top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Costa Dorada, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Costa Dorada
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Aan deze ‘Gouden Kust’ in het oosten van Spanje zijn een aantal heerlijke plekjes te vinden. Maar liefst tweehonderd kilometer aan kuststrook met een aantal zeer mooie stranden maken van dit deel van Spaans Catalonië een waar vakantieoord. Plaatsen als Salou, Sitges, Cambrils en Tarragona trekken jaarlijks weer miljoenen toeristen richting de Middellandse zee. Naast de fantastische stranden hebben de plaatsen aan de kust en in het binnenland voldoende afwisseling te bieden. Er zijn tientallen interessante en vernieuwende musea te vinden zoals het Romantische Museum in Sitges. In steden als Tortosa en Tarragona is juist weer heel veel cultuur en geschiedenis te snuiven. Kortom, Costa Dorada maakt het iedereen naar de zin.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Costa Dorada

bezienswaardigheid nummer 1 Tortosa
In de historische stad Tortosa zijn een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden. Zo staat hier het statige 59 meter hoge Castillo de la Zuda. Het kasteel heeft naast zijn naam nog een aantal islamitische kenmerken, waaronder de islamitische begraafplaats bij de ingang. s’Avonds is het kasteel prachtig verlicht waardoor het nog verder boven de stad uit lijkt te steken. Ander bijzonderheden van de stad Tortosa zijn Fort Tang, de Kathedraal van Santa Maria, het klooster van Santa Clara en paleizen zoals Palacio Oriol, Palacio Despuig en Palacio Capmany.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kathedraal Santa Maria in Tarragona
De enorme Santa Maria Kathedraal in Tarragona is gebouwd tussen 1170 en 1331. Sinds begin 1900 is deze kathedraal tot nationaal monument benoemd. Door zijn bijzondere bouwstijl trekt hij direct je aandacht. Ook gezien het feit dat het hoog boven alles steekt. Zowel binnen als buiten is er veel aandacht aan kleine details besteed.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Universal’s Port Aventura
Aan de rand van de immens populaire badplaats Salou bevindt zich dit mega grote water/pretpark van Costa Dorada. In de zomermaanden is het park zelf tot middernacht geopend. Allerlei attracties, shows, optredens en licht- en watershows zijn er te zien en/of te doen. Sommige gebieden zijn per land opgesplitst. Zo is er een Chinees, Mexicaans, Polynesisch en Far West themadeel. Alleen al de hoogste hypercoaster van Europa, de Expedicion al Himalaya, trekt jaarlijks duizenden bezoekers en fanaten.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Natuurpark Delta de L’Ebre
Op dit 320 km² tellende natte (wetland) natuurgebied zijn veel vogelsoorten en een rijke flora en fauna te vinden. Binnen dit natuurlandschap zijn veelal stranden, baaien, duinen, zoutpannen, lagunes, rijstvelden en riviereilanden te vinden. Je kunt er een Delta Cruise genieten of een bezoek brengen aan het informatiecentrum.
www.gencat.cat/parcs/delta_ebre
   
bezienswaardigheid nummer 5 Calafell
Deze zeer interessante plaats ligt midden in de regio Baix Penedés. Het mooiste deel van deze historische plaats vind je op weg naar het hooggelegen kasteel van Santa Creu ook wel Ciutadella Ibèerica de Calafell genoemd. Je loopt door smalle straatjes langs middeleeuwse resten en rotspartijen. In het kasteel is tevens een museum aanwezig.
www.ciutadellaiberica.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Tarragona
In de stad Tarragona zijn nog zeer veel Romeinse overblijfselen te vinden. Zo vallen de Romeinse ruïnes, waaronder een amfitheater zijn door UNESCO verklaard tot World Heritage Site. In het Nationaal Archeologisch Museum van Tarragona is meer informatie te vinden. Verder heeft de stad een aanzienlijk aantal boeiende bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de kloosters van Sant Francesc en van de Clarissen, de kathedraal uit de 12e eeuw en niet te vergeten de betoverende binnenstad.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Klooster van Montserrat
Verscholen tussen de hoge bergen en andere rotsformaties ligt deze benedictijnenabdij op een hoogte van zo’n zevenhonderd meter. Het klooster is een goed en druk bezocht bedevaartsoord. In de basiliek bevindt zich de ‘zwarte Madonna’ welke uitzonderlijke krachten zou bezitten.
www.abadiamontserrat.net
 
bezienswaardigheid nummer 8 Romantisch Museum
In de badplaats Sitges is een wel heel bijzonder museum te vinden. Het romantische Museu Romantic ‘Can Llopis’. In het huis wat eens toebehoorde aan de welgestelde families is tegenwoordig een verzameling voorwerpen te vinden die met het thema romantiek te maken hebben. Zo staat er een oude koets, nostalgische fiets, antieke poppen en Catalaans ingerichte familiekamers.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Meravelles Grotten
Dat er heel veel schoonheid onder de grond is te vinden wordt maar weer eens bewezen in de Spaanse plaats Benifallet. Het geheel bestaat uit een zestal grotten. De afmetingen verschillen nogal van elkaar. De bijzondere uiterlijkheden zijn door de jaren heen gevormd door stalactieten en stalagmieten.
www.cuevasturisticas.es
   
bezienswaardigheid nummer 10 Catalunya en Miniatura
Een soort van Madurodam, maar dan van Catalonië. Het is te vinden in de plaats Torrelles de Llobregat. Alle belangrijke plaatsen, monumenten en historische bezienswaardigheden van de streek zijn hier in één dag te bezichtigen. Het park werd in 1983 opgericht door de familie Ercilla en mag zich tegenwoordig tot de top 10 van toeristische trekpleisters voegen.
www.catalunyaenminiatura.com
   
  Meer informatie over Costa Dorada:

beste reistijd Costa Dorada

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies