top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Tainan, Taiwan

Taiwan
top 10 bezienswaardigheden:

Kaohsiung
Tainan
Taipei
Taiwan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Tainan

... meer handige websites

 

De stad Tainan vind je in het zuidwesten van Taiwan. De plaats staat ook wel bekend als dé culinaire place to be en ademt tegelijkertijd veel sfeer uit. Naast de diverse eetgelegenheden en restaurants, is Tainan ook beroemd om haar vele tempels. Hoewel de stad vrij modern is en onderdak biedt aan veel studenten, herbergt Tainan ook diverse bijzondere bezienswaardigheid. Door het bezoeken van een Nederlands fort, kom je tevens alles te weten over onze geschiedenis in Japan. In de stad vind je naast een bruisend uitgaansleven ook diverse winkels, markten en museums. Ook op cultuurhistorisch gebied kom je in Tainan aan je trekken. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de Confuciustempel van Taiwan of het Cho-mei museum. Om geen bijzondere plaatsen en locaties te hoeven missen, hebben we een top 10 met de meest bijzondere bezienswaardigheden van Tainan voor je opgesteld.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Tainan

bezienswaardigheid nummer 1

Chi-Mei museum

Het Chi-Mei Museum van Tainan vind je in het distrikt Rende. Het privé museum is in 1992 opgericht door Shi Wen Long. het museum is grofweg op te delen in 5 categorieën. Je kunt er onder andere diverse collecties met westerse kunst bekijken, maar ook oude wapens en muziekinstrumenten zijn volop aanwezig. Daarnaast kom je door de verschillende tentoonstellingen alles te weten over natuurgeschiedenis en zijn er diverse hallen met beeldhouwwerken uit verschillende tijdperken. Het Chi-Mei Museum heeft tevens een groot opgezet park welke geschikt is voor een uitgebreide wandeling.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Fort Provintia

Fort Provintia is gebouwd door de Verenigde Oostindische Compagnie, oftewel de VOC. Provintia wordt tegenwoordig ook wel de Chihkan Tower genoemd. Dit komt doordat het fort in de negentiende eeuw herbouwd is nadat het werd verwoest door een aardbeving. Het relatief hoge gebouw is indrukwekkend om te bekijken vanaf de buitenkant, maar je mag voor een geringe entree ook naar binnen. Fort Provintia deed in het VOC tijdperk vooral dienst als buitenpost voor de Hollanders. Tegenwoordig is het één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Tainan.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Confuciustempel van Taiwan

De confuciustempel is gebouwd tussen 1665 en 1666. Dit was de tijd waarin de Ming Dynastie nog volop aanwezig was. De tempel diende in dit tijdperk ook als school. Daarmee was het de eerste officiële school van Taiwan. De confuciustempel is gevestigd in Tainan en mag als één van de belangrijkste tempels van Taiwan worden beschouwd. Jaarlijks wordt de tempel door veel toeristen bezocht. Je kunt er genieten van klassieke Chinese muziek, maar ook van oude rituelen die nog steeds worden uitgevoerd. De Confuciustempel van Taiwan heeft herkenbare rode muren en bouwwerken. Ook is er een park aanwezig waar je gebruik kunt maken van een rustpauze of een picknick.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Taijiang National Park

Net buiten de stad Tainan vind je Taijiang National Park. Dit betreft een zeer uitgestrekt park waar je kunt genieten van bijzondere natuur. Je kunt er zoutvlakten bezoeken, maar ook boottochten maken over het kanaal. Zeker de groene tunnel van mangrovebomen is een aanrader. Taijiang National Park is ook geschikt voor fietsliefhebbers. Je kunt er diverse routes volgen waarbij je langs leuke bezienswaardigheden zoals tempels en en een oud fort komt. Het Park kent tevens zandbanken en wadden. Daardoor wordt het National Park ook druk bezocht door vele bijzondere vogelsoorten.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Garden Night Market

De Garden Night Market vind je in het noordelijke gedeelte van de stad Tainan. Dit is een bruisende avondmarkt waar liefhebbers van culinaire hoogstandjes en lokale snacks helemaal aan hun trekken komen. De markt bestaat sinds 1999 en is vanaf die tijd uitgegroeid tot een grote night market met ruim 400 stands. Je kunt er genieten van diverse soorten lekker eten, entertainment in de vorm van games en verschillende kramen met trendy kleding. De Garden Night Market is populair en druk bezocht. De avondmarkt is enkele dagen per week geopend van 18.00 tot 01.00 uur.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Koxinga Shrine

Een bezoek aan de tempel Koxinga Shrine is zeker een aanrader als je in Tainan verblijft. De tempel vind je in de buurt van de Confuciustempel en kan daardoor prima gecombineerd worden met een stadswandeling. De tempel is destijds ter ere van Koxinga gebouwd. Deze man vocht in de tijden van de VOC met succes tegen de bezetting. Dit had als gevolg dat de Nederlanders succesvol werden verdreven uit Taiwan. Je vindt een standbeeld van Koxinga naast het gebouw. De tempel heeft een vrij moderne uitstraling, een ruime binnenplaats en een imposante toegangspoort. De tempel heeft tevens een museum welke de moeite van het bezoeken waard is.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Blueprint Cultural and Creative Park

In het centrum van Tainan vind je het Blueprint Cultural and Creative Park. Je kunt hier enorm veel kleine winkeltjes bezoeken, maar ook street-art en andere kunstvormen bewonderen. Het park is een mooie locatie om even aan de drukte van de stad te kunnen ontsnappen. Je maakt er mooie foto’s van verschillende kunstwerken in de buitenlucht. Blueprint Cultural and Creative Park is tevens een plaats waar je veel locals kunt ontmoeten. Ze komen bijeen voor een gezellig praatje, maar ook voor het maken van mooie selfies voor op Instagram. Dat maakt Blueprint Cultural and Creative Park een echte aanrader als je in Tainan bent.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Shennong Street

Shennong Street is een authentiek straatje in Tainan. Door zijn unieke en representatieve uitstraling wordt het ook wel aangemerkt als één van de mooiste straten in Taiwan. De straat en de bijbehorende huizen zijn meer dan 300 jaar oud. Je kunt hier gevels bewonderen in zachte kleuren, alsook traditionele lampionnen die de balkons versieren. Sommige huizen in Shennong Street zijn nog bewoond. Vrijwel de meeste oude panden doen nu dienst als bistro, restaurant of souvenirwinkel. Een bezoek aan deze mooie en gezellige straat is zeker de moeite waard. Laat je verrassen door een traditionele Japanse snack of een uitgebreide maaltijd in één van de gezellige eetgelegenheden.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Anping Tree House

Een bezoek aan het Anping Tree House mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Tainan. Doordat het dichtbij Fort Zeelandia is gelegen, kun je deze bezienswaardigheden heel goed combineren. Anping Tree House was een voormalig pakhuis. In de loop der jaren is het huisje volledig overwoekerd en ingenomen door een enorme Banyan boom. Je kunt het Anping Tree House van binnen bekijken, maar je kunt ook een looppad volgen waarbij je via de boom over het oude pakhuis heen kunt lopen. Dat geeft je de mogelijkheid om deze bijzondere bezienswaardigheid vanuit alle kanten te kunnen bekijken.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Fort Zeelandia

Tijdens je verblijf in Tainan mag je een bezoek aan Fort Zeelandia natuurlijk niet overslaan. Deze nederzetting is door de Nederlanders van de VOC gebouwd. Het fort wordt ook wel Fort Anping genoemd en dateert uit 1624. Je kunt er nog de oude originele muur bewonderen welke destijds is opgebouwd met behulp van siroop en rijst. Ook een bezoek aan het bijbehorende museum is de moeite waard. Hier kun je een replica van Fort Zeelandia bekijken in zijn gloriedagen, maar kom je ook meer te weten over de rol die Nederland gespeeld heeft in de geschiedenis van Taiwan en Tainan.

   
 

Meer informatie over Tainan:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies