top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Granada, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Granada
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Het Alhambra is de absolute topattractie van GranadaDat de Spaanse stad Granada een aantal eeuwen werd geregeerd door de Moren is nog altijd goed terug te zien. De Arabische invloeden zijn op verschillende plaatsen van de stad namelijk duidelijk zichtbaar. Met name in de vele paleizen die de stad telt zijn er heel veel prachtige details uit het verleden te bespeuren. Zeker in de wijken Albaicín, Sacromonte of Alhambra wordt de geschiedenis in ere gehouden. Deze knusse oude stadsdelen zorgen voor een nostalgisch gevoel, waarbij je niet altijd door hebt dat je wel degelijk in een grote stad terecht bent gekomen. Her en der danst men nog de flamenco op straat en staat de gezelligheid voorop.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Granada

bezienswaardigheid nummer 1

Het Alhambra en de Generalife
Als je het over de absolute topbezienswaardigheid van Granada hebt, dan kom je onvermijdelijk bij het Alhambra uit. Deze paleizen behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III en andere Moorse heersers. Het ‘Palacio de Generalife’ wat werd gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw, is gevestigd binnen de oude stadsmuren van Alhambra op de heuvel La Sabika. Hier bevindt zich ook het voormalig verdedigingsfort Alcazaba. Het Generalife paleis heeft meerdere binnenplaatsen en tuinen die door de islamitische koningen graag gebruikt werden als rustplaatsen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de ‘Patio de la Acequia en Cypress Patio de la Sultana’. De architectuur laat zich het best omschrijven als Moors met Renaissance invloeden. Sinds 1984 behoren deze culturele gebouwen tot Unesco Werelderfgoederen.

Meer info over het Alhambra

Let op!
Het Alhambra is de absolute topattractie van Spanje. Jaarlijks bezoeken grote aantallen mensen dit enorme middeleeuwse paleis en fort. Wil je het Alhambra bezoeken dan kun je het beste skip-the-line tickets vooraf kopen. Bij het Alhambra staan wachtrijen met een gemiddelde wachttijd van 1 tot 2 uur. Op drukke dagen kan dit nog verder oplopen en bestaat zelfs de kans dat je helemaal niet binnenkomt. Dit heeft vooral te maken met de limiet van het aantal mensen dat per tijdslot van een half uur naar binnen mag: dat zijn slechts 300 personen. Met de Alhambra Card mag je de wachtrijen zo voorbij lopen en naar binnen gaan. Daarnaast kun je ook andere bezienswaardigheden in Granada gratis bezoeken en vijf ritten maken met het openbaar vervoer in de stad.
Meer info over 'skip the line' tickets voor het Alhambra en koop direct online

   
bezienswaardigheid nummer 2 Albaicín
Naast de Alhambra heeft Granada nog een oude en historische wijk die zeker de moeite waard is. Officieel is de stad Granada eigenlijk in dit stadsdeel ontstaan. Albaicín of Albayzín, wat eigenlijk recht tegenover de Alhambra ligt, heeft veel sfeervolle smalle straten die je voeren langs bijzondere bezienswaardigheden. Mooie voorbeelden hiervan zijn het archeologische museum ‘Casa de Castril’, het paleis Dar al-Horra, de Iglesia de San Nicolás kerk en verschillende Arabische badhuizen ‘Bańuelo’. Het allerbeste uitzicht heb je vanaf de Mirador de San Nicolás, bij de gelijknamige kerk. De wijk was vroeger bijzonder sterk in het voorzien van drinkwater. De hogere ligging en de aanwezigheid van diverse innovatieve waterputten ‘aljibe’ zorgden voor voldoende drinkwater voor de inwoners.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/granada/albaicin.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Klooster van Hiëronymus
Omstreeks het jaar 1504 werd dit katholieke klooster gebouwd voor augustijnen. De renaissance invloeden zijn ook hier rijkelijk aanwezig. Het klooster wordt voor sommige zelfs gezien als de bakermat voor Andalusische bouwkunst. De belangrijke positie van het het klooster van Hiëronymus wordt nog duidelijker, aangezien er een aparte ruimte te vinden is waar de vrouw van keizer Karel, Isabel de Portugal regelmatig verbleef. Na de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog is het klooster een tijd in verval geraakt. Gelukkig heeft men de waarde van het bouwwerk op tijd ingezien en hebben er daarna verschillende restauraties plaatsgevonden. Een ander bijzonder klooster van Granada is de ‘Cartuja de Granada’.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/granada/klooster-van-hieronymus.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Paleis van Karel V
Door de prachtige en hoger gelegen omgeving, besloot Karel V zich samen met zijn vrouw Isabel te vestigen tussen Nasrid erfgoederen. Er werd een paleis gebouwd die vooral een Europese stijl moest uitstralen. Hierdoor wijkt het erg af van andere gebouwen in de omgeving. Het paleis van Karel V bestaat uit twee etages met een cirkelvormige binnenplaats. Voor het ontwerp raadpleegde de koning een leerling van Michelangelo, Pedro Machuca. In het gebouw is het museum voor schone kunsten gevestigd ‘Museo de Bellas Artes de Granada’.

Meer info over het Paleis van Karel V

   
bezienswaardigheid nummer 5 Kathedraal van Granada
In de zestiende eeuw werd deze belangrijke Spaanse kathedraal gebouwd in de stad Granada. Ruim 180 jaar is er hard gewerkt om de kathedraal van Granada het imposante uiterlijk te verschaffen zoals wij dat vandaag kunnen aanschouwen. De ‘Santa Iglesia Catedral Metropolitana de la Anunciación de Granada’ heeft veelal barokke elementen. In de hoofdkapel verbeelden prachtige gebrandschilderde vensters allerlei passages uit de bestaansgeschiedenis van Jezus. De kathedraal van Granada bevindt zich midden in de oude medina van de stad.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Parque de las Ciencias
Naast de vele culturele bezienswaardigheden uit de oudheid zijn er in Granada ook wetenschappelijke en wetenswaardigheden te ontdekken. In het ‘Parque de las Ciencias’ worden allerlei onderzoeken en ontdekkingen uitgelegd. Hoe zit het menselijk DNA precies in elkaar, maak een reis door het menselijk lichaam, wat is de kracht van lucht en hoe je het menselijk brein kunt beďnvloeden. Al dit soort vragen vinden hier een antwoord. Vooral voor kinderen is het erg leuk om deel te nemen aan allerlei proeven en experimenten. www.parqueciencias.com/parqueciencias/index.html
   
bezienswaardigheid nummer 7 Museo Arqueológico
In Casa de Castril is het archeologische museum van Granada gevestigd. Sinds het zijn deuren opende in 1919 heeft het museum vele gasten mogen ontvangen. In het Paleoithicum gaat men helemaal terug naar de prehistorie. Hier zijn onder ander schedels van mammoets te bewonderen. In andere ruimtes worden periodes tentoongesteld als het koperen tijdperk, het bronzen tijdperk, de kolonisatie van de Iberische wereld, het Romeinse tijdperk en de late oudheid.
www.museosdeandalucia.es/culturaydeporte/museos/MAEGR/?lng=es
   
bezienswaardigheid nummer 8 Palacio de Dar-al-Horra
Dit paleis behoorde toe aan de moeder van de laatste Arabische koning van Granada, Koning Boabdil. Het paleis staat in de wijk Albayzin. De Arabische invloeden vind je vooral terug in de plafonds en teksten die er op de muren te vinden zijn. Op de binnenplaats is een zeer klein zwembad te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Plaza Bib-Rambla
Het bruisende hart van de stad Granada is te vinden rondom het Bib-Rambla plein. Vroeger werd hier al handel gedreven, vonden de stierengevechten er plaats en begon het commerciële leven zich langzaam te ontwikkelen. Nu vandaag geniet men er graag op één van de terrassen, vertoeft men graag rondom het fontein of koopt er een bloemetje bij één van de vele kramen die er te vinden zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Paseo de los Tristes
Parallel aan de rivier de Darro is de meest romantische wandeling af te leggen die er mogelijk is in Granada. Aan deze Paseo de los Tristes zijn enkele terrassen te vinden voor de overheerlijke tapas en bijvoorbeeld een goed glas wijn. Wanneer je de noordelijke brug oversteekt naar de Camino del Avellano passeer je een oude waterbron.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Granada. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Granada. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Granada:

Granada in één dag
Granada informatie
Granada informatie
Granada voor beginners
beste reistijd voor Granada
bijzondere plaatsen in Granada
fotoreportage Granada
waar overnachten in Granada

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies