top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Suriname

Suriname
top 10 bezienswaardigheden:

Paramaribo
Suriname

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Suriname
reisadvies reisadvies Suriname

... meer handige websites

 

Suriname is een land gelegen in het noordelijke deel van Zuid-Amerika. Suriname is een voormalige Nederlandse kolonie die op 25 november 1975 haar onafhankelijkheid kreeg. Nederlandse invloeden zijn nog op veel manieren zichtbaar, waaronder de Nederlandse taal die gesproken wordt in Suriname. Het groene landschap bestaat voor grote delen uit stukken ongerepte natuur en reservaten. De Surinaamse keuken en zijn vriendelijke bevolking trekken al jaren vele toeristen naar dit heerlijke gastvrije land. Of je nu sportief wilt zijn, cultuur wilt ontdekken of gewoon een lekkere luiervakantie zoekt, het is hier allemaal te vinden. De knusse en schilderachtige dorpjes zijn een heerlijke afwisseling tussen de tropische natuur. Oude plantages vertellen een stukje geschiedenis over hoe men vroeger handel dreef. En in Paramaribo staan de nog oude houten huizen die een bijzondere sfeer oproepen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Suriname

bezienswaardigheid nummer 1 Brownsberg Natuurpark
Wie graag een indruk wilt hebben van de binnenlanden van Suriname, doet er goed aan om een bezoek te brengen aan dit natuurreservaat. Vaak wordt dit hooggelegen park bezocht om zijn fantastische uitzicht over het nabij gelegen Brokopondostuwmeer. Het natuurpark, wat tevens onderdeel is van het Amazoneregenwoud, telt een afmeting van ongeveer twaalfduizend hectare en heeft onder andere medicinale planten, watervallen, herten, bosvarkens, ara’s en brulapen.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Paramaribo
In het noorden van Suriname aan de westoever van de Suriname rivier ligt de hoofdstad Paramaribo. Het oude historische centrum heeft veel houten woningen. De Nederlandse sporen zijn hier goed terug te vinden. Alleen al in de straatnamen. Heel bijzonder zijn de naast elkaar gelegen synagoge en moskee aan de Keizerstraat. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn het Fort Zeelandia, Fort Nieuw-Amsterdam, Nola Hatterman Instituut/kunstacademie, Paramaribo Zoo, Cultuurtuin, het Onafhankelijkheidsplein en het presidentiële paleis met zijn palmentuin.
top 10 bezienswaardigheden van Paramaribo
   
bezienswaardigheid nummer 3 Brokopondostuwmeer
Dit immens grote meer behoort tot één van de grootste kunstmatige meren ter wereld. Ooit werd het aangelegd om de aluminium fabriek in Paranam van stroom te voorzien. Na het sluiten van deze onderneming word de opgewekte elektriciteit in een groot deel van Paramaribo verbruikt. Hoewel veel van de oorspronkelijke bewoners hebben moeten wijken voor dit project, zijn er echter nog een aantal ‘Marron’ bevolkingsgroepen die er nog altijd wonen. Veelal leven zij volgens de regels van de natuur en al wat het te bieden heeft.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Fort Zeelandia
Sinds 2004 is deze voormalige handelsvestiging een museum geworden. In het begin van de 17e eeuw stichtten Nederlanders hier een vestiging om de nederzetting te verdediging. Jaren later werd het een kazerne waar plantagehouders hun niet gehoorzame slaven op brute wijze kon laten straffen. Vervolgens een gevangenis en uiteindelijk een museum. De naastgelegen Zeelandiaweg wordt door vele wandelaars intensief gebruikt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Vogeltjes markt
Elke zondagochtend is het op het Onafhankelijkheidsplein een komen en gaan van Surinaamse mannen met hun vogeltjes. Dit bijzondere tafereel is in werkelijkheid een wedstrijd om welk vogeltje het mooist en met de meest uiteenlopende toonhoogtes kan fluiten. Onpartijdige juryleden houden dit vervolgens bij elk duel zorgvuldig bij. De meest voorkomende deelnemende vogelsoorten zijn: twatwa’s, zwarte picolets, of gelebeks.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Raleigh Falls
Deze beroemde watervallen en stroomversnellingen van Suriname vindt je nabij het natuurgebied aan de Coppenamerivier. Doordat er nog ongerept is, komen er veel verschillende dieren en bijzondere planten voor. Zo leven er in dit gebied zeker acht verschillende apensoorten. Ook voor vogelspotters is dit een waar paradijs. Het gebied is gemakkelijk te herkennen aan de 240 meter hoge Voltzberg. Andere bijzondere watervallen van Suriname zijn Blanche Marie Falls en Wonotobo Falls.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Commewijne
In dit district van Suriname waren vroeger veel plantages te vinden. Bij veel van deze plantage werd suikerriet, koffie en cacao geteeld. Regelmatig zijn zij slachtoffer geworden van aanvallen door voormalige slaven ‘Marrons’ die er waren weggelopen. Zij kwamen hen beroven van levensmiddelen, vrouwen, wapens of om wraak te nemen. In het jaar 1800 waren er zeker meer dan zeshonderd plantages in Suriname te vinden, waarvan het merendeel in dit district. Door verschillende factoren als oorlogen, daling van productwaarden, afschaffing van slavernij en ziektes zijn veel plantagehouders er mee opgehouden. Bekende plantages zijn: Mariënburg, Peperpot, Katwijk, Laarwijk en Reynsdorp. Nog altijd is er veel cultuur in dit deel van Suriname terug te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Jules Wijdenbosch Brug
Deze brug maakt de oversteek mogelijk van het district Commewijne naar Paramaribo. De brug die vernoemt is naar de gelijknamige president loopt sinds het jaar 2000 over de Suriname rivier. De brug is niet toegankelijk voor voetgangers.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Domburg
In dit dorpje, wat niet ver van Paramaribo ligt, heerst een rustige en knusse sfeer. Het heeft een kleine markt wat gedomineerd wordt door stevige bomen en veel eet- en drinkgelegenheden. Op zondag is dit het toneel voor de weekmarkt. In de kleine haven liggen vaak een paar boten rustig te dobberen. Tussen Domburg en Paranam is een gewild strand te vinden aan de White Beach Marina Resort. Vaak zijn hier in de weekenden feestende mensen te vinden. Overdag is het een populair strand voor gezinnen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Colakreek
Vooral bij gezinnen en jonge mensen is dit stukje recreatiegebied enorm populair. Het bruine (cola-kleurige) water zorgt voor heerlijke verkoeling in het warme Suriname. Er zijn wat eetgelegenheden te vinden voor een simpele lunch en voor de kleintjes is er een glijbaan. Tegen een kleine vergoeding zijn er waterfietsen, zwembanden en waterhangmatten te huur.
   
  Meer informatie over Suriname:

Suriname informatie
Suriname voor beginners
winterzonvakantie in Suriname

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies