top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Menorca, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Menorca
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Menorca is het op een na grootste eiland van de eilandengroep Balearen, gelegen ten oosten van het vasteland van Spanje. Menorca wordt ook wel geschreven als Minorca. Letterlijk betekent de naam "kleiner eiland", wat gerelateerd is aan het grotere buureiland Mallorca. Menorca is rustiger dan Menorca en Ibiza. Het zijn vooral gezinnen met kinderen en rustzoekers die op vakantie gaan naar Menorca. De rustig aflopende zandstranden worden door ouders met jonge kinderen als zeer aangenaam ervaren.  Voor wie wat meer van Menorca wil zien zetten we hier onze top tien van bezienswaardigheden op het eiland weg.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Menorca

bezienswaardigheid nummer 1

Monte Toro
Op de hoogste berg van Menorca de Monte Toro of El Toro, heb je een waanzinnig uitzicht over het hele eiland. Met helder weer is er zelfs zicht tot het Tramontana gebergte van Mallorca. Op de Monte Toro staat een 17e eeuwse kerk met een beeld van de heilige Maagd Maria met aan haar voeten een stier.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Fornells
De prachtige plaats Fornells ligt in het noorden van Menorca tussen Cap de Cavalleria en Port d’Addaia. Het is een rustige plaats, waar men veel respect voor de natuur heeft. De zeer mooie baai van Fornells is zeer geschikt voor vele vormen van watersport. Andere activiteiten in de buurt zijn mountainbiken, paardrijden, golfen, klimmen, zeilen en wandelen. De restaurants in Fornells bieden de meest heerlijke visgerechten in een fantastische ambiance.
www.mooistedorpjes.nl/spanje/menorca/fornells/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mahón
De grootste stad van het eiland Menorca is Mahón of Maó. Het grote en drukke plein Placa de s’Esplanada komt vooral ‘s avonds en in de weekenden tot leven. De oude binnenstad heeft nogal wat historische gebouwen zoals de Santa Maria kerk en het stadhuis uit 1789. De middeleeuwse poort aan de Pont de Sant Roc is een overgebleven deel uit 1359. In de haven van Mahón zijn resten te vinden van het Sant Felip kasteel en fort La Mola.
www.steden.net/spanje/mahon/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Ciutadella
Samen met Mahón vormt Ciutadella de belangrijkste steden van het eiland Menorca. In het centrum staat een kathedraal uit 1287. Het stadhuis diende vroeger als koninklijk paleis. Ciutadella heeft een groot voetgangersgebied waar je al wandelend prachtige binnenplaatsen en fonteinen ontdekt. De gezellige haven vanwaar vele boottochten vertrekken naar bijvoorbeeld de meest prachtige stranden van het eiland. Ook biedt de haven een leuk aanbod van winkels, bars en restaurants.
www.steden.net/spanje/ciutadella-de-menorca/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau
Het zeer grote natuurpark ‘Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau’ ligt in het noordoostelijke deel van Menorca. Dit park is het habitat veel ontzettend veel soorten (water)vogels en andere kleine diersoorten. Het park heeft een mooi wandelgebied en een prachtig meer. Es Grau zelf is een klein dorpje met strand wat ideaal is voor kleine kinderen omdat het water zeer langzaam afloopt.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cala Galdana
In het zuiden van Menorca ligt de grootste baai van het eiland. Op ruim 35 kilometer van de hoofdstad Mahón ligt deze prachtige badplaats waar van alles te doen is. Allerlei vormen van watersport worden er vertegenwoordigd. Om te winkelen hoef je niet ver te zoeken. Diverse gezellige winkels en boetiekjes sieren de straten van Cala Galdana. Niet ver van deze baai ligt het mooiste strand van Menorca, Cala Macarella. Deze buitengewoon prachtige baai heeft de vorm van een halve cirkel en heeft zeer groene heuvels op de achtergrond. Het water is super helder en heeft de mooie azuurblauwe kleur.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Los Delfines Aquapark
Het heerlijke waterpark Los Delfines heeft alles in huis voor een heerlijk dagje uit. Allerlei glijbanen, de avonturen rivier en watertunnels bieden veel vertier. Je komt heerlijk tot rust in de heerlijke jacuzzi of rustend met een goed boek op een ligbed.
www.aquacenter-menorca.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Cala’n Blanes
De populaire badplaats Cala’n Blanes is het meest nieuwe toeristische deel van het eiland Menorca. Het merendeel van de accommodatie bestaat uit villa’s en appartementen. Samen met de naast gelegen plaatsen Cala’n Forcat en Los Delfines vormt dit deel een redelijk groot uitgestrekt toeristisch gebied, waar men diverse vormen van animatie kan vinden. Bijvoorbeeld het Aquapark van Los Delfines.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Torre d’en Galmés
In het prehistorische dorpje Torre d’en Galmés zijn een aantal bekende T-vormige stenen monumenten en archeologische opgravingen te vinden. Het dorpje bestaat al uit het Talayot tijdperk wat ongeveer 1400 jaar voor Christus was. In de Romeinse tijd is er wel het een en ander veranderd in het dorp. Veel van de huizen werden aangepast en er werd een systeem ontwikkeld om water te kunnen verzamelen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Cales Coves
De bijzondere baai van Cales Coves is vlakbij de stad San Clemente. De grotten aan deze kleine baai hebben vele holtes en graven waarin mensen liggen uit de Brons- en IJzertijd. Het verhaal van deze grotten gaan ver terug in de tijd. Archeologen hebben verschillende grotten onderzocht op zoek naar meer antwoorden. Het zeewater in deze baai is heel helder en geeft snorkelaars regelmatig zicht op kleurrijke vissen, krabben en octopussen.
   
  Meer informatie over Menorca:

Menorca voor beginners
beste reistijd voor Menorca
bijzondere plaatsen in Menorca
mooiste dorpjes van Menorca
winterzon informatie over Menorca

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies