top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Taipei, Taiwan

Taiwan
top 10 bezienswaardigheden:

Kaohsiung
Tainan
Taipei
Taiwan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Taipei

... meer handige websites

 

Taipei ligt in het noordelijke gedeelte van het eiland en mag zich de hoofdstad van Taiwan noemen. De stad herbergt een perfecte combinatie tussen oud en nieuw. Het authentieke gedeelte van Taipei vind je vooral aan de westkant terwijl het oostelijke gedeelte zich vooral kenmerkt door de moderne architectuur en de indrukwekkende winkelcentrums. Taipei is een bruisend stad die vooral schoon en georganiseerd is. Je kunt er tal van leuke bezienswaardigheden bezoeken en kennismaken met de zeer vriendelijke bevolking. Bijzondere plaatsen om te gaan bezichtigen zijn onder andere het Nationaal Paleismuseum en de Mengijia Drakenbergtempel. Natuurlij moet je ook een bezoek brengen aan één van de Night Markets als je in Taipei bent.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Taipei

bezienswaardigheid nummer 1

Taipei 101

De Taipei 101 is een imposant gebouw dat vrijwel vanuit elke positie in de stad te zien is. De Taipei 101 telt behoorlijk wat verdiepingen en heeft maar liefst 89 verdiepingen. Op deze hoogte is tevens een uitkijkpost gevestigd. Hier kun je genieten van een mooi uitzicht over de stad Taipei. De toren is voorzien van een razendsnelle lift wat op zich al een ervaring is om mee te maken. In minder dan 40 seconden brengt de lift je naar de bovenste verdieping. Dit gebeurd met een snelheid van ruim 1000 meter per minuut.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Nationaal Paleismuseum

Zoals de naam al doet vermoeden, is het National Palace Museum in Taipei gebouwd in de vorm van een paleis. In dit museum vind je een opzienbarende en indrukwekkende collectie van diverse relikwieën en kunstvoorwerpen. De meeste van deze artefacten behoorden eens tot de eigendommen van Chinese overheersers. Ze zijn eigenlijk via diverse omwegen in Taiwan en Taipei terechtgekomen. Het Nationaal Paleismuseum is mooi om zijn bijzondere architectuur, maar ook de tentoonstellingen binnen zijn de moeite van het bezoeken waard. Het museum bewaart dan ook een grote Chinese kunstcollectie die als één van de omvangrijkste ter wereld mag worden beschouwd.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Herdenkingshal van Chiang Kai-Shek

De herdenkingshal is een eerbetoon aan de overleden president van China, Chiang Kai-Shek. Je vindt deze bijzondere bezienswaardigheid in het district Zhongzheng. De herdenkingshal is een nationaal monument welke is gebouwd na het overlijden van de president in 1975. Het gebouw met een oppervlakte van ruim 15.000 m2 is ontworpen door Yang Cho Cheng. De herdenkingshal is 70 meter hoog en voorzien van twee zijden met 89 trappen. Deze staan symbool voor de leeftijd van de president. Het monument is ook van binnen te bezichtigen. Op de begane grond vind je een bibliotheek en een museum waarin je alles komt te weten over het leven van de voormalige president. Een groot standbeeld van Chiang Kai-Shek vind je op de bovenste verdieping.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Avondmarkten

Als je in Taipei bent, dan mag je een bezoek aan één van de vele avondmarkten gewoonweg niet overslaan. Als je niet komt voor de talrijk aanwezige kraampjes met lokale gerechten, dan wel voor de gezellige sfeer of het struinen langs één van de vele winkeltjes met kleding. Ook als je op zoek bent naar traditionele Chinese kruiden ben je hier aan het juiste adres. Je kunt dan het beste de Dihua market bezoeken in de buurt van Zhongshan. Ook de Shilin avondmarkt is een echte aanrader.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Mengjia Drakenbergtempel

In Wanhua, dichtbij Taipei kun je een bezoek brengen aan de Mengjia Drakenbergtempel. Een andere naam voor deze bezienswaardigheid is ook wel de Longshan tempel. De Drakenbergtempel stamt uit het jaar 1738. In de periode van de Japanse bezetting werd het gebouw ook als school gebruikt. Nu is het een boeddhistische tempel die als historisch erfgoed is aangemerkt. De Mengjia Drakenbergtempel is de oudste tempel van Taipei. De buitenzijde kenmerkt zich door de aanwezigheid van draken afbeeldingen. Ook van binnen is de tempel zeker de moeite van het bezichtigen waard. Bij de ingang wordt je verwelkomt door echte watervallen. Dagelijks vinden er rituelen plaats die je ook bij mag wonen. De Drakenbergtempel vind je in het centrum van Taipei.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Liberty Square

Liberty Square staat natuurlijk voor het Vrijheidsplein in Taipei. Het plein vind je tegenover de Herdenkingshal van Chiang Kai-Shek. Liberty Square is een indrukwekkend en vooral groot plein. In het weekend kun je er genieten van de aanwezigheid van straatmuzikanten. Tegelijkertijd is dit voor locals de plaats voor een gezellige picknick. Het Vrijheidsplein in Taipei kent ook een wacht. Deze vind je bij het bronzen standbeeld van de voormalige president in de herdenkingshal. Als je lang genoeg blijft kijken kun je zien hoe de wacht om het uur gewisseld wordt.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Xiangshan

Xiangshan wordt ook wel aangeduid als Elephant Mountain. Deze berg vind je in het centrum van de stad en is zeer geschikt om te beklimmen. Dit doe je het beste via de aangegeven wandelpaden welke voornamelijk bestaan uit traptreden. De tocht naar boven neemt een klein half uur in beslag. Op Xiangshan heb je een mooi uitzicht op de Taipei 101 toren, maar natuurlijk ook op de stad zelf. Deze bezienswaardigheid is vooral in de avonduren erg druk. Veel mensen komen hier van de verlichte stad en de zonsondergang genieten.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Miniatures Museum

Het Miniatures Museum in Taipei is zeer leuk om te bezoeken. Alles wordt hier in mini formaat weergegeven waardoor het lijkt alsof je in een reus bent veranderd. Het museum is opgericht door het echtpaar Lin Wen-Jen en Lin Chin-Mei. Hun voorliefde voor kleine dingen heeft geleid tot het openen van dit bijzondere museum. Het echtpaar had tevens veel passie voor reizen. Je vindt er dan ook met enige regelmaat bekende straatbeelden en culturen van Europese en Amerikaanse landen terug. De werkjes zijn zeer gedetailleerd. Zelfs de kleine huizen zijn volledig ingericht met meubilair.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Yangmingshan National Park

Het Yangmingshan National Park vind je vrij dicht bij het centrum van Taipei. Dit natuurgebied kent veel wisselende landschappen. Zo kun je er onder andere bergtoppen bewonderen, maar ook heetwaterbronnen van 2 miljoen jaar oud en echte bossen van bamboe. In het park vind je diverse bijzondere diersoorten zoals blauwe eksters. Ook ben je hier op het juiste adres voor het maken van een mooie wandeling. Je kunt diverse routes lopen zoals de Bird Watching Trail. Het Yangmingshan National Park is een echte aanrader als je de drukte van het centrum even wilt ontvluchten.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Dumplings eten bij Din Tai Fung

Din Tai Fung is hét dumpling restaurant van Taipei. Ze hebben tevens een restaurant in China welke beloond is met een heuse michelinster. Naast de wereldwijd bekende dumplings kun je hier ook genieten van Taiwanees eten of andere Aziatische snacks. Het leuke aan dit restaurant is dat je de koks kunt volgen vanachter een glazen ruit. Din Tai Fung vind je in het centrum van de stad, vlakbij de Taipei 101 Tower. Het kan er behoorlijk druk zijn, maar het eten in dit restaurant is zeker de moeite van het wachten waard.

   
 

Meer informatie over Taipei:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies