegde tuin `L’Umbracle’. Het blauwgekleurde ‘Agora’ gebouw is een speciale tentoonstellingsruimte. Jong en oud kan zich hier tegoed doen aan het bezoeken van interactieve tentoonstellingen, workshops en andere evenementen. Het gebouw zelf is een bezoek al meer dan waard. Menig Instagram foto wordt dan ook hier geschoten.

 
Meer informatie over Ciutat de les Arts i les Ciències:

Ciutat de les Arts i les Ciències
Ciutat de les Arts i les Ciències

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies