top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Formentera, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Formentera
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Op een kleine zeven kilometer ten zuiden van feest eiland Ibiza ligt het iets gemoedelijkere Spaanse eiland Formentera. Het grootste verschil met Ibiza zijn de rustige parelwitte stranden. Met uitstek is dit eiland geschikt voor mooie wandelingen of fietstochten, waarbij je kunt genieten van al het natuurschoon wat dit eiland te bieden heeft. Het eiland is uitgerust met een aantal vuurtorens en mooie uitkijkpunten. Wereldberoemde bezienswaardigheden zijn onder andere het hippiecafe Fonda Pepe in San Ferran en de zonsondergang in Cala Saona. Het plaatsje Cap de Barbaria met 18e eeuwse verdedigingstoren en de dorpen Sant Francesc Xavier - Sant Ferran de Ses Roques - El Pilar de la Mola mogen tijdens je verblijf eigenlijk niet overgeslagen worden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Formentera

bezienswaardigheid nummer 1 Far de la Mola
Het hoogste punt van het Formentera is te vinden in het oostelijke puntje van het eiland. Bovenop deze steile kliffen staat een vuurtoren en een gedenksteen van de Franse schrijver Jules Verne. Zijn boek ‘Hector Servadac’ waarin Formentera een grote rol speelde werd in 1877 gepubliceerd. Het echte hoogtepunt van deze locatie is echter het waanzinnige uitzicht.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Graf van Ca Na Costa
Op dit stukje van Formentera ligt het bewijs dat het eiland al sinds de Bronstijd is bewoond. Ca Na Costa vlakbij de weg van Estany Pudent naar Es Pujols. De graven worden gezien als één van de belangrijkste archeologische vindplaats van de Balearen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Zoutwinning Las Salinas
De zoutpannen van het eiland Formentera zijn te vinden in het prachtige natuurpark Ses Salines. Doordat de wateren op deze locatie de meeste zon genieten van het eiland, groeit hier zeer veel zeegras. En dit zeegras zorgt er vervolgens voor dat de wateren dusdanig op natuurlijke wijze worden gefilterd, dat hier het meest heldere water van de wereld te vinden zou zijn. De bijkomstige mineralen in het organische zeezout wat hier gewonnen wordt maakt het daarmee zeer hoge kwaliteit. In de buurt staat de oude ‘Es Molí de Sal’ molen.
www.salinesdeformentera.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Es Calo
Als je ergens op dit eiland vis wilt eten, adviseren wij het om in deze plaats te doen. Dit oude vissersdorp werd ooit gesticht door monniken ergens in de negende eeuw. Aan het mooie, doch kleine strand zijn veel eetgelegenheden te vinden met al het lekkers uit de zee op de kaart. In de verte zie je waarschijnlijk het eiland Ibiza liggen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Estany des Peix
In het noorden van Formentera binnen de grenzen van het natuurpark Ses Salinas ligt het prachtige meer des Peix. Het meer wordt door een duinbar gescheiden van de zee. Veel vogels vertoeven graag op en langs deze wateren. Via een pad kun je verder naar de plaats Can Marroig.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kerk van Sant Francesc
De ongewoon uitziende witte rechthoekige kerk zonder torens heeft zijn uiterlijk vooral te danken aan het feit dat het voorheen dienst deed als fort. Sinds 1738 staat de kerk in de hoofdstad ‘Sant Francesc Xavier’. Je vindt hem tegenover het stadhuis. De plaats zelf doet erg gezellig aan met zijn knusse terrassen en leuke boetiekjes.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Parque Natural de Ses Salines
Binnen de grenzen van dit enorme natuurpark de Ses Salines, zijn ongekende populaties vogels en soorten flora en fauna te vinden. Er zijn verschillende routes af te leggen, dus ben goed voorbereid met een kaart. Ongeveer 75% van dit ongeveer 13.000 hectarte tellende gebied bestaat uit water.
www.ibiza.travel/en/empresa.php?fid=1178
 
bezienswaardigheid nummer 8 La Savina
De haven van Formentera is te vinden in La Savina. Het laat zich nog het best omschrijven als een mix tussen vissershaven en jachthaven. De naast gelegen stranden Llevant en Illetes behoren tot de leukere stranden van Formentera. Ook zijn er in de omgeving van de haven leuke eetgelegenheden en winkeltjes te vinden. Vanuit de haven vertrekt regelmatig een ferry richting het eiland Ibiza.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Marine Reserve van Freus Ibiza en Formentera
Dit beschermde zeegebied ligt tussen Ibiza en Formentera in. De kleine eilandjes Castavi, Penjats, Ses Espalmador zijn hier onderdeel van. De onderwaterwereld is hier dusdanig beschermd, dat men een vergunning moet aanvragen om er te mogen duiken. Maar door deze bescherming is hier een uniek stukje zee te vinden met uiteenlopende pracht in vissoorten, zeegrasvelden, grotten, wrakken en kleurig koraal.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Stranden
De heerlijke witte en vrij rustige stranden trekken jaarlijks vele toeristen naar het eiland Formentera. Redelijk uniek zijn ook de grote aantallen nudisten stranden hier. Het is daarom aan te bevelen goed te checken naar welk strand je wilt gaan en wat je voorkeur heeft. De mooiste stranden van Formentera zijn: Caló des Mort, Sa Roqueta, S’Arenal, Es Pujois, Cala Saona, Illetes, Ses Platgetes, Es Caló, Llevant en Es Cavall d’en Borras Het grootste strand van het eiland ligt in het zuiden, dit heet Migjorn.
   
  Meer informatie over Formentera:

beste reistijd Formentera

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies