top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sevilla: Kathedraal van Sevilla

Sevilla
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Sevilla vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sevilla

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

De Kathedraal van Sevilla

Het historische centrum van Sevilla staat vol met interessante bezienswaardigheden. De geschiedenis gaat dan ook heel wat jaren terug. Zo heeft het Moorse tijdperk heel wat erfenissen achtergelaten die weerspiegelen in de typische architectuur van Sevilla. Omstreeks de vijftiende eeuw bloeide Sevilla uit tot stad waarin de handel buitengewoon floreerde. De ligging aan de Guadalquivir rivier heeft daar zeker aan bijgedragen. De rijkdom die destijds met het handeldrijven verworven werd is nog altijd terug te zien in Sevilla. Paleizen werden gebouwd, kathedralen werden opgetrokken en verschillende stadsdelen groeide uit tot karakteristieke wijken. Nu vandaag kun je in de stad Sevilla genieten van majestueuze paleizen als het ‘Alcázares Reales de Sevilla’, eeuwenoude uitkijktorens zoals ‘Torre del Oro’ uit 1220, het oude stadhuis ‘Ayuntamiento’, ‘Plaza de España’ en parken als het ‘Parque de San Jerónimo’ en ‘Parque del Alamillo’. Het groene karakter van de stad is opvallend. De vele tuinen en parken geven de stad daarmee een bepaald allure. Met name de Murillotuinen die voorheen tot het Alcázar behoorden, zijn werkelijk prachtig. In musea als het ‘Musea de Bellas Artes’ kijk je werkelijk je ogen uit. Niet alleen de kunst is hier een bezienswaardigheid, maar ook het pand waarin dit museum gevestigd is. In dit zeventiende eeuwse klooster kun je werken van de meest bekende meesters uit de kunstgeschiedenis bewonderen.

Real Alcazar

Met het veroveren van de islamitische Moren in de dertiende eeuw, groeide het Christendom. Verschillende moskee werden in razend tempo omgebouwd tot katholieke kerken. Zo ontstond ook de kathedraal van Sevilla omstreeks de vijftiende eeuw. Meer dan honderd jaar werd er gebouwd aan wat we tegenwoordig tot één van de grootste kerken ter wereld beschouwen. ‘Catedral de Santa María de la Sede’, zoals de officiële naam luidt, wordt gezien als de eerste kerk van het bisdom Sevilla. Inmiddels staat deze gotische kathedraal en de naastgelegen Giralda toren ook geregistreerd als werelderfgoed bij UNESCO. Hoewel de buitenkant al erg indrukwekkend is, moet je toch zeker ook even binnen kijken. Kosten noch moeite zijn bespaard gebleven in de alom aanwezige decoratieve kunst. Het altaarstuk kan steevast op veel bekijks rekenen. In een compositie van vierenveertig reliëfs zijn meer dan tweehonderd heilige beeltenissen vertegenwoordigd. Uiteenlopende beeldhouwers hebben hier hun ziel en zaligheid in gelegd. Onder hen bevonden zich namen als Pedro Millán, Juan Bautista Vázquez en Jorge Fernández Alemán. Deze laatst genoemde kunstenaar hield zich in de zestiende eeuw ook bezig met de bouw van de koepel. De ‘Patio de los Naranjos’ is een erfenis uit de tijd waarin de Moren regeerden. De fontein in het midden verwijst naar het gebruik van rituele wassingen voordat men de moskee mocht benaderen. In de bibliotheek ‘Biblioteca Capitual y Colombina’ worden boeken uit de privé collectie van Alfonso X, Christopher Columbus en verschillende aartsbisschoppen tentoongesteld.

 
Meer informatie over de Kathedraal van Sevilla:

Kathedraal van Sevilla
Kathedraal van Sevilla

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies