top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Lanzarote: Nationaal Park Timanfaya

Lanzarote
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Lanzarote vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lanzarote

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Timanfaya Nationaal park
Nationaal Park Timanfaya

Eén van de meest populaire Canarische Eilanden is Lanzarote. Ten opzichte van de andere eilanden El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma en Tenerife heeft Lanzarote naast een bijzonder vulkaanlandschap ook zwarte stranden en een prachtig groen meer (Lago Verde) te bieden. De zwarte kleur van de stranden is afkomstig van de lava, wat afkomstig is van vulkaanuitbarstingen, die terecht komt in zee. De meest bekende vulkaangebieden van Lanzarote zijn: Montañas del Fuego, Montañadel Rajada en la Caldera del Corazoncillo. Allen zijn te vinden in het ‘Parque Nacional De Timanfaya. Lanzarote bevindt zich in de Atlantische oceaan op enige afstand van de kust van Marokko. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat je Lanzarote eigenlijk het gehele jaar door kunt bezoeken. De vrijwel altijd aanwezig wind zorgt ervoor dat het niet snel onaangenaam warm wordt. Dit maakt dat het eiland Lanzarote naast zon- en strand liefhebbers ook heel geschikt is voor sporters, fietsers en wandelaars. Tijdens de wintermaanden koelt het wat af, maar van echte winters zoals wij die kennen is hier geen sprake. Toeristen die het eiland Lanzarote bezoeken, kunnen zich vermaken in en rondom de vele leuke badplaatsen met stranden als Playa Grande, Playa Chica, Playa Blanca, Playa Dorada, Playa Flamingo en Playa Papagayo. Rustzoekers worden vooral blij van standen als Playa el Ancla, iets ten noorden bij Las Caletas en Bajos de los Sables, ten zuiden van het vissersdorpje Órzola.

Het park bezoeken

Direct aan de westkust van het Canarische eiland Lanzarote ligt het ruim vijfduizend hectare tellende natuurpark ‘Parque Nacional de Timanfaya’. Dit nationale park is vernoemd naar de vulkaan Timanfaya. Omstreeks het jaar 1730 is er een grote vulkaanuitbarsting geweest die maar liefst zes jaar stand hield. Het grootste deel van Nationaal Park Timanfaya, zoals wij dat vandaag kunnen bewonderen, is toen ontstaan. Later is een nog een uitbarsting geweest. Grote lavastromen zijn gestold binnen een gebied van ongeveer vijftig vierkante kilometer. Wanneer je een bezoek brengt aan Nationaal Park Timanfaya, dan mag je zelf door het park rijden tot aan het restaurant El Diablo. Dit restaurant is al een bezienswaardigheid op zich, aangezien het ontworpen is door Cesar Manrique. Deze kunstenaar en architect staat bekend om het verweven van kunst en architectuur met het landschap van Lanzarote. De route door Nationaal Park Timanfaya verloopt verder per bus. De rit door de Montañas del Fuego biedt een prachtig beeld van dit unieke stukje Canarische natuur. Al rijdend waan je je soms wellicht ergens op de maan. Het mystieke en desolate uiterlijk van Nationaal Park Timanfaya is dan ook uitermate intrigerend te noemen. Een gids vertelt je uiteenlopende details over het gebied, de vulkanen, de kraters en de nog altijd aanwezige activiteit onder de grond. Halverwege de bustocht is er een pauze ingelast bij het bezoekerscentrum. De gids laat daar de vulkanische activiteit zien aan de hand van takjes die in brand vliegen zodra je ze in een gat stopt. Het tweede kunstje is water in een gat gieten waarna het bijna meteen als hete stoom weer naar boven komt. In het bijbehorende restaurant kun je gerechten eten die op lavawarmte bereid zijn.

Buiten de ingang van het deel dat je alleen onder begeleiding mag bezoeken vind je de dromedarisdrijvers. Je kunt op deze woestijndieren een wandeling maken door het vulkanisch gebied. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

       

 
Meer informatie over Timanfaya:

Timanfaya Nationaal Park
Timanfaya Nationaal Park

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies