top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kaohsiung, Taiwan

Taiwan
top 10 bezienswaardigheden:

Kaohsiung
Tainan
Taipei
Taiwan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kaohsiung

... meer handige websites

 

Kaohsiung is een Taiwanese stad welke gelegen is in het zuidelijke deel van het eiland. Het is de op één na grootste stad van Taiwan en speelt een belangrijke rol in de economische industrie van het land. Kaohsiung heeft een grote haven en is tevens bekend om zijn zware industrie. Maar, de stad heeft ook veel bijzondere bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de vele Night Markets en het Kaohsiung Museum of Fine Arts. Een bezoek aan Kaohsiung is ook interessant omdat de stad en de omliggende gebieden overzichtelijk en niet al te groot zijn. Je kunt hier dus prima in één dag een aantal bezienswaardigheden gaan bekijken. Dit kun je doen door een fiets te huren, maar ook het Openbaar Vervoer is goed geregeld in Kaohsiung. De metro is dan de meest verstandige keuze. We hebben de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung voor je op een rij gezet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kaohsiung

bezienswaardigheid nummer 1

Lotus Pond

Lotus Pond wordt ook wel Lotus Lake genoemd. Je vindt deze bezienswaardigheid net buiten het centrum van de stad. Lotus Pond laat zich het beste beschrijven als een groot park met een meer. Daaromheen kun je tal van bijzondere tempels en pagodes bekijken. Deze kun je zelfs kosteloos van binnen bewonderen. Lotus Pond kenmerkt zich ook door de gebouwen met opvallende architectuur. Natuurlijk biedt het park ook voldoende mogelijkheden om even lekker uit te rusten aan de waterkant. In het park zelf kun je genieten van een lokale lunch of maaltijd, maar koop je ook leuke souvenirs in de rijkelijk aanwezige winkeltjes.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Night Markets

Taiwan staat bekend om haar avondmarkten en de Night Markets van Kaohsiung sluiten daar helemaal bij aan. Hier vind je tal van restaurantjes, kraampjes en andere eetgelegenheden. De Night Markets zijn in de avonduren geopend en zijn een echte hotspot voor locals, maar ook voor toeristen. De sfeer is ongedwongen en gezellig. Vooral in de Night Markets Ling Ya en Liuhe. Ook Ruifeng Night Market is een aanrader. Je kunt hier voor relatief weinig geld een heerlijke maaltijd of een snack nuttigen.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Pier2 Art Centre

Als je een liefhebber bent van opvallende kunst mag je een bezoek aan Pier2 Art Centre zeker niet overslaan. Dit was een voormalig industrieel gebied wat door verplaatsing en nieuwbouw volledig leeg is komen te staan. De pakhuizen en oude loodsen zijn nu de thuishaven van excentrieke kunst. Je kunt er genieten van diverse mooie muurschilderingen, street art en andere vormen van moderne kunst. Pier2 Art Centre bevindt zich grotendeels in de buitenlucht, maar je hebt ook de mogelijkheid om de gebouwen van binnen te bekijken. Een bijzondere plaats vlakbij de haven van Kaohsiung waar kunst en illusie dicht bij elkaar liggen.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Kaohsiung Museum of Fine Arts

Het Kaohsiung Museum of Fine Arts vind je in het district Gushan vlakbij het centrum van Kaohsiung. Het is opgericht door de overheid en beslaat een oppervlakte van ruim 30.000 m2. Het Museum of Fine Arts bestaat sinds 1994 en is het op 3 na grootste kunstmuseum van Taiwan. Het museum heeft maar liefst 4 verdiepingen met elk hun eigen collecties en thema’s. Je kunt er regelmatig tentoonstellingen bijwonen. Ook buiten het museum zijn er voldoende bijzondere bezienswaardigheden. Je kunt er een ecologisch park bezoeken waarin een bos, een eiland en een meer zijn gemaakt. Hier kun je mooie wandelingen maken over de vrijgemaakte paden. Ook het naastgelegen park met sculpturen is de moeite van het bezoeken waard.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Dome of Light

Op Formosa Boulevard Station in Kaohsiung vind je de Dome of Light. Deze is gevestigd in het metrostation en ontworpen door Narcissus Quagliata. De Dome of Light is vervaardigd van glas in de meest uiteenlopende kleuren. Bij een blik naar boven herken je direct de 4 elementen water, vuur, aarde en lucht. De enorme glazen koepel mag zich met een oppervlakte van ruim 650 m2 het grootste openbare kunstmuseum ter wereld noemen. Een bezoek aan de Dome of Light in Kaohsiung is een echte belevenis en zeker een bezoek waard als je in deze stad verblijft.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Fo Guang Shan Buddha Museum

In het Fo Guang Shan Buddha Museum in Kaohsiung kom je alles te weten over het leven van Buddha en wie deze persoon was. Het museum vind je bij het bijbehorende klooster en memorial center, net even buiten de stad. Buiten vind je tal van tempels, pagodes en buddha standbeelden die stuk voor stuk indrukwekkend zijn. Niet zozeer doordat ze talrijk aanwezig zijn, maar ook door hun imposante afmetingen. Voordat je het Fo Guang Shan Buddha Museum binnenloopt, krijg je aan de hand van muurschilderingen een unieke inkijk in het leven van buddha. Het museum zelf herbergt maar liefst 18 kamers. Aan de hand van verhalen, religieuze handelingen en afbeeldingen kom je alles te weten over het leven van Buddha. Breng ook een bezoek aan het naastgelegen Great Buddha Land. Hier kun je een standbeeld van ruim 40 meter hoog bewonderen.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Rainbow Church

De Rainbow Church vind je vlakbij de kustlijn van Cijin en Kaohsiung. De bijzondere en kleurrijke bogen van de Arch geven een apart zicht op de lijn tussen land en water. De Rainbow Church is geen echte kerk maar wel een plaats waar je zelf invulling kunt geven aan jouw gedachten. Deze plaats wordt dan ook veel gebruikt voor het maken van foto’s en selfies. De Rainbow Church bestaat zoals al gezegd uit een puntig gewelf van glas. Daarnaast vind je de Rainbow Arch die opgebouwd is uit bogen die de kleuren van de regenboog dragen. Houd er tijdens je bezoek aan de Rainbow Church in Kaohsiung rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn. Een doordeweekse dag is beter dan een bezoek in het weekend.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Qihou Fort

Ook voor liefhebbers van cultuur en historie heeft Kaohsiung meer dan voldoende te bieden. Qihou Fort is gelegen op het hoogste punt van het eiland, tezamen met Qihou Lighthouse. Deze bezienswaardigheden zijn dan ook prima met elkaar te combineren. Vroeger werd Qihou Fort gebruikt om de stad te kunnen verdedigen. Het gebouw stamt uit 1875 en bestaat nu alleen nog uit een ruïne. Wel kun je nog de authentieke muren bezichtigen en belopen. Vanaf Qihou Fort heb je een mooi uitzicht op zowel de zee als de stad Kaohsiung. Ook de vuurtoren is het bezoeken waard. Deze mag je zelfs aan de binnenzijde bezichtigen. Om Qihou Fort te bereiken moet je wel een aardige klim maken.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Love River

Love River is absoluut de moeite van het bezoeken waard als je een liefhebber bent van een romantische setting. In de avond varen er tal van sfeervol verlichte boten over de rivier. Natuurlijk kun je zelf ook aan boord van een gondel stappen. Langs de waterkant van de rivier staan tal van kraampjes opgesteld. Hier kun je leuke souvenirs kopen, maar ook lekkere snacks eten of een drankje drinken aan één van de vele barretjes. Een bezoek aan Love River is ook aan te raden voor een mooie avondwandeling.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Tuntex Sky Tower

Een opzienbarende bezienswaardigheid in Kaohsiung is zeker de Tuntex Sy Tower. Deze grote wolkenkrabber staat vlakbij de kust maar toch midden in het centrum. Deze Sky Tower kent maar liefst 85 verdiepingen en heeft een hoogte van 365 meter. Daarmee mag het zich één van de hoogste torens van Taiwan noemen. In de Tuntex Sky Tower bevinden zich luxe appartementen en kantoren, maar ook dure warenhuizen en winkels. Als je van een magistraal uitzicht wilt genieten, dan kun je met de lift naar het observatieplatform. Deze ligt op de 74e verdieping. Je hebt dan een fraai uitzicht over de Lotus Pond en andere delen van de stad. Ook aan de buitenzijde is de toren een bezichtiging waard. De architectuur is op zijn minst opvallend en excentriek te noemen.

   
 

Meer informatie over Kaohsiung:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies