top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Costa Brava, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Costa Brava
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

De Costa Brava is meest noordoostelijke kustgebied van Spanje. Mede omdat de Costa Brava van alle Spaanse bestemmingen het dichtste bij Nederland ligt komen hier jaarlijks tienduizenden landgenoten om hun vakantie te vieren. Zij hebben de keuze uit een groot aantal badplaatsen zoals Roses, L'Escala, Blanes, L'Estartit, Lloret de Mar, Tossa de Mar en Platja d'Aro. Het aangename mediterrane klimaat is één reden om hier op vakantie te gaan, de indrukwekkende kustlijn die een combinatie vormt van rotsen, kliffen, grotten en stranden vormt de tweede reden. Wie een zonvakantie naar de Costa Brava boekt hoeft zich niet te beperken tot zon, zee en strand. Er zijn in de regio talloze bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Costa Brava

bezienswaardigheid nummer 1 Salvador Dalí
Deze kunstenaar is geboren in Figueres, vlakbij de Pyreneeën. Zijn kunst had voornamelijk surrealisme en heeft daarmee zelf Freud beïnvloed. Het Spaanse koningshuis was zo op Salvador Dalí gesteld, dat hij door koning Juan Carlos in de adelstand werd verheven. Verschillende musea en werken van Salvador Dalí zijn te vinden in Spanje. De Dalí Foundation heeft 3 musea voortgebracht met werken van deze meester. Ze zijn te vinden in Figueres, Púbol en Portlligat. Ook in de Verenigde Staten is veel van zijn werk terug te vinden, waaronder in het Guggenheim.

Vanwege de enorme belangstelling voor het Dalí museum is het vooraf reserveren van tickets aan te bevelen. Dankzij de Dali Museum skip-the-line tickets kun je meteen naar binnen.  Met de optie 'gratis annuleren' kun je tot de dag voor je bezoek gratis annuleren.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Cadaqués
Het pittoreske en chique dorpje Cadaqués staat bekend om zijn kunstenaars, zoals Joan Miró, Pablo Picasso en Federico García Lorca. Ook Salvador Dalí, de Spaanse kunstenaar, had een villa net buiten Cadaques bij Portlligat. Dit is nu een museum “Casa-Museu Salvador Dalí”. Het is heerlijk om er een boot te huren en de kust te verkennen. Ook een bezoek aan het nationale park Cap de Creus mag niet ontbreken. Er loopt een schitterend wandelpad van Cadaques naar dit park.

Vanwege de enorme belangstelling en het beperkt aantal plekken voor het Casa-Museu Salvador Dalí is het vooraf reserveren van tickets aan te bevelen. Dankzij de Dali House skip-the-line tickets kun je meteen naar binnen.  Met de optie 'gratis annuleren' kun je tot de dag voor je bezoek gratis annuleren.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Gerona
Waarschijnlijk kom je ogen te kort in deze grote stad. Vele steegjes en straten hebben verborgen poorten waar altijd weer iets te ontdekken is. De straten van de oude gildes brengen je naar oude olie- en wijnmarkten. In de joodse wijk Calle de la Forç krijg je het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan. Tot het eind van de 15e eeuw werd dit zelfs tot het belangrijkste Kabbalistische centrum van westelijk Europa gezien. Nu staat in het midden van deze wijk het stadsmuseum Museu de la Ciutat met voornamelijk de geschiedenis van Gerona.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Gerona

   
bezienswaardigheid nummer 4

Rotskusten
De kust van Costa Brava wordt geroemd om zijn mooie maar ook ruige kustlijn. Costa Brava betekent ook letterlijk ‘ruige kust’. Dit maakt Costa Brava ook anders dan andere kustlijnen in Spanje. In de vele baaitjes zijn ook grotten te vinden waar je soms met een boot een stukje in kunt varen. Het is aan te bevelen een boottocht te maken langs deze bijzondere kust met zijn uitgestrekte stranden.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà
Dit zeer mooie natuurpark ligt rond de Golf van Roses en heeft zoet- en zoutwater moerassen en lagunes. Vele soorten vogels zien dit park als een toevluchtsoord. Door het moeras gebied vind je er veel reptielen en amfibieën. Het is ook mogelijk om in of vlakbij het Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà te verblijven.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Tossa de Mar
Deze parel van de Costa Brava heeft een zeer mooie kust. Het oude centrum van Tossa de Mar is omgeven door vestingmuren en torens waar elementen uit de middeleeuwen in terug te vinden zijn. De middeleeuwse stad Vila Vella steekt boven de baai uit. Het nieuwe stadsdeel Vila Nova is ook zeker de moeite waard.
www.landenportal.nl/tossademar.htm

   
bezienswaardigheid nummer 7

Roses
Met zijn 4 km lange strand is Roses een prima plek voor een strandvakantie. Er zijn veel verschillen vormen van watersport te beoefenen. Romeinse en middeleeuwse resten zijn terug te vinden in 16e eeuwse fort Ciutadella bij de stadsingang. Voor mooie foto’s van de zonsondergang in Roses moet je klimmen. Op de helling van de Puig Rom is een kasteelruïne. Hiervandaan zie je de besneeuwde toppen van de Pyreneeën.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Kastelen
De Costa Brava heeft een aantal kastelen die je kan bezoeken. Zo is er het kasteel ‘Castell Gala-Dalí’ in Púbol. Dit is het kasteel dat Salvador Dalí aan zijn vrouw schonk om haar laatste jaren in door te brengen. Nu is het mogelijk om in dat kasteel te dineren.
Castell La Ciutadella in Roses, Castell de Sant Joan in Blanes, Castell de Montgrí in Torroella de Montgrí en vele meer.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Golfen
Wie graag een balletje slaat op de golfbaan in een heerlijk klimaat, kan los gaan in de Costa Brava. Er zijn meer dan voldoende golfbanen (11x18 holes) waar je terecht kan. Serres de Pals, Girona Golf, Peralada Golf, Empordá Golf en Golf Costa Brava.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Pretparken / waterparken
Er is voldoende vertier voor het hele gezin te vinden in de Costa Brava. Vele pretparken en waterparken maken van Costa Brava een gezellige vakantiestreek. Zo is er Aquabrava een groot golfslagbad, Marineland een waterpark met dolfijnen- en zeeleeuwenshows, Gnomopark het kabouterpark voor de kleintjes, Parc Animal de Sobrestany een dierenpark. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van pretparken aan de Costa Brava.

   
 

Vakantie naar de Costa Brava

Wil je lekker relaxed op vakantie naar de Costa Brava, overweeg dan een villa aan de Costa Brava. Zo kun je privé genieten van al het goede dat deze vakantiebestemming te bieden heeft.

Meer informatie over de Costa Brava:

beste reistijd voor de Costa Brava
Costa Brava informatie
Costa Brava tips
Costa Brava voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies