top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Costa Blanca, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Costa Blanca
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

De Costa Blanca is een streek aan de oostkust van Spanje. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken heeft de naam 'Witte Kust' niets te maken met de kleur van de huizen of witte zandstranden. Er wordt verwezen naar de kleur van de bloesem van de amandelbomen die hier vroeger op grote schaal aanwezig waren. Tegenwoordig is de Costa Blanca een belangrijke vakantiebestemming voor zonzoekers en overwinteraars. De stad Benidorm mag met recht een symbool van het massatoerisme genoemd worden. Als je uit noordelijke richting op Benidorm aanrijdt dan zie je ineens een oerwoud van betonnen vakantietorens. Daar achter bevinden zich twee grote zandstranden, die de grote trekpleisters vormen van toeristenstad Benidorm. Voor wie meer van rust houdt zijn er prachtige badplaatsen zoals Moraira, Altea en Dénia.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Costa Blanca

bezienswaardigheid nummer 1 Guadelest
Een prachtig dorpje met een ongekend mooi uitzicht op de omgeving is Guadelest. Het kasteel van Guadelest (El Castell de Guadelest) biedt een mooi inzicht in het leven vroeger op dit unieke plekje. Vanuit het kasteel krijg je het fraaie uitzicht over de bergen, het stuwmeer en het dorp zelf.
www.moraira-informatie.nl/costablanca/guadalest.htm

www.mooistedorpjes.nl/spanje/costa-blanca/guadalest/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Cuevas de Canalobre
Deze in Busot gelegen kalksteengrotten vormen een fraaie verzameling van onregelmatig gevormde grotten met stalactieten en stalagmieten.
www.cuevasdecanelobre.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Fiestas de Moros y Cristianos
Het feest van de Moren en Christenen wordt in vrijwel iedere dorp en stad aan de Costa Blanca uitbundig gevierd. Dit authentieke Spaanse feest gaat gepaard met fraaie parades, veel vuurwerk en een groot feest met heerlijk eten (o.a. paella) en drank (wijn). Het meest grootse en beroemdste Moros y Cristianos festival vind je in de plaats Alcoy (Alcoi).
   
bezienswaardigheid nummer 4

Altea
Van alle stadjes langs de kust is Altea zeker één van de mooiste. Het gaat dan om de oude binnenstad met de prachtige Virgin del Consuelokerk, het plein voor de kerk (met fraai uitzicht over de stad) en de witte huisjes waar een groot aantal kunstgalerijen in te vinden zijn.
www.costablanca.voorjou.com/altea/

   
bezienswaardigheid nummer 5 Huerto del Cura
Deze botanische tuin behoort tot de beste in haar soort en ligt in de prachtige plaats Elche (Elx). Een beroemde boom in het palmenpark is de Keizerlijke Palm.
www.huertodelcura.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Penyal d’Ifac
Wie langs de Costa Blanca rijdt en Calpe passeert die kan niet om deze gigantische kaap heen. Penyal d’Ifac (Peñón de Ifach) torent met een hoogte van ruim driehonderd meter ver boven de Middellandse Zee uit. Wie van een stevige wandeling houdt die kan in ruim een uur naar boven lopen. De ecologische omstandigheden op de rots zijn afwijkend van de rest van de Costa Blanca.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Castillo de Santa Bárbara
De meeste mensen die naar de Costa Blanca vliegen zien van Alicante niet meer dan de luchthaven. Jammer, want de stad zelf is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Het centrale punt in de stad wordt gevormd door de Explanada de España, een fraaie wandelboulevard die door veel groen omgeven is. In Alicante staat het Castillo de Santa Bárbara, een kasteel dat op de top van de Monte Benecantil ligt. Het kasteel is ook per lift te bereiken.
en.wikipedia.org/wiki/Castle_of_Santa_Bárbara
   
bezienswaardigheid nummer 8 Villajoyosa
Als je foto’s van Villajoyosa (La Vila Joiosa) ziet dan is de kans groot dat je de plaats meteen herkent. Dat komt door de oude wijk aan het strand waar de huizen in diverse fraaie kleuren afsteken bij het zandstrand. Een wandeling door de stad is de moeite waard. Als je er toch bent moet je ook meteen een bezoekje brengen aan het chocolademuseum van chocoladefabriek Valor of aan het etnografisch museum.
www.moraira-informatie.nl/costablanca/villajoyosa.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Vlooienmarkt van Jalón (Xaló)
Binnen de Costa Blanca kun je uit een groot aantal markten kiezen om te bezoeken. De meeste van deze lokale markten hebben een aanbod dat helaas weinig onderscheidend is van de rest. De typische Spaanse jurkjes, de goedkope zonnebrillen en de tassen die wel heel veel op bepaalde dure merken lijken... je ziet ze overal. De vlooienmarkt die iedere dag in het dorp Jalón gehouden wordt is dan ook een verademing. Antiek, snuisterijen en kunst vormen de hoofdmoot van het aanbod. Wie op tijd is kan eerst nog even wijn gaan proeven in de er tegenover liggende wijncoöperatie.
www.moraira-informatie.nl/costablanca/xalo-jalon.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Benidorm
You love it or you hate it. Een middenweg lijkt er niet te bestaan voor de uit hoogbouw bestaande vakantiestad Benidorm. Dit is massatoerisme in haar meest extreme vorm die je je voor kunt stellen. Daarmee is Benidorm eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich.
www.landenportal.nl/benidorm.htm
   
  Meer informatie over de Costa Blanca:

Costa Blanca informatie
Costa Blanca informatie
Costa Blanca voor beginners
Costa Blanca tips
beste reistijd voor de Costa Blanca
bijzondere plaatsen aan de Costa Blanca

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies