top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Pattaya, Thailand

Thailand
top 10 bezienswaardigheden:

Bangkok
Chiang Mai
Koh Samui
Pattaya
Phuket
Thailand

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Pattaya
reisadvies reisadvies Thailand

... meer handige websites

 

Deze zeer populaire badplaats van Thailand ligt aan de baai van Pattaya. Vaak wordt de plaatsnaam Pattaya in één zin gebruikt met sekstoerisme, go go bars en ander nachtelijk vertier. Gelukkig is daar sinds een paar jaar veel verandering in gekomen. Het ‘Disneyland for adults’ heeft plaatsgemaakt voor familie vertier. Er zijn bijvoorbeeld een aantal themaparken te vinden, een racecircuit, een waterpark en een dierentuin. Volop pret dus voor het hele gezin. De combinatie hiervan met heerlijk warm weer, mooie stranden en goede restaurants maken deze zon bestemming compleet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Pattaya

bezienswaardigheid nummer 1 Sanctuary of Truth in Naklua
Als je aankomt bij de Sanctuary of Truth (Heiligdom van Waarheid) in Naklua weet je niet wat je ziet. Dit zeer imponerende en statige bouwwerk zal je mond doen openvallen van ontzag. Het laat zich het best omschrijven als een mix van de mooiste kenmerken van een paleis en een tempel. Wat het nog meer bijzonder maakt, is dat het geheel gemaakt is van teakhout. De drie kernwoorden die zeer bewust tijdens het ontwerp en de bouw centraal hebben gestaan zijn: religie, filosofie en kunst
www.sanctuaryoftruth.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nong Nooch Botanische Tuin
Sinds 1980 is dit landgoed met de meest prachtige bloemen en planten geopend voor publiek. Hoewel de grond in eerste instantie werd aangekocht om er fruit te telen, is er later besloten om het behoud van de natuur te helpen en er typische Cycaden te planten. De Cycaden lijken een beetje op palmen of varens. Later is daar nog het één en ander aan toe gevoegd. Nu mag het een heus park worden genoemd. Er zijn verschillende shows, speelplaatsen en restaurants te bezoeken.
www.nongnoochgarden.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Zeeaquarium
Met meer dan 2.500 dieren mag deze attractie zich met recht zeeaquarium noemen. Met een soort tocht vanaf het strand richting de diepe zeebodem van de wereld wordt je mee op reis genomen langs kleurrijk koraal, scholen vissen en verschillende roofdieren uit de oceaan. Regelmatig worden de dieren gevoerd, waarbij het één en ander wordt verteld.
www.underwaterworldpattaya.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Wat Khao Phra Tempel
Ten zuiden van Pattaya staat dit ruim achttien meter tellende Buddha beeld op de berg Phra Bat. Veel toeristen maar ook de lokale bevolking bezoekt het beeld om het te vereren. Verder zijn er nog meer kleinere beelden en een Chinese tempel te bezoeken. Tevens heb je hier een overweldigend uitzicht over de stad Pattaya en de zee.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Walking Street
De drukste straat van Pattaya is nog altijd de goed bezochte Walking Street. Hier moet je met name voor het bruisende nachtleven zijn. Het publiek is een mengelmoes qua culturen, afkomst, leeftijd en geaardheid. De drukke neonreclames knetteren je hier tegemoet. Doordat het grootste deel van de dag dit een autovrije zone betreft, is het vooral ook kijken en bekeken worden hier.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Sri Racha Tiger Zoo
De dierentuin die op een kleine dertig minuten van Pattaya ligt, geeft huis aan uiteenlopende dieren die je van een goede dierentuin mag verwachten. Het park met zijn vele Bengaalse tijgers is zeer ruim en netjes aangelegd. De shows die er worden opgevoerd maken nogal wat tongen los. Zo is er een dame die zeer veel giftige schorpioenen op zich laat lopen, iemand die zijn hoofd in de bek van een krokodil legt en wordt er dagelijks een varkens race gehouden.
www.tigerzoo.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Pattaya Elephant Village
In dit gecreëerde ‘rust’ oord voor olifanten, mogen afgedankte en uitgewerkte olifanten genieten van hun oude dag. Ongeveer honderd medewerkers, waarvan een deel vrijwilligers zijn, zorgen dat de dieren gevoederd en verzorgd worden. Daarnaast organiseren zij een aantal shows, tochten en demonstraties. De opbrengsten van dit alles komt geheel ten goede aan de voeding, medische rekeningen van de dieren en het personeel.
www.elephant-village-pattaya.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Thai Alangkarn Theater
De meest kleurrijke, fantasievolle en zeer professionele show van Pattaya is te zien in het Alangkarn Theater aan de Sukhumvit Road. De nieuwste snufjes op het gebied van licht en geluid worden tijdens de shows veelvuldig gebruikt. Het ruim opgezette theater geeft plaats aan zeker 2.000 personen. Daarnaast is er een zeer goed restaurant te vinden.
www.alangkarnthailand.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mini Siam
Dit fraai aangelegde Madurodam van Thailand ligt aan de rand van de snelweg van Sukhumvit naar Rayong. Van ver zijn de hoge gebouwen en tempels zoals de Phra Kaeo tempel en de Eiffeltoren zoals die in Parijs. Naast de Thaise miniatuur wereld zijn in Mini Siam namelijk ook de meest beroemde gebouwen en objecten uit Europa te bewonderen.
www.minisiam.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Pattaya Park
Dit familiepark van Pattaya is entertainment in een brede formule. Je kunt er namelijk niet alleen genieten van het waterpark met zijn kleurige, open en dichte glijbanen en gezellige strand. Er is veel meer te doen. Wat te denken van van een ‘tower shot’ in het Fun Park. Hierbij maak je een soort van ‘vrije’ val. Verder zijn er achtbanen, een Galleon schip en natuurlijk draaimolen. In de Pattaya Tower kun je op de 52ste tot en met de 54ste verdieping bijzonder dineren met het mooiste uitzicht van Thailand.
www.pattayapark.com
   
  Meer informatie over Pattaya:

Pattaya informatie
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies