top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Koh Samui, Thailand

Thailand
top 10 bezienswaardigheden:

Bangkok
Chiang Mai
Koh Samui
Pattaya
Phuket
Thailand

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Koh Samui
reisadvies reisadvies Thailand

... meer handige websites

 

De eens zo gewilde ‘backpakkers’ bestemming Koh Samui is tegenwoordig uitgegroeid tot een toeristische bestemming waar zelfs de verwende vakantieganger aan zijn trekken komt. Er is dan ook veel gedaan om het eiland zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een uiteenlopend publiek. Vaak wordt Koh Samui meegenomen in een reis waarbij de andere bekende eilanden zoals Phuket en K Chang worden bezocht. Naast het bezoeken van tempels als Wat Phra Yai en Wat Khun Aram is er veel ander vertier te vinden. Zo is er aan het Laem Set strand een vlindertuin te bezoeken. Kun je in de buurt van Bo Phut karten en vind je op het naast gelegen eiland Koh Matsum een heuse parelkwekerij.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Koh Samui

bezienswaardigheid nummer 1 Wat Phra Yai
Voor vele wordt de Wat Phra Yai met zijn grote Boeddhabeeld gezien als top 1 bezienswaardigheid van Koh Samui. Het trekt dan ook jaarlijks ongelofelijk veel bezoekers. Het kan er soms behoorlijk druk zijn. Het goudkleurige beeld is ongeveer twaalf meter hoog. In de omgeving zijn wat winkeltjes en eetgelegenheden te vinden. Voor iets meer cultuur snuiven is het aan te bevelen om de Wat Phra Yai vroeg in de ochtend te bezoeken. Veel lokale mensen brengen dan een offer aan deze tempel.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Bo Phut
Dit oude dorpje aan het strand staat naast zijn gezellige strand het meest bekend om zijn Fisherman’s Village en het gelijknamige festival. Hier vind je een gezellige sfeer wat zeker versterkt wordt door de houten Chinese panden en geveltjes. Tijdens een festival zijn de straten gevuld met kleurrijk uitgedoste mensen en Thaise muziekanten. Natuurlijk horen daar de heerlijke Thaise lekkernijen ook bij die veelvuldig worden aangeboden in de aanwezige stalletjes. Het meest belangrijke festival vindt vaak plaats aan het einde van de maand augustus.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Na Muang Watervallen
Na een kleine wandeling over een uitgestippeld wandelpad in Ban Thurian, wordt je beloond met het zicht op twee idyllische watervallen. De Na Muang watervallen liggen ongeveer een klein half uurtje lopen van elkaar verwijderd. De eerste die je tegenkomt vormt met zijn waterpartij een heerlijk verkoelend natuurlijk zwembad. De rotsen achter de watervallen zijn opmerkelijk gekleurd.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Wat Khun Aram
In de tempel Wat Khun Aram is de belangrijkste gemummificeerde monnik, Luang Pho Daeng, te bewonderen. Tijdens zijn meditatie omstreeks 1980 is hij gestorven. Aangezien hij al even dood is verkeerd zijn lichaam nog altijd in bijzonder goede staat. Sinds zijn ogen zijn vergaan, is er een zonnebril geplaatst. De monnik is nog altijd belangrijk en een groot voorbeeld als inspiratie voor de boeddhistische leer. De tempel vind je ten westen van Hua Thanon.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Naga Parel Kwekerij
Op het verder onbewoonde eiland Koh Matsum is de grootste paral kwekerij ter wereld te vinden. De Naga Parel Kwekerij op het eiland Koh Matsum ligt ten zuiden van Koh Samui. Hier wordt alles duidelijk verteld over het kweken en verwerken van parels. Natuurlijk is er een shop aanwezig waar je deze juwelen uit de zee kunt kopen. Tevens vind je hier prachtige schelpen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Ang Thong National Marine Park
Ten noordwesten van Koh Samui ligt een eilandengroep welke vallen onder het beschermde gebied van Ang Thong Marine National Marine Park. Het gebied beslaat een kleine tweehonderdvijftig vierkante kilometer. De overweldigende rotspartijen, witte stranden met de daarbij behorende boeiende zeeleven, maakt dit deel tot een uitstekend snorkel gebied. Nagenoeg zijn alle eilanden onbewoond en daarmee is de natuur behoorlijk ongerept. Het is dan ook niet gek dat er veel uiteenlopende vogelsoorten verblijven en dieren zoals apen, hagedissen, leguanen en slangen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Samui Aquarium & Tiger Zoo
De onderwaterwereld van in dit Samui Aquarium van Koh Samui is een waar paradijsje. Alle kleurige exemplaren van de exotische vissen worden er vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er roggen, haaien, schildpadden en zeehonden te bewonderen. In de Tiger Zoo vind je Bengaalse Tijgers met hun jongen.
www.samuiaquariumandtigerzoo.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Hin Ta en Hin Yai
In het zuiden van het eiland Koh Samui zijn opmerkelijk vormgegeven rotsformaties te vinden bij Hin Ta en Hin Yai. Dat de verbeelding van sommige mensen de vrije loop gaan tijdens het bekijken van natuurlijke vormgevingen, blijkt wel uit het feit dat men er de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen er in zien. Je vindt deze rotsen tussen het islamitische dorp Hua Thanon en het strand Lamai. De rotsen worden ook wel ‘opa en oma’ genoemd.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Ancient House
Het oudste en waarschijnlijk mooiste huis van Ko Samui is te vinden in Ban Thale. Wat dit ruim honderdvijftig jaar oude huis zo bijzonder maakt, is dat het geheel gemaakt is van teak hout. Het door de lokalen genoemden ‘Ban Boran’ huis is zo bewerkt dat er nagenoeg geen spijkers zijn gebruikt. Het authentieke houtsnijwerk is zeer zorgvuldig en met precisie aangebracht, wat het geheel zeer ten goede komt.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Samui Go-Kart
Net even buiten Chaweng in de plaats Bophut ligt de Samui Go-Kart baan van Koh Samui. Snelheidsduivels kunnen hier kiezen uit een aantal karts waarna zij hun wedstrijd kunnen beginnen. De baan geeft je op sommige plaatsen de gelegenheid om snelheden van 100 kilometer per uur te bereiken. Uiteraard zijn de kinderkarts hier niet voor geschikt.
   
  Meer informatie over Koh Samui:

hotels op Koh Samui

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies