top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Valencia: Oceanogrāfic

Valencia
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Valencia vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Valencia

... meer handige websites

Š teksten: top10bezienswaardigheden.nl
Š foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Oceanogrāfic in Valencia

De in het oosten gelegen Spaanse stad Valencia ligt direct aan de Balearische Zee. Vanuit de haven kun je zo de ferry op naar Ibiza, wat zo’n honderdtachtig kilometer van Valencia vandaan ligt. Een citytrip naar Valencia staat garant voor zon, zee, strand, cultuur en lekker eten. De regio Valencia wordt gezien als de bakermat van het inmiddels wereldberoemde, authentieke Spaanse gerecht Paella. Volgens verhalen gaat de geschiedenis van dit gerecht terug naar de periode waarin de Moren regeerden. De Arabieren zouden destijds de rijst in Spanje hebben geīntroduceerd. Qua populariteit mag Valencia zich meten met steden als Barcelona en Granada. In de stad Valencia zijn verschillende historische en culturele kenmerken uit voorgaande tijdperken te ontdekken. De architectuur laat je op verschillende plaatsen kennismaken met bouwstijlen als de Valenciaanse gotiek, renaissance, barok en art deco. Maar juiste de mix van dit alles met de hedendaagse moderne architectuur maakt het bijzonder en interessant. Een wandeling door de wijken Ruzafa, El Carmen, Campanar of Canovas laat direct de veelzijdigheid van de stad zien. Bezienswaardigheden als de kathedraal ‘Catedral de Valencia y el Miguelete’, ‘Plaza de Toros’, de markthal ‘Mercado Central’, stadspark ‘Jardines de Turia’, ‘Ciutat de las Artes i las Cičncies’ en ‘Plaza Ayuntamiento’ brengen je direct in de vakantiesfeer. Onderweg is er altijd de mogelijkheid om even bij te komen op één van de vele terrassen die Valencia rijk is.

Oceanogrāfic

Omstreeks 1989 werd er in de wijk Quatre Carreres gestart met de bouw van het moderne ‘Ciutat de las Artes i las Cičncies’ oftewel Stad van de Kunst en de Wetenschap. Het stadsbestuur van Valencia zag in dat het toenemende toerisme een aangename bron van inkomsten was. Innovatie en historisch behoud was daarom nodig, aangezien concurrerende steden als Bilbao en Barcelona welvaren op ontwerpen als het moderne Guggenheim, Sagrada Família en Park Güell. Voor het ontwerp van de stad van de kunst en de wetenschap werd de controversiële Spaanse architect Santiago Calatrava benaderd. Het budget werd ruim overschreden, maar het resultaat mag er zijn. Het moderne complex bevat meerdere gebouwen, waaronder het ‘Oceanogrāfic’. Dit grootste aquarium van Europa staat representatief voor het wereldwijde maritieme leven op aarde. De waterhuishouding is onderverdeeld in gebieden als de Middellandse Zee, tropische zeeën, Antarctica, Arctica, eilanden, moerassen, de Rode Zee en een dolfinarium. Het dierenrijk is even divers. Je treft er uiteenlopende vissoorten, vogels, krabben en andere schaaldieren. Liefhebbers kunnen een tour boeken, waarbij je een kijkje achter de schermen kunt nemen.

 
Meer informatie over Oceanogrāfic:

Oceanogrāfic

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies