top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Fuerteventura, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Fuerteventura
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

het landschap van FuerteventuraFuerteventura is één van de Canarische Eilanden, een archipel behorend tot Spanje dat ten westen van het vasteland van Afrika ligt. Fuerteventura is een vulkanisch eiland waar overgewaaid Saharazand deels het droge landschap hervormd hebben. Fuerteventura kent een groot aantal zandstranden, waar vaak een redelijk stevige passaatwind waait. Het eiland dankt haar naam aan de passaat, Fuerteventura betekent letterlijk "sterke wind'. Fuerteventura is een populaire vakantiebestemming onder zonliefhebbers die hier vrijwel het hele jaar door kunnen genieten van aangenaam zomers weer. Aan de noordkant van het eiland en langs de westkust zijn het vooral watersporters die hun gang gaan. De omstandigheden zijn vaak ideaal om te windsurfen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Fuerteventura

bezienswaardigheid nummer 1 El Cotillo
De oude haven van het vissersdorp El Cotillo was vroeger zeer belangrijk als exporthaven van Fuerteventura. Tegenwoordig heeft het dorp twee havens, namelijk de oude en nu een nieuwe ‘Puerto Commercial’. Het deel van El Cotillo wat rondom de oude haven ligt ademt een gemoedelijke sfeer uit. De pittoreske straten langs de wit met blauwe huizen stralen een bepaalde rust uit. De nieuwe haven die in het zuiden ligt heeft een aantal heerlijke restaurantjes waar je natuurlijk de meest geweldige vis op het menu zult vinden.
www.mooistedorpjes.nl/spanje/fuerteventura/el-cotillo/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Betancuria
De voormalige hoofdstad van Fuerteventura heeft een aantal historische gebouwen in het centrum. Zo is er een parochiekerk Santa Maria, een paar paleizen en oude burgerwoningen met prachtige lieflijke balkons. De Santa Maria kerk is open voor publiek en er worden zelfs rondleidingen gegeven. Vanaf het uitkijkpunt ‘Mirador de Morrovelosa’ heb je een uitmuntend uitzicht over het eiland.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Corralejo
In het noordoosten van Fuerteventura liggen de allermooiste witte stranden. De grote stranden (Grandes Playas) maken deel uit van het grotere natuurpark dat je hier vindt. Deze stranden van Corralejo worden veel bezocht door surf en kite liefhebbers. De wind op dit eiland maakt het namelijk erg geliefd voor het beleven van deze sporten. Maar ook de oude binnenstad en haven van Corralejo zijn zeer geliefd bij toeristen. Het dorp ligt om de haven gebouwd. Van hieruit vertrekken verschillende boottochten.
www.allesoverfuerteventura.nl/corralejo.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Pico de la Zarza
Als je van een stevige wandeling houdt zit je goed op Fuerteventura. Zo behoort het beklimmen van de Pico de la Zarza tot de mogelijkheden. Vergis je alleen niet in de snel oplopende temperaturen die er op het eiland voorkomen. Het beklimmen van dit hoogste punt op het eiland duurt ongeveer een uurtje of vijf. Het is vooral pittig omdat er zo goed als geen schaduw te vinden is en het behoorlijk stijl verloopt. Maar de traktatie op het einde is natuurlijk fenomenaal. Je hebt vanaf hier het allermooiste uitzicht over Fuerteventura.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Parque National de Jandía
Fuerteventura heeft drie grote natuurparken. Parque National de Jandía is hiervan de grootste. Het park ligt op het schiereiland Jandía wat tevens de hoogste berg van het eiland in huis heeft. Dit is de ongeveer 800 meter hoge berg met de naam La Zarza. Vele soorten vogels zoeken het beschermde gebied van dit park graag op. Het natuurpark kenmerkt zich met woestijnachtige duinlandschappen, vulkanisch gesteente en vele unieke plantensoorten.

   
bezienswaardigheid nummer 6 Morro Jable
In het zuiden van het schiereiland Jandía ligt de bekende toeristische plaats Morro Jable. Dit gezellige dorp heeft veel te bieden qua (vis)restaurants en winkeltjes. Omdat het strand vlakbij is trekt het veel toeristen die er graag in één van de nabij gelegen hotels verblijven. Bij het strand is een prachtige vuurtoren die tevens het “gewone” strand scheidt van de naturisten stranden in het noorden. Morro Jable staat redelijk goed bekend om zijn Aloë Vera. Er is zelfs een informatiecentrum over deze plant en zijn heilzame werking.
www.landenportal.nl/jandia-morrojable.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ajuy
Aan de westkust van Fuerteventura vind je Ajuy. Via een zwart zandstrand kom je bij kliffen en grotten uit die door eeuwenlange erosie ontstaan zijn. Vlak bij Ajuy ligt het vissersdorp Puerto de los Muertos, waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten.
www.allesoverfuerteventura.nl/ajuy-puertodelosmuertos.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Caleta de Fuste / Costa Caleta
Deze badplaats is gewild om zijn diverse watersportmogelijkheden en golftoernooien. Doordat het in een redelijk beschutte baai ligt heb je iets minder last van de wind. Verder zijn alle vakantiefaciliteiten aanwezig. Er zijn voldoende hotels, restaurants, winkelcentra en uitgaansgelegenheden. Vlak Caleta de Fuste liggen de zoutpannen van Salinas del Carmen. Hier is tegenwoordig een goedbezocht zoutmuseum gevestigd.
informatie over zoutmuseum Museo de la Sal
   
bezienswaardigheid nummer 9 La Lajita Oasis Park
In het zuiden van Fuerteventura ligt een prachtig park met verschillende dieren, dierenshows en botanische tuinen. Dit is het ‘La Lajita Oasis Park’. Voor kinderen heeft het park veel te bieden. Er zijn zeehonden shows, papegaaien shows en een roofvogel show te bezoeken. Het meest bijzondere om te doen is de kameel safari.
www.fuerteventuraoasispark.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 La Atalayita
Vlak bij het vissersdorp La Lajita ligt de archeologische vindplaats La Atalayita. De aanwezigheid van zoet water, de mogelijkheden voor vee om te grazen en de beschutte ligging zorgden samen voor goede omstandigheden om hier vele jaren geleden een nederzetting te bouwen.
www.allesoverfuerteventura.nl/la-atalayita.htm
   
 

Vakantie naar Fuerteventura

Wil je een vakantie naar Fuerteventura boeken? Boek deze dan bij een betrouwbare reisorganisatie die de zekerheid van SGR-garantie biedt. Met een pakketreis naar Kreta is je vlucht, je accommodatie en het vervoer op Fuerteventura tussen vliegveld en accommatie!
Bekijk de Fuerteventura vakanties van Sunweb.nl
Bekijk de Fuerteventura vakanties van TUI.nl

Meer informatie over bezienswaardigheden op Fuerteventura:

Casa de Los Coroneles
Museo de la Sal

Meer informatie over Fuerteventura:

alles over Fuerteventura
beste reistijd voor Fuerteventura
coronaregels en reisadvies voor Fuerteventura
Fuerteventura informatie
Fuerteventura tips
Fuerteventura voor beginners
mooiste dorpjes op Fuerteventura
waar overnachten op Fuerteventura

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies